Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni kaplumbağam ve akvaryumu

Cvp: yeni kaplumbağam ve akvaryumu

http://www.atakanpetshop.com/

Atakan pet shop İstanbul Avcılar da. Ben bizzat yerinden aldım. Yaşarcan ın dediği gibi internetteki markette bulmak mümkünse yapılabilir. Aksi halde en iyisi yukarıdaki linkten iletişime geçmek. Yardımcı olurlar. Eldeki uygunsuz ampulüde geri verirsin.

Bir de seranın cam derecelerinden almam lazım galiba ama onu nerde bulabilirim. Bauhausta var mıdır?

Bauhausta olmaz, ama pet shoplarda vardır. Olmadı buradan alınabilir. Aynı kalitedeki iki ürünün örneğini vereyim. Diğer markalar ince camlı ve kalitasiz vantuzludur.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1141&ad=sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11932&ad=jbl-vantuzlu-cam-derece-0-50-c

Juenpetmarket leventteymis onu öğrenince çok mutlu oldum şimdi gidip ısıtıcıyı ve termometriyi alacağım gitmişken uvb lambasıda alıyım diyorum acaba sizin dediğinizden var mıdır? Siteye baktım bulamadım yardımcı olabilir misiniz acaba juenpetmarkette uvb lambası olarak hangisini alabilirim?

Alabiliceginiz bir lamba var fakat 130 tl isterseniz gitmisken ipek yaprakli bitki de alin derim severler

mailto:/urun_detay.aspx?urn=13212&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-190-kompakt-surungen-terraryum-lambasi-15-w
Uygun lamba bu

mailto:/urun_detay.aspx?urn=13213&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-310-kompakt-lamba-23-w
Buda uygundur

Bunu aldım--》 mailto:/urun_detay.aspx?urn=11898&ad=jbl-pro-temp-akvaryum-isiticisi-100-watt

ve de bunu aldım--》 mailto:/urun_detay.aspx?urn=1141&ad=sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c

Akşam eve gidince ısıtacağım bir güzel kaplumbağımı. :)

Alisarp yorumunuzu maaleaef aldıktan sonra gördüm maalesef yoksa ipek yapraklı bitkiyide alırdım. Ancak uvb lamba için şöyle bir şey düşündüm ki bana adam yanlış uvb lambayı verdi ancak doğru marka verdi sadece daha düşüğü olmalıydı o yüzden arayacağım bende kini verip AEK nin dediği uvb lambayı alacağım inşallah vardır.

Juen de Ali Sarp ın bahsettiği uvb ampuller var ve çok pahalı. Eğer Avcılar daki Atakan pet shoptan alırsan aynı fiyata 2 tane alıyorsun.

Exo terra nın uvb200 olanını vermişlerdi bana. Aradım uvb100 olanı var mı dedim yok dedi adam. Pazartesi ararsan varsa getittirebiliriz dedi anca öyle iade alıyormuş değişim olursa yani para iadesi olmazmış. Adam birde diyor ki sen bunu su kaplumbağası için kullanacaksın en ideali bu diyor. Herkes uvb200 alıyor aldığını kullanabilirsin diye dedi bana bende yok dedim uvb100 olanını istiyorum dedim.

Birde 26watt ve 13watt seçeneği var uvb100 de hangisini almam en uygun olur?

Cvp: RE: yeni kaplumbağam ve akvaryumu

Kimisfans' Alıntı:
Exo terra nın uvb200 olanını vermişlerdi bana. Aradım uvb100 olanı var mı dedim yok dedi adam. Pazartesi ararsan varsa getittirebiliriz dedi anca öyle iade alıyormuş değişim olursa yani para iadesi olmazmış. Adam birde diyor ki sen bunu su kaplumbağası için kullanacaksın en ideali bu diyor. Herkes uvb200 alıyor aldığını kullanabilirsin diye dedi bana bende yok dedim uvb100 olanını istiyorum dedim.

Birde 26watt ve 13watt seçeneği var uvb100 de hangisini almam en uygun olur?

Alanlar yanlış incelemiş. UVB150 ve UVB200 desert yani çöl hayvanları için. Hatta UVB200 bunlar arasında da tümünde kullanılmaz. Çok üksek uvb içerir. Eğer başka alacağın ürün varsa ille ampul ile değil başka ürünlerle değiştirebilirsin. Yem, filtre malzemesi vs işine ne yararsa. Ama her konuda da adamın dediğine yönelme. UVB100 dediğim pet shopta satılıyor, bu sebeple ülkemize uzun zaman girmemiş olsada bu sıralar ithalatı yapılıyor. Adam bulabilir yada sana başka ürünler verebilir. Kullanamayacağın bir ürünü vermiş ve paranı çöpe atacak değilsin.

mailto:/en/products/reptile_uvb150.php
Resimlerin hemen altında yazıyor. 26w Amerika, 25w Avrupa için. Ampul güç farkı mesafeyi ve etki alanını belirler. Yani 25w alırsan 27 cm mesafeden, 13w alırsan 18 cm mesafeden konumlandırman uygun olur. Büyük kuru alanlar, mesafesi uzak olanlar, hayvan sayısı fazla olanlar için güçlü olan makbul. Ben kısa mesafe olan tek hayvan beslediğimde 13w kullandım, şimdi jbl 15w olanı kullanıyorum. Büyük kuru alan için 25w-26w ampuller kullanıyorum.

