Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Kaplumbağa akvarumum Fikir ve önerilerinizi bekliyorum..

Teşekkür ederim Cem, ulusta senin yerden yine 60w ve 40 w stoklayacağım. 52w bulunmuyor. Kireçlenme olayı 2 yıldır mevcut ama sağlık açısından bir sorun gözlemlemedim umarım uzun vadede kabuk altında gözle görülmeyen bir sorun oluşturmaz.????
Kare akvaryumda belirli bir sınıra kadar yaklaştırabiliyorum mevcut lambaları suyunda buharlasma durumu daha hizli oluyor bu yuzden ilerleyen surecte 1 metre ömürlük akvaryuma geçmeyi düşünüyorum. O gün seninde dediğin gibi tüneğin unutmadım. Vantuzları Gidip aldım ama tam denk gelen bir plastik parça uyarlayamadım. Kuş tüneği Denedim beyaz vantuz küçuk geldi. Siyah isitici vantuzu ise büyük geldi bu hafta hangi parcadan denk getirebilirim tekrar bakıp deneyeceğim. yoksa seninde dediğin gibi yayıla yayıla bacakları uzatıp yatıyor kuru alanda. Umarım tutunacağı parcayı yapınca bu kadar uzun sure iskelede takılmayı bırakır.
 
Ayrıca 200 litre su varilinde gunes görmeyen odada suyu uzun sure dinlendirmeme rağmen. kireçlenme yaşıyorum Reeflowers hiç Aklıma gelmedi faydası olursa bu varil içindeki suya karistirabilirim.. ama biyolojik açıdan ne kadar sağlıklı olur yada düzeni bozarmı hiç bir fikrim yok Emre.
 
Ben kullandığım süre boyunca bir sıkıntı yaşamadım ama bidonun dibinde kalan 1-2 litreyi akvaryuma koymuyordum. Ben eski akvaryumlarımda hep öyle yaptım ve kaplumbağamın kabuğunda hiç kireç olmadı. Sadece dış filtre su çıkış borusunda oluyordu ve buharlaşan camlarda. Ama arıtma suya geçtikten sonra hiç kireçle alakalı bir sıkıntım olmadı. Sanırım kirecin tamamen gitmesi için karbon filtreden geçmesi gerek.

Şu kışın bitkisel yem yememe durumunu bugün kaplumbağamda da gördüm bu arada. Marul verdim kendisine ama yemedi. Umarım reptominde de öyle yapmaz.
 
42-52 W ampuller tasarruf tip olduğundan sadece yapımarketlerin bir kısmında var.

Gittiğinde elemana söyle o ampullerden tedariklesin. Ankaradaki grubu oraya gönderirim.

Ben bir ara kısa oklava alıp tünek niyetine kullanmıştım. Yalnız haftada bir yıkamak gerekiyor üzerini alg kaplıyor. Sonradan dış filtrenin su çıkış borusunun ön parçasını söküp taktım.
 
Ben eskiden tünek olarak hava hortumunu 2 adet vantuza bağlamıştım. Bunu deneyebilirsiniz.
 
Şu resimdeki gibi yapmıştım yani. O mavi şey hava hortumu. Yakından çekim bir resim bulamadım.

20200211_130751.jpg
 
Umarım reptomin kısa sürede bu durumu çözer Emre. benimki yaklaşık 3 gün yemedi. Reptomin getirttim tam damlatacağım Birde baktım iştaha geldi.. geçici bir durum diye tahmin ediyorum.
 
Hava hortumu ve mini oklava güzel fikir aslinda bunu deneyebilirim.
@cem ben yarın Ulusa gidip bakacagım fazla fazla varsa elinde cidden ihtiyaci olanlari yonlendirelim. Vicdansiz ampuller hic bir yerde bulunmuyor. Hic degilse ihtiyaci olanlar 5 liralik ampul icin magdur olmazlar.
 
Bu ampulleri nette 40 liraya satanı gördüm. Millette iman kalmamış.
 
Emre dereceyi aşağıdan 5 cm mesafe kalacak kadar indir. Isıtıcıyı da aşağı indirebilirsin.


Hayvan tüneğe rahat tutunamıyorsa az biraz daha yukarı ve bir ucunu köşeye doğru yaslayabilirsin. Tüneğin köşe cam tarafında durmayı seviyorlar. Hatta tutunurken arka ayağı ile derece üstüne basıp destek bile alabilir.
 
Abi bu 1 yıl önceki fotoğraf. Benim şu anki akvaryumum bulanık zaten bu kadar berrak çıkması imkansız olurdu :).
 
Ben de berraklaşmış görünce akvaryum kendine gelmiş dedim.
 
Bulanıklığı kum yapıyor olabilirmi genelde ilk aklıma gelen bu oluyor. Son mevcut fotoğraflarını bi ara atabilirsen görmek isterim.
@cem Genelde reflektörlü adı altında geçenler 40 lira bende görüyorum sanki espiri ne ise anlamak zor. uçan fiyatlarla yemleri bile artık açık satan yerler var. ozellikle bildigim ankarada bir yerde açık Olarak yem satıyor (Sera reptomin gibi)ilgilenen arkadaslar olursada yonlendirmek isterim. belki cebe faydası olur.
 
Kızılay selanik caddesindeki selanik petshopta yem konusunda insafsız. Sakaryada çiçekçilerin oradan yukarı yüksel caddesine çıkan yol üstünde sağ kanatta. O dönem büyük kutuyu netten 34 liraya aldığım vakit 75 liraya satıyorlardı. Mango kökü de satıyorlardı. Ben uva ampulde iyi kazık yemiştim. 1 haftaya kalmadı patladı ampul. Ondan sonra bu ısıtma ampulü fikri doğdu.
 
Akvaryumun durumu şu an böyle. Akvaryum 5 aydır bulanık bu yeni bir şey değil. Dış filtreyi daha farklı filtre malzemeleriyle doldurduğumda 1 ay içerisinde düzeleceğine inanıyorum. 2 hafta sonra su değişimi zamanı geldiğinde dış filtreyi de açacağım.

20210113_224804.jpg20210113_224815.jpg
 
@cem Çok mantıklı. Bulunabilirlik az oldugu muddetce herkez kafasina göre fiyat belirliyor bu sekilde kaziklaniyoruz malesef. 3 ay once 1000 ml 70 liraya aldigim raffy p 110 lira oldu yazik günah gercekten nereye kadar boyle gidecek bu fiyatlar meçhul dostum,
@emre masallah hayvan cok saglikli gorunuyor. Ben balik akvaryumumda 2 yildir bu amonyak patlamasi bulanikligi sorunu ile ugrastim. En son Çağreyi gecen ay dis filtreye alabildigine elyaf basmakta buldum.. ciddi anlamda fark yarattı.
 
Amonyağa çözüm zeolite bir de carbon alırsan tamam olur. Balıklar kaplumbağalar kadar pisletmiyor.
 
Ampülleri Ulus/özdemir elektirikten yedekli olmak üzere bugün temin ettim.

42w halojen soft / 7 tl
60w halojen soft / 7 tl

kırmızı 60w soft/ 10 tl ( 5 tl idi buna zam gelmiş)

arayan arkadaşlar buradan temin edebilirler. Bilgi amaçlı paylaşıyorum????
 
Geri
Üst