Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryumum ve ihtiyaçlar hakkında

all4one

Bronz 2 Üye
Arkadaşlar herkese merhaba ,

Bugün yeni akvaryum aldım 100cmx45cmx60cmH 10 mm camdan olmak üzere 270 litrelik bir akvaryum fotoğrafları;

mailto:/1h/6/u8tn8.jpg

mailto:/1h/6/u8tpp.jpg

Buda Samet kendisi 5 yaşında kabuk boyu 15-20 cm arası sanırım,

mailto:/1h/6/u8tql.jpg

mailto:/1h/6/u8tr5.jpg

mailto:/1h/6/u8trf.jpg

mailto:/1h/6/u8ts0.jpg

mailto:/1h/6/u8tt0.jpg

---------------------------------------------------------------

Açıkçası forumla tanışmadan önce hiç bir ekipmanım yoktu şimdide yok bu konuyla birlikte hepsini tamamlayacağım ,

-Filtre önerisi ve nerden alacağım link , iç veya dış.

-Tabana kum silis ti yanlış hatırlamıyorsam aynı şekilde link ve başka öneriler ?

-Su Isıtıcı ? Hiç bir bilgim yok tahmini 45 cm yüksekliğe kadar su doldururum. 100x45x45 olacak. tahmini

-Bitki , link ve öneri.

Başka su içine koyabileceğim dekoratif veya gerekli şeyler ? Ayrıca akvaryumun ilk temizliği filan nasıl olmalı ?

Kuru Alan için ,

Turtle dockların en büyüğünü düşünüyorum. akvaryum üstü kuru alanla açıkçası şu an için uğraşabileceğim bir vaktim yok. Belki ileride düşünüyorum.

Isıtıcı için saolsun Bumble Bee ecolite ampül alacak , massive beyaz mandallıyla birlikte kullanacağım.

Uvb lambaları da bu massive beyaz da mı çalıştırıyorsunuz bahaus 'da satılan, eğer öle ise 2 adet alayım ? Ayrıca bugüne kadar hiç uvb lamba takmadım şu saatten sonra sizce bir yararı olur mu ?

Kısacası olay bundan ibaret benim için sizin benim sorularım dışında önerileriniz neler dir ?

Ayrıca bugüne kadar açıkçası çokta iyi koşullarda bakmamışım bu foruma üye olmadan önce bu yaşa kadar bu şekilde yaşadı şimdi ben bu ekipmanları alsam sıkıntı olur mu yani kuru alanı bile 3 ay önce olan oda tam değil bir hayvandı sürekli su içinde bir nevi evrim geçirdi :(

Masallah yaaa cook guzell Allahh saglikli omurler versin :)

Cvp: Yeni akvaryumum ve ihtiyaçlar hakkında

dış filtre alacaksın tetratec 1200 olur
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4580&ad=tetra-tec-ex-1200-dis-filtre&kat=240
daha ucuza da bulabilirsin ben bir tane buldum ama bak araştır gene.
mailto:/evcil-hayvan/tetratec-1200-disfiltre-100walt-isitici-hediyeli-93950144
silis kum 30 kg al.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13104&ad=vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm&kat=283
ısıtıcı jbl proterm 200 w hayvan büyük olduğu için dış kaplama plastik korumalı olduğu için tek önerimdir.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11899&ad=jbl-pro-temp-akvaryum-isiticisi-200-watt&kat=243
bitki ipek yapraklı olacak ama uygun olan şu an nette yok.

mango kökü alacaksın.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4203&ad=mango-koku-medium&kat=287

mango kökünü fırçaladıktan kaynatacaksın. sonra çıkmış lifleri varsa kesip durulayıp akvaryuma koyacaksın.

dış filtre için bir de bu link var.
http://www.sanalpazar.com/urunalin__kywTetra-Tec-Ex-1200-Dis-Filtre-dolu

Yiğit bilinçli bir su kaplumbağası bakımına hoş geldin diyerek başlayayım :smile:

Yazdıklarına sırayla madde madde yardımcı olmaya çalışacağım. Güzel bir şeyler çıkacak ortaya inşallah.

