Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Kaplumbağa akvarumum Fikir ve önerilerinizi bekliyorum..

Eline sağlık Cem benimde Hedefim yem çokluğunu en üst sınıra taşımak.. şimdiye dek yem seçmedi,bundan sonra seçecekmi merak ediyorum deneme yanılma yöntemiyle görmüş olacağım aradığım cevabı herzamanki gibi usanmadan sıkılmadan vermişsin ayrıca teşekkür ederim bu liste çok güzel oldu hemen hemen yakın zamanda hepsini temin edeceğim tabi sırasıyla.. 1000 lik kutu gerçekten zor bitiyor bendeki tek bide biliyorsun.. o yüzden 250 ml kutular ile devam edeceğim.. liste süper oldu.. netten teker teker söylerim çok sağolasın dostum..
 
Cem merhaba dostum, hesabıma bir süredir giriş yapamıyordum Bir sorun vardı anlamadım Ama bugün düzelmiş.. kaplumbağam ile ilgili son durum, uzun zamandır olan kireçlenme haricinde çok şükür bir problem yok.. yem çeşitliliğini biraz arttırdım çok şükür hiç bir yem meyve vs seçmiyor .. sera raffy vital,tetra reptomin,sera raffy p ve sera raffy I ile yola devam :)) merak ettiğim birşey var şimdi bende Hatırlarsan uvb,kuru alan ısıtıcısı Günduz 60 w, Ve gece için kırmızı 40w ısıtıcı ampül Kullanıyorum ampül döngüsü olduğu için 7/24 seninle konustugumuz gibi Zaman ayarlayıcılar ile yanıyor.. elektirik faturası inanılmaz yüksek geliyor biraz bu ampüllere Ve isiticilara veriyorum bende birde extra akvaryum oldugu için.. Kaplumbagam yaklasık bir elin 3/2 si kadar oldu.. hiç güneş almayan odamda bu gece ve gundüz ampullerini yazın Bu ısınan havalarda kapatmamız gerekiyor mu,Hem fatura fark eder diyerekten hemde hayvanıma beyin amboleside geçirmek istemiyorum bunu sana sormak istedim, ama olmaz ufakta olsa risk falan var diyosan hiç donumayacağım?
 
Zamanlayıcılarda az olsa yakar. Yazın su 28 derece üstüne çıkar o vakit ısıtıcıyı kullanmayız. Gece lambasını da çıkmıyorsa komple kapatabilirsin. Zaten hasta değilse gerekte yok. Yazın yakmıyoruz onu da. Gündüz ısıtıcısı gündüzleri yaz kış yakıyoruz. Uvb ampulü günde bir saat çok çıktığı saatte yakabilirsin.
 
Cem merhaba, Uzun zaman akfif olamadım. Yardımına ihtiyacım var. Hatırlarsan konuda akvaryumumun fotoğrafları var. Tam tesekullu dediğin sekilde kurmustum. Sera yemlerinden karidesine kadar. en iyi sekilde 2.5 yasinda el boyutundaki tek kaplumbagam. Bugun öğleden sonra yem yememeye basladı. Normalde hic doymazdı. Beni gorunce cirpinirdi belliki bir sorun var. Kuru alanda yemi gosterince zar Zor suya iniyor. Suda aktif ama ilk defa yem yemiyor sadece kokluyor. seninde tavsiyenle cok sicak oldugu icin sadece gece isitma lambasini kullanmiyordum hava alsin diye. acaba sorun bundanmi oldu? Ve bugun suyu degistirdigimde agirlasti oda sicakligi ile ayniydi herzaman yaptigim sekilde degisim yaptim. Ve lambayi tekrar taktım. Bunaltirmiyim acaba yoksa kullanmamalimiyim cunku kuru alanda takılıyor artık. Sence neden yem yemiyor olabilir? uşutmus olabilirmi? Canım sıkıldı.
 
Hayvan klima yada açık pencereden cereyana kapılmış olabilir mi?

Mevsim değişikliği geçişleri biraz iştahsızlık yapar ama hava henüz sıcak.

Dişi miydi bu hayvan? Yumurtlama süreci de iştahsızlık yapar.

Kuru alanda keyfi yerinde sıcaklık mayıştırmışsa kalma ile yem yeme arasında ikileme girer. O zaman üşene üşene iner.

Hayvana her gün bir damla vitamin ver.

