Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Kaplumbağa akvarumum Fikir ve önerilerinizi bekliyorum..

Bende emreye katılıyorum o ampulün 1.3 wattı olmaz. Yazım hatasıdır. Aşağıda açıklamışlar zaten. Bunlar standarddır. 13 ve 25 watt olarak
 
Tesekkurler Emre bende şimdi inceledim dedigin gibi baskı hatası olabilir. Kutuyla alakası yok dikkat etmemiştim.Ozaman iptal etmeyim hazır almışken gelsin bakalım. yorumlar olumluydu.. doğru gelirse tavsiye ederim ihtiyacı olan arkadaşlara ????
 
Dostlar bir diğerim sorumda şu. Gündüz ısıtma halojen soft ampulüm normalde 60w ama şöyle bir urun buldum 10 lu paket halinde. Uygun derseniz yedek alacağım. İki watt seçeneği var ? Lede benzemiyor bizim ampul değilmi bu? 60 w şart değil sanırım gece için 40 w kullanıyorum kırmızı. Buda 46 w gibi yetmez mi?

1B317888-1B81-43E3-8B1C-58CCDF3617A1.jpg

3FC31DDA-2922-4CBF-9552-A930EED887EA.png
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Biz eski tip ampullerde 60w'ı öneriyoruz. Halojen ampullerde 40-60w arası kullanabilirsiniz. 46w uygun olur yerini ayarlarsınız.

Fiyatı gayet iyiymiş.
 
Tesekkur ederim Emre. Gün ışığı dediği normal degilmi? Sonradan led gibi bisey gelmesin????
 
Gün ışığı derken ampulün sarı renkte yandığını kastetmişlerdir. Tipi led ampule benzemiyor değil ama 46w led ampul olsa bunun 2-3 katı boyutunda olurdu. Kutusunda da halojen soft olduğu belirtilmiş. Ben de bu ampulden sipariş vereceğim. Fiyatı şu an aldığımın yarı fiyatından daha ucuzmuş.
 
Uygun bencede kaçırmayın. Hem halojen hemde soft ampul. Beyaz yada sarı ışık olması sorun değil. Hatta sarı biraz daha yumuşak ve güneşe yakın renk. Önemli olan ısı vermesi.
 
Tesekkurler Dostum Cem aldık bakalım şansımıza ne gelecek umarım ısıyı alırız. Geldiğinde sonucu paylaşırım. Bu ampuller artık nettede zor bulunmaya başladı. Stok yapmakta fayda var. maviden bulamıyorum bu günlerde denk gelirse onuda sizlerle paylaşacağım.yoksa senin ulustaki dukkana yol görükecek.
 
Ayrıca bu soft olmayanlar kullanıma uygunmu? Seffaf olanlar onuda öğrenmek isterim? Hayvanı yakma ihtimali olurmu ?
 
Filamanlı ampulleri sadece birkaç firma üretiyor. Yapı marketlere tasarruflu ampul satma şartı gelince piyasası daraldı. Satarsa dükkanlar satıyor. Yerini tasarruflu halojen ampuller aldı.

Soft bulunamadığında mecburi şeffaf kullanabiliyoruz. Her ne kadar hayvanların gözündeki siyah şerit ışığı yumuşatsa da yine de softa göre parlaktır.
 
B80BF138-8FCD-4611-9A13-502D42E69A22.png
Dostlar merhaba, Uvb ampulum 1.5 yıl sonra patlamıştı.yaklaşık 2 hatta önce aliden vermiş olduğum yeni UVB elime sağlam olarak ulaştı. fiyat olarak 100 tl tuttu. İlk incelememde baktığımda gözü yoğun alıyor o yüzden folyo ile kaplayacağım. Merak ettigim soru ise bu lambanın gerçekten uvb olup olmadığı. Şimdi yeni kartlar çıkmış altına tuttugunuzda rengi degisiyor ve gercek olup olmadigi anlasiliyor fakat almadım.Bunu anlamanın bir yolu varmı? Malum normal ampul ise bidaha bu kadar paralar vermem ????
 
Gözünü aldığına göre doğru, gözde karartı gibi bir gölgelenme yapıyor. Fazla bakmadın inşallah. Bunlar radyasyon veriyor. Kısa bir süre baktın mı gözü ağrıtıyor ve deri temasında zararlı derideki gerilmeyi hissediyorsun. Aynı sıcak ampule elini tutarsın yakar gibi olur bu ampul soğuk olarak o hissi veriyor. Bu ampulü normal lambada kullanan olmuş ki bazılarının kutusunda oda lambasında kullanmayın diye uyarıyor.

Çanak kenarından baktığında göremeyeceğin şekilde alüminyum folyo ile kaplayıp izole et. Yanarken çocuk yaklaşması sakıncalı.

Alttaki yazıyı anlamadım 100 watt yazıyor. Bu nedir. Şarj edilebilir bir alet mi?

13 watt olduğuna göre 18-19 cm mesafede olsun. Hatta 20 cm yap. Bu çin malı belli olmaz.
 
Cem ve diğer dostlar merhaba..

Bugün Sera raffy p yemim bittiği için yenisini almak istedim fakat Sera raffy p (nature) Olarak değiştiğini gördüm. İçindeki kırmızılar yeşil olmuş.. acaba revize olmuş bu bizim temel yem farkı nedir bilen varmı kabına kadar değişmiş?
 
Yeşil olmuşsa bitkisele döndürmüş olabilirler. Malum bu varken sera mineral yem satılmıyor.

Bir resmini atabilir misin hem kutunun hemde içindeki tüm çeşit yemlerin. Bakalım ne hale dönmüş yemler.

Eski kutudaki içerikle bunu kıyaslama yap fark çoksa mineral içerikli yemde gerekiyor.
 
Nature olanlar ülkeye az miktarda geldiği için normallerine göre daha pahalılar. Normal sera raffy P şu an satılıyor.

Nature olanlarda yazdığına göre yeşiller sebze içerikli. Yani bir nevi tetra reptominle aynı içeriğe sahip.

Eğer sera carnivor kullanıyorsanız bu yemi alabilirsiniz ama kullanmıyorsanız mineral içeriği olmadığından dolayı ek yem almanız gerekecektir.

Sera raffy P Nature yem içeriği

 
Anladım Dostum Emre bende bugun normal raffy p fiyatına 1 litre bu natureden almış oldum iyimi yaptım kötümü anlamadım. Ama sorun suki bende Vital, ve reptomin var toplamda 3 ayrı yemim var. Tek hayvanıma bu bir litre aylarca gider. Bu kirmizi mineraller bende kalmamış olucak. Olmazsa olmazmı? Alsam sadece mineral bulabilirmiyim yoksa cokta gerek yok mu?
 
Geri
Üst