- Bu büyüklükte ki bir akvaryuma iç filtre uygun kaçmaz. İstenilen randımanı alamazsın ve sürekli su kirliliği ile uğraşırsın. İyi bir dış filtre ile hem uzun süreli su değişimleri yaparsın hem de tam randıman alabilirsin. Dış filtrelerde kalite ve kullanışlılık olarak Eheim markası başta gelir. Alman üretimidir ve uzun süre sorun çıkartmaz sana. Gerçi birazda şansa kalmış ama en azından bir şey olursa garantisi var. İlk önerebileceğim Eheim 2215 olur. 350 litrelik akvaryumlar için idealdir ve saatte 650 dönüş gücü vardır. Bu filtre ile 6 aydan az bir sürede su değişimi yapmazsın. Su pırıl pırıl olur. Senin akvaryumun 270 Litre olsa da her zaman biraz fazla kapasiteli almak iyidir. Bundan fazlası da aşırı sirkülasyon yapabilir. Bunun yanında 2213 de olabilir, 250 litrelik akvaryumlar için önerilir ve saatte 440 Litre dönüş gücü vardır. Bana kalırsa 2215 ideal olur.

Eheim 2215: mailto:/eheim-classic-2215-02-dis-filtre--musluklu--

Eheim 2213: mailto:/eheim-dis-filtre-221-05--musluklu-media-set--440lt-h-

Eheim markalarından sonrada Tetra ve jbl gibi markalar önerebilirim.

Tetradan Ex 1200 ideal olur. 300-500 litreler için uygun olduğunu hatırlıyorum.

mailto:/TETRA-EX-1200-Akvaryum-Dis-Filtre-1200-lthr,PR-64.html
mailto:/tetra-tec-akvaryum-new-model-dis-filtre-ex-1200-l-h-full-dolu-17634

- Tabanda silis kum seçenekler arasında en uygun olanıdır. Arasında kir/pislik barındırmayarak filtrenin işini daha iyi yapmasını sağlar ve dışkı ve diğer kirleri üzerinde tuttuğu için dip çekiminde bizlere kolaylık sağlar. Son olarakta kaplumbağalar arada bir sindirimlerine yardımcı olabilmek için kum/taş gibi dipte bulunan maddelerden yer ve dışkılama yoluyla atarlar. Taşlarda boğazında kalma ve boğazını yırtma riskleri bulunur. Silis kum bu konuda da rahatça yiyebildikleri için avantajdır. 0.5 - 1.0 arası uygundur. Benim aldığım marka ve büyüklük şuydu. 0.7 kalınlık ideal olur. http://www.vitasand.com/tr/urun/detail/2/70.html

- Su ısıtıcısında da Eheim başta olmak üzere tetra, jbl gibi markalar kullanışlı ve iyidir. Özellik yapılarına göre su buharlaşarak belirli olan seviyeden aşağıya indiğinde kendiliğinden kapanma ve su içinde tam konumlandırılabilenleri mevcuttur. Senin akvaryumuna 200 watt yeter gibi ama sağlam olsun dersen 300 watt süper olur. Atman, fluval gibi diğer markalara da bakabilirsin.

Tetra 300 w : mailto:/evcil-hayvan/tetra-tec-isitici-ht-300-w-tropicana-96380493
Eheim 300 w :mailto:/evcil-hayvan/jager-isitici-300-watt-86671147
JBL 300 W : mailto:/evcil-hayvan/jbl-protemp-s-300-w-akvaryum-isitici-66960407

- Bitki olarak ipek olanları tercih edilmeli. Salınımı ne kadar minimum seviyede tutarsak o kadar iyi. Plastik olanlara hiç bulaşmamak lazım. Ben litolity markalı almıştım ve gayette dayanıklı çıktı. Şu ikisinden http://www.hindirim.com/urun/litolity-sk-308-g-ipek-bitkili-kaya-akvaryum-dekoru-19-cm-jpm009607.aspx
http://www.hindirim.com/urun/litolity-sk-309-ipek-ve-plastik-bitkili-kaya-akvaryum-dekoru-22-cm-jpm009604.aspx

Bunların yanında mango kökü lazım hayvana. Kabuk şekillerinden bahsedeceğim sonra ama o kabuk hiç mango görmemiş ve sürtünememiş olmasını düşününce bayılacaktır mangoya. Bunu görüp alman en iyisi olacaktır ki altına rahatça girebilecek bir boşluğu olan, oval şekilli rahat kullanabilmesini sağlar. Yinede link vereyim. Bu arada linkteki resimler formalitedir. Netten alırsan belirtebilirsin de şeklini.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=4204&ad=mango-koku-large&kat=0
mailto:/urun_detay.aspx?urn=5480&ad=mango-koku-15-25-cm&kat=0

Temizliğini de, Akvaryumu iyice banyoda yıkadıktan sonra ( o büyüklükteki bir akvaryumu tek başına halletmen zor olur.) Kumu da leğen vb. ürünün içinde bir kaç kere kaynar suda bekletmenin dışında 2-3 kerede normal suyla avuçlarsın.