Gece soğuksa lamba iyi olur.
 
Odada klima yok. Pencereyi kapalı tutuyorum. Seninle en son baktigimizda cinsiyetini çözememiştik sana akşam resimler yükleyeceğim. Belki sen anlayabilirsin cinsiyeti.Bugun sabahtan aksama kadar yem vermedim. Az önce Odaya girdigimde iskeleden atak yaptı 20 yemin 10 adetini yedi bir kısmı hala duruyor normalde affetmezdi. Oda sicakligi normal soguk degil ama yinede gece halojen lambasini kullanmaya basladim dün. Gece gunduz ve uvb lamba ile isiyi dönduruyorum.
İyi bir vitamin alip damla moduna gecis yapayim umarim bir hastaligi yoktur. ve bu istahsizlik gecici bir durumdur. Cunku eskisinden daha cok iskelede vakit gecirmeye basladi ama bi nevi yayılmış keyif yapiyor gibide umarim bu durum sicaklardandir.


ğ1.jpg

ü3.jpg

ü4.jpg
ü6.jpg

ü5.jpg

ü7.jpg


Sence cinsiyet nedir ?
Ayrica en iyi vitamin hangisi siparis edeyim? Sera reptilinmi alayım? Apex,tor axol falan var ama bi ucuz uyduruk gibi geldi ? Reeflowers var orta halli duruyor? Bide deep mArka goruyorum hangisini alayim?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kaplumbağa erkek. Vitaminlerde sera en iyisi. Doğal karışımlardan yapılıyor.
 
İç filtreyi kuma gömmüşsün. Bende eheim pick up 2012 var ve kuma gömüldüğünde pervane kum çekiyordu sonrada duruyordu. En sonunda da pervane bozulmuştu yeni pervane takmıştım.

Ama bu seviyesinde daha iyisini yapamazsın sanırım.
 
Tesekkurler evet Emre, eheim filtrasyonu güzel yapıyor ama dediğin gibi hayvan hareket ettikce kum biraz hafif olduğu ićin dağılma yapıyor. Mecburen yuvarlak taş koyuyorum altina ama malesef çok fayda etmiyor bir iki gunde elimle yaymak zorunda kalıyorum. Kare akvaryum olduğun için biraz ugraştırıyor malesef. Umarım pervane bozulmaz. kumu cekmeme ihtimali hiç yok.
 
Anladım. Birde bu filtrelerin debisini arttırmak için gri su veren plastiği havaya kaldırıyorsun. Pick up 2012de var ama onda varmı bilmiyorum. Kitapçığı okuyunca öğrendim ben.

Gri plastiği sağ sol çevirerek yukarıya kaldırdığında altında bir boşluk daha oluyor. Çiftli su veriyor ve debi maximuma çıkıyor.

Dediğim gibi, 2012de var ama onda varmı bilemiyorum. Deneyebilirsin.
 
Hayvan erkek 4. resimde açıyı iyi yakalamışsın. Orta ve yüzük parmağına denk gelen tırnaklar uzun. Kuyruk kalın ve uzun, anüs kuyruk ucuna yakın.

Sera reptilin ve jbl turtle sun aqua en iyileri biraz daha doğal içerikli, vitamin çeşitliliği fazla; diğerleri yapay kullanıyor ama onlarda iş görür. Fiyatlar malum.

Uvb'yi fazla yakma, tek hayvan için günlük 20 dakikalık doz yeterli geliyor. Ama inme çıkma olayı olduğunu varsayarsak sürekli çıktığı saatlerde 2 saat yanabilir. Çoklu hayvanda sayıya göre 3-4 saatte yakılabiliyor. Her ne kadar bize göre radyasyona dayanıklı olsalar da fazlası onlara da zarar. Bu da iştahsızlık yapabilir. Deride (fazla A vitamini alımı gibi) yenilenme hızı artar alttan gelen deri bir noktadan sonra artık kendini yenileyemeyecek hale geldiği için lezyonlar görülmeye başlar. Bu da ek bilgi olsun.

Ağzında aft olsa yemi ağzında geveler ama zor yer. Rahat yediyse bu değildir.

Birşey yutmuş olsa kuru alandansa akvaryum tabanında durmayı tercih eder. Ama hayvan yem yemiş.

Kabız olsa yine tabanda durur. Anüsünü kuma sürtebilir. Yada arka ayakları yanlara açıp ıkınabilir.