- Turtle dock Türki yede yok diye biliyorum Yiğit. Bulsam direk atlayabileceğim hazır kuru alanların başında geliyor, kısacası beğendiğim bir ürün. Bu linkte boyutları vs. mevcuttu. mailto:/forum/Konu-hazir-kuru-alanlarin-tanitimi-resim-video.html Bulamazsan turtle bankta düşünebilirsin. Büyük boy.

- Kuru alan ısıtıcısını halledeceğiz zaten ama uvb lamba bu bizim massiveye olmuyor. Onun için ucuz bir masa lambas kafi oluyor. Bir çok kişi bunu kullanıyor diye biliyorum. mailto:/ofis-kirtasiye/portatif-kiskacli-masa-lambasi-kitap-okuma-vb-93899902 Ucuz olunca stoklamaya bile gittim ben.

Gelelim hayvana. Kabuk durumundan sağlıklı bir koşul ve ortamda yaşamadığı belli Yiğit. İnşallah bundan sonra en iyi ortamda bakılacak. Tek tip yemlerle falan besledin mi ? hafif deformasyon var gibi, kabuklarını dökemediğinden de olabilir. Bir arada yeni bir başlıkta beslenme programı oluşturalım hayvana. Yem durumların nasıl ?

Şimdiden kolay gelsin. Bittiğinde ki fotoğraflarını merakla bekliyorum. Sonradan da olsa uygun koşul ve ortamı sağlama çaban için tebrikler. Takıldığın bir şey olursa fikir alışverişi yaparız

Eheim 2215 , 350 litrelik akvaryumu 6 ay pırıl pırılmı tutar??? 160 litrelik akvaryumda Eheim 2217 kullanıyorum ve suyu 2 aydan fazla berrak görmedim. Bu konuda bendemi bi anormallik var hala anlayabilmiş değilim.

selim akvaryum litresi ne kadar çok olursa temiz kalma süreci o kadar artar tabiki bunda aldığın filtre malzemelerinin önemi çok büyük. ama dediğin gibi bir üst model sağlıklı olur. çünkü ek filtre malzemeleri konacağı için çekiş gücü lazım.

emin jbl ve ehim da 300 W ısıtıcıya gerek yok. bunların düzen yapısı farklı olduğu için 200 W fazlasıyla yetiyor. ben özellikle jbl'yi söyledim yatay batma olanağı dışında komple plastik kaplaması kaplumbağaların zarar vermesini veya almasını önlüyor.

evet turtle dock türkiye de satılmıyor.

Öncelikle ilgi ve alakanız için çok teşekkürler , tek tek ürünleri sipariş etmeye başlıyorum inşallah şu yaptığım zulümden kurtartmış olacağım hayvancağızı.

Turtle dock değil yanlış yazmışım turtle bank olacaktı

mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-turtle-bank-buyuk-boy-40-6-x-24-0-x-7-95046422

İşimi görür diye düşünüyorum.

Birde yeni bir hayvan alsam yanına sıkıntı olur mu ?

Beslenme konusundada yeni konu açıp konu kirliliği yaratmayayım isterseniz ,

Kurutulmuş karides ve bildiğimiz o yeşil kaplumbağ yemlerinden veriyorum günde 1 defa. Markaları 2 kutu reptomin bitirmişim şu anda gemma turtles ticks var. Sanırım burdada hatalarım mevcut ?

alacakların: raffy P veya carnivor, reptomin, raffy mineral, jbl agil ve calcil, sera vital. kurutulmuşta energil yalnız bu yem 1000 ml hayvan bitirebilir mi bilmiyorum. gammarus ufak gelir hayvana. mineralde kalsiyum vardır fakat hayvan büyük bu sebeple calcilde yemesi uygun olur.

arada yeşillikte vereceksin. bu yaşlarda bitkisel yemlere ağırlık vermek gerekir.

ana yemde:

sera raffy p veya carnivor ;
jbl agil kemik gelişimi için gerekli lisin adlı madde içerir;
tetra reptomini mutlaka al içinde yosun bileşiği var dolayısıyla bitkisel açıdan gerekli;

destek yemde:

mineral yem eğer damla vitamin varsa gerek yok. bu damlada sera reptilin vitamin önceliğimizdir. kaliteli ve doğal ürünlerden elde edilir;

calcil kalsiyum takviyesidir.

ek yemde sera vital bu ot türevli ve su kaplumbağalarının yediği bir yem.

kurutulmuş veya energile o kadar gerek yok. sonuçta proteini diğer yemlerden alıyor. buna göre alım yap. 250 ml'den büyük alma.

Yorumları okurken 2213 kesinlikle olmaz diyecektimki Selim zaten devreye girmiş. Bence bu akvaryuma 2217 eheim olur. Ben 2215 olanı 96 lt hacimdeki akvaryumda kullanıyorum. Kaplumbağa sistemlerinde yoğun kirletme ihtimali göz önünde bulundurularak nir nebze yüksek kapasiteyi öneriyoruz. Tabi rahatsız edici akıntı yapacak kadarda uygunsuz olmamalı.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11299&ad=eheim-2217-02-dolu-dis-filtre&kat=240

Isıtıcıda eheim 300 w 600-1000 lt içindir. Cem in dediği gibi 200 w yeterli. Bende Cem in önerisini destekliyorum. Jbl ısıtıcıdaki plastik koruma kırılmayı önlerki bu hayvan bunu başarabilecek boyutta. Eheim ısıtıcı suda kırıldımı akımı kesme özelliğine sahip tek ısıtıcı. Güvenlik konusunda sorun olmaz ama jbl alıp ısıtıcının kırılma olasılığını tamamen ortadan kaldırmak daha iyi. Genede jbl olmazsa bu akvaryuma uygun olan eheim linki bu. mailto:/urun_detay.aspx?urn=4574&ad=eheim-jager-akvaryum-isiticisi-200-watt&kat=243

Aydınlatma konusunu bayağı halletmişsiniz. Ancak massive mandallı lambaya uvb ampul oturmuyor. Benim bu konuda tanıttığım ilk linkteki renkli çanaklı olan alınmalı. Ancak pek kaliteli değil. 40 w üzeri olmayan bir ampulü hazırda bekletip kargo gelir gelmez test etmeliki arızalı ise ürünü kabul etmemeli.
mailto:/forum/Konu-uvb-ampuller-exo-terra-jbl-namiba-ve-uygun-mandalli-lamba-tanitimi.html
Lambayı emin yazmış. Genede linkten ampullerin neresi uymuyor görebilirsin.

Kum, dekor vs konusunu anlatmışlar. Tekrar girip karışıklık yapmaya gerek yok.

Bu arada filtrenin iç malzemeleri ve dizilimi önemli. Dolu filtre desekerde markaya göre belli ürünler çıkar ve genede tam değildir. Bu sebeple ilave malzemeler gerekecek. Bu malzemeler için marka seçimine göre ürün öneririm.

Bu arada kuru alan için alacağın dock bu hayvanı çekecek mi? Hani ilk başta kaldırırda vantuzlar ne kadar dayanır yada özelliğini kaybetmeden durur bilemiyorum.

Akvaryum ilk temizliği şu şekilde olmalı. Önce suyla durulanmalı. Kum defalarca bir kaçı kaya tuzu olan sıcak suda olmak ve iyi durulanmak üzere yıkanmalı. Diğer dekorlarda sıcak sudan geçirilmeli. Mango kökü yazılmış zaten. Filtre ısıtıcı akvaryuma girecek ne varsa diğer ekipmanlarda normal suda tozu gitisin diye durulanım monte edilmeli. En sonunda akvaryum musluk suyu ile doldurulup kaya tuzu eklenerek bir gün filtre çalıştırılarak çevrilmeli. Bu esnada kumun bulanıklığıda gidecektir. Sonra bir kez daha duru su koyulup boşaltılmalıki tuz vs kalmasın. Eser miktarda kalan sorun değil. En sonunda dinlenmiş su konulup filtre ve ısıtıcı çalıştırılarak suyun uygun ısıya gelmesi beklenmeli. Bundan sonrada hayvan akvaryuma giriş yapmalı.