Hazımsızlık olsa kum yer yada kusmak için öğürme hareketi yapar. Dışkıladığı yada kustuğu noktada bu düzelir.

Dışkısını yemiş olabilir. Bu tokluk hissi yaratır. Üstüne bir de kuru alanın tadını alınca, kuru alanda durmak ile yem arasında kararsızlık yaşayabilir.

Ek olarak dış filtre varsa sadece deri döktüğü dönemlerde iç filtreyi kullanabilirsin.
 
Cvp: Yeni Kaplumbağa akvarumum Fikir ve önerilerinizi bekliyorum..

Tesekkur ederim Emre denemedim ama muhakkal deneyeceğim ? Canlıya verdiğim değerden dolayı Sera alayım ozaman Cem. Fiyatlar konusunda katılıyorum. Ayrıca UVB lambam yaklasık 1 seneyi gececek artık hiç güneş görmeyen odamda faydası olduğunu sanmıyorum 12 ile 2 arasinda gunde iki saat otomatik yaniyor. Ankarada UVB alabileceğim bir yer varmı, yoksa yine aliexpresemi duşeyim?


(Ağzında aft olsa yemi ağzında geveler ama zor yer. Rahat yediyse bu değildir.)
Yavaş yiyor ama gevelemiyor yutmada sorun yok.

Sadece bir kaç kez su altında kısa sureli baloncuk çıkardigini gordum sebebini bilmiyorum.
Ama belki seninde dedigim gibi diskisini yeme özelligi var belki bu yuzdende olmus olabilir.
Vitamini yarın siparis edecegim.. bu durum umarım en kisa surede duzelir. veterinede göturmeyi düşünüyordum biraz daha bekleyip iyileşme olup olmadiğını gözlemleyim ozaman.


Not; Dış filtreyok 2 adet iç filtre calistiriyorum.
 
Jbl turtle sun aqua'ya da bak hangisinin fiyatı uygunsa onu alırsın.

Vitamini bir kullan durumuna
bakalım. İştahını açıp canlandırır. Vitamin mineral eksikliğine bağlı bir durum mu onu görürüz. İlk 4 gün günde 2 damla yap hayvan büyük ancak etki eder. Sonra iştah açılana kadar günde bir damla devam edersin.

Baloncuk çıkarma işinde;
Hava yutmuşsa geğirti şeklinde ağızdan çıkar.

Burnuna su kaçmasın diye burun ucunda baloncuk yapar. Bunu daha çok uyurken yapıyorlar. Bu fazla şişerse burundan kurtulur.

Burnuna su kaçmışsa hava vererek çıkarmaya çalışır.

Yüzeyden inerken ağzında hava kalmışsa onu atar.

Bronşit varsa biraz daha sümüksü yapıda hafif sarı yada şeffaf biçimde su içinde ve dışında burun ucunda sürekli olur. Küçük çocukların burnunda sümükten balon çıkması gibi düşün.

Oyun amaçlı çıkarıp ısırmaya çalışırlar. Bunu yetişkinler yapmaz.

Ankarada uvb satan bildiğim yer yok. Olsa da petshoplar her şeyi yüksek fiyata satıyorlar onun için hep netten alıyorum. Sanayi sokağı da gezip sordum. Oradaki elektrikçilerde satmıyor.
 
Cem durum bilgisi paylaşayım.. sera reptilin aldım Sene kaç olmuş adamlar ptt ile gönderdiği için elime yeni ulaştı. Kaplumbagam yaklaşık 3 gündür maşallah ? diyeyim. Eski düzenine geri döndü yardımlarınız için tesekkur ederim. Bu vitaminide almisken haftalık duzenli kullanayım diyorum. Raffy P Yemine kaç damla Damlatayım. Varmıdır bir ölçüsü? Uvb isi cidden skntı malum siteden siparis ettigimizde ne kadar dogru bir uvb geliyor bunu anlamanin yolu yok sanirim 5.0 yinede siparis edecegim. Bir diger sorum ise bu halojen lambaya daha pratik bir cozum yokmu devamlı patlamasından bende almaktan yoruldum, yedek alıyorum senin ulustaki donercinin karsisindan ama yinede dedim belki daha farklı Ve uzun soluklu bir ısıtma Sistemi vardır belki ?
 