Su içi cam dereceyi unutma.

Şu an çoğu şey halloldu gibi bir tek kuru alan işi kaldı. Ona da hazır bir çözüm vakit açısından yararıma olacak ama anladığım kadarıyla hazır kuru alanlar verimsiz. Açıkçası akvaryum işinde de acemi olduğumdan öle camcı filan tanıdığım yok İzmir'de bu işi yaptırabileceğim ( akvaryum üstü kuru alan ) tanıdığınız yer var mıdır ? Veya geçici olarak kuru alanda şu an resimlerde de gözüken kuru alanı revize edip vantuz filan alıp 2ve 3.resimlerde gözüküyor. O şekilde mi bir çözüm üretmeliyim kararsız kaldım.

İzmir i Cem az çok bilir. Yapabilen varsa öneride bulunur. Bence normal, biraz becerikli bir camcı yapar. Önce bu kişi ile konuşup yapabilirmisin diye sorulmalı. Benim kuru alanların görsellerinden fikir edinebilirsin. Eğer ehil kişi bulunursa ölçüleri ve ayrıntıları konışuruz. Böylece su seviyesi maksimum kullanılır.

Senin kaplumbağa hazır kuru alanlara göre biraz büyük, maşallah. Bu sebeple cd kabı gibi olanlar tutmaz bence.

izmirde kemalmıydı kamil tunca mıydı bir bulvar var orada bayağı bir akvaryumcu var. altındağ/bornovada onlara bir sor imalatçıları. akvaryum üstü yaptıracağın için işten anlayan camcılarda yapabilir. bizim kuru alanlara bakıp resmini gösterirsen nasıl yapacağını görür. silicon sağlam kaliteli olsun gerekirse sen al. koçtaşta sista akvaryum siliconu satılır.

birde hayvanın kabuğunu sorayım mavi renk ışıktan mı metilenden mi, yoksa kabuk rengi mi ? benimkilerden birinde de bu şekilde maviye çalan bir kabuk rengi var. havacı asker kamuflajı gibi.

Yok metilen filan kullanmıyorum , kendi kabuk rengi o şekilde herhangi bir hastalık belirtisi filan değildir umarım ?

Akvaryumu o dediğiniz bulvardan aldım altın akvaryum hatta sanırım sizde ordan almıştınız oralarda bir araştırmak lazım o halde :)

@AEK

Evet cd kabının üstüne koyunca büyük kalıyor baya bi :)

evet altın akvaryumdan hesaplıya da almıştım. silis kumda en hesaplı orada bulmuştum 10 kg'lik torbada. mango kökleride vardı.

res kaplumbağalarda üç ton var biri dediğim gibi maviye çalan, mat kahverengi gibi ve yeşil yani haki renk. tabi büyüdükçe sarı ve siyah tonlar artıyor.

Çok güzel olmuş tebrikler.Eline ayağına sağlık.İnşallah eksikleri bir an önce tamamlanır.

Çok güzel bilgiler var,bana da yararı olacak.

Sorum ise şu : yeni akvaryum yaptırıyorum ölçüleri ise 100x50x50 olacak..Kaplumbağalarımın kabul boyu 8 cm oldu.

Buradaki bilgiler doğrultusunda bu ölçü için de aynı ekipmanlardan yararlanabilirim sanırım..Doğrumudur..

Isıtıcıda Eheim jbl gibi markalarda 200 w yeterli imiş Murat bey. Dış filtre konusunda da sonradan Emre ve Cem abinin önerilerini dinlersen gerisi standart zaten.

doğrudur murat. ısıtıcıda eminin dediği gibi 200 W dış filtrede tetra ex 1200 veya eheim 2217 cam kalınlığın nedir ?

Tetra yi biraz arastirdim daha ucuz ama ciddi sorunlar yasayanlar olmus , su an mevcut kullanan veya daha once tecrube etmis arkadaslar siz ne dersiniz ?

cem' Alıntı:
doğrudur murat. ısıtıcıda eminin dediği gibi 200 W dış filtrede tetra ex 1200 veya eheim 2217 cam kalınlığın nedir ?

cam kalınlığı 10 mm olacak..

Geri