Haftada iki damla yeterli. Yemlerdende alıyor vitamini. Doğal karışım olduğu için son kullanma tarihi üzerinde yazar tarihi aşarsan verme. Onu saksıda bitki varsa onlara dökersin. Çöpe atıp ziyan etme.

Ampul öyle çabuk yanıyorsa;
-hat üstünde kaldırabileceğinden çok cihaz varsa. Özellikle ısıtıcı devreye girerken anlık fazla yük çekiyor.
-elektrikte dalgalanma oluyordur.
-ampul sıcakken su damlası değiyorsa veya darbe alırsa hayvan panikleyince kafa göz giriyor; taktıktan sonra bir bez ile camını silmen iyi olur. Derideki kalıntılar bulaşıyor. Bu da camın ısı dayanıklılığını azaltıyor.
-ampul lambanın kaldıracağından daha yüksek wattlı ise.

Sebep bunlardan biridir. Normalde 6-8 ay dayanıyor. Nadirende 2-3 ay gibi bir sürede yukarıdaki sebeplerde gittiği oluyor. Bu fabrikasyon bir şeyde olabilir.
 
Cem merhaba, bir süredir aktif olamadım. Kaplumbağam sera reptilini aldığım Gün kullanamadan iyileşti????artık yiyor herşey yolunda. şu lamba konusunda bir şeyi merak ediyorum. Benim oda güneş almayan bir noktada halojen ampul olarak gece kırmızı 40w,gündüz İse akkor soft buda 60w. Yaz kış garanti olsun diye döngülü şekilde hiç kapatmıyorum. Merak ettiğim şey gundüz ısıtma ampulu olarak 60w ampulum patladı bunuda 40w kullansam daha iyi olmazmı odada sicak ?
bu 60w da hayvan kuru alanda kuyrugu icine cekip uyuyor yine sorun yok ama 40w 40w daha iyi olmazmi ? Yoksa yine 60w mi almaliyim?
 
simdiye kadar cozemedigim tek şey kireçlenme. Dinlenmis su kullaniyorum. acaba bu kabukta beyazlanmalari da isi yapiyor olabilirmi ? ama kabuklarini devamli dokup yeniliyor onda sorun yok.
 
Suyu dinlendirme kireci yok etmez. Sadece klor gider. Hayvan lamba altına geldiğinde su buharlaşır kireç orada kalır, tortulaşır.

Hayvanın düzeldiğine sevindim. Hayvan için suda tutunacağı bir tünek yaptın mı? Onu bu huyundan vazgeçirmemiz lazım.

Kış aylarında olduğumuz için dönüşümlü yakmak iyi olur. Haziran itibariyle geceyi yakmaya gerek yok. Ampuller zamansız patladığı için birkaç tane yedek tutmakta fayda var.

Odanın sıcak olması iyi birşey ama lamba ısısı kabuğu doğrudan kurutup üzerinde yosun, mantar gibi mikrobiyolojik oluşumların yaşamasını önler.

Ortamdan aldığı ısıyla doğrudan üstüne vuran ısı farklıdır. Lamba altında başını ve bacaklarını gerip ısıdan maksimum faydalanarak kılcal damarlarla ısıyı vücuduna iletirler. Ortam sıcaklığı ise yüzeysel ısınma sağlar.

60 W yada tasaruflu halojende 52 W makul olandır. 40 W kullanabilirsin ama yakınlaştırmak gerekir. Isıtma lambası ilk yarım saatlik ölçümle 32 derece sabit ısıyı vermeli. İster 40 W ister 60 W farketmez. Bulunmadığı taktirde soft yerine şeffaf; 60 ve 52 W yerine 40 ve 42 W öneriyoruz.

Sakıncası yetişkin kaplumbağalar kafayı diktiğinde ampule değebilir. Ve çanağı eğip üstünden destek alarak kuru alandan dışarı atlayabilirler.
 
Ben dinlendirilmiş su kullanırken reeflowers turtle notox su düzenleyici kullanıyordum. Suyu dinlendirdiğim damacanaya damlatıyordum. Kireç yine oluyordu ama normale göre azalmıştı. Sera aquatanda bu işlevleri yapıyor ama reeflowers tamamen kaplumbağalara özel yaptığı için onu almayı düşünmemiştim hiç.
 
Suyu dökerken yavaş dök emre ve son kısmını bırak bu düzenleyiciler ayrıştırdığında tabana çöküyor maddeler.
 
Geri
Üst