Aldiginiz urunler gayet ideal bu arada isitma lambasida aldiktan sonra tek eksik atakan petshop ziyareti yapip UVb ve kuru alan temin etmek kaplusa guzel bir yasam alan olusturdunuz tebrikler
Su nasil bu arada bulaniklik gitmis mi ?

Şuan bauhausa gidiyorum kuru alanı ısıtmak için lamba ve zamanlayıcı priz alacağım. Bu arada aldığım ısı ölçeri elimden düsürdüm kırdım. :-( Nazar değdi galiba. :-(

namiba hariç 26 W olanlar 110-130 volta göre ayarlıdır. 25 W olanlar 220-240 volttur buna özellikle bak. bu watt alacaksan.

Daha eve gidemediğim için kaplumbağamın ne durumda olduğunu bilmiyorum inşallah bulanıklıkta gitmiştir. :-(

Bu arada şu sayfadaki ampulu bulamazsam alternatif var mı illa onu mu almam gerekiyor. mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

Bauhausta kesin var. Ama olurda kalmadıysa 40-60 w arası soft e27 duylu sarfiyatlı ampul alınmalı. Sarfiyatsızlar ısı konusunda dezavantajlı.

Dereceye nazar değmiş. Tekrar almayı unutma.

Tekrar alacağım dereceyi ama bir kaç gün bekleyecek maalesef o zamana kadar bende ki yapışma derece ölçer idare eder.

Bu arada aldım ampulu varmış bauhausta priz zamanlayıcıda aldım iki tane ama ayrı duy almadım şimdilik uvb lambam olmadığı için onun duyunu kullanırım olur mu acaba?

O duyla lambayi kullanabilirsiniz uygun mesafe yer sagladiktan sonra ama tavandan falan sarkitin isterseniz onu metale koymustunuz sanirim genlesir falan birsey olur mu bilemedim cunku

Akvarymumun son hali budur derece 28 i de gösteriyor sıkıntı yok ısındı suyum çok şükür. Ancak bulantı gitmemiş görüldüğü gibi :(

Yarın kuru alanımda gelecek siparişi verdim. Taş falan her şeyi çıkartacağım rahat rahat hareket eder yavrum. :)

mailto:/ab0ix.jpg

Şimdi birkaç sorum daha olacak. Bir kere kaplumbağam hep sağ köşede duruyor çok nadir yüzüyor bir sıkıntı var mıdır acaba?

İkinci ve en önemli sorum da şu. Ben uvb lamba ve ısıtıcı lamba için yer yapmak istiyorum. o ikisi havada nasıl duracak ki bir türlü aklıma bir şey gelmedi yardımcı olabilir misiniz?

Mandallı lamba ile akvaryum kenarına takılacak. E27 duylu ama ampullere uygun mandallı lambalar var. Bu konuda her iki ampulü takacağın mandallı lamba var. İkinci sayfada toptan satış yerinden anadolu yakası bayilerine kadar bazı yerleri öğrenip telefonlarını yazdım. Gerekirse yakın bayileri öğrenip arayarak alabilirsin.
mailto:/forum/Konu-arkadaslar-ucuz-mandalli-lamba-buldum.html

Kum defalarca yıkanmadığı için bir türlü bulanıklık geçmemiş. Akvaryumu düzenlerken suyu döküp kumun büyük bölümünü çıkarıp ilki kaya tuzlu sıcak su ile 3-4 kez sonrada duru normal su ile 5-6 kez yıkayıp koy derim. Gene bulanır ama filtre bir gecede toparlar. Şimdi toz bir türlü toparlanmıyor belliki. Bu esnada filtre süngerinide bir durulamalı.

Birde hayvan suya alışmaya çalışıyo sanırım. Bu sebeple o köşede. Kuru alan girişi sakin köşeye yakın olsun. Gerçi buda o taraftan çıkıyorsa iyidir.
Ufaklık nasılda bakmış, masumiyetmi afacanmı karmakarışık bir ifade :)

Bu hayvan ileride o filtreyle oyuncak gibi oynayacak, şimdiki haline bakınca bunu düşündüm birden :)

Bu işlemleri yarın yapacağım inşallah çünkü yarın hem kuru alanım gelecek. Hemde karaköy deki o yeri arar varsa ellerinde mandallı lambadan alırım. Her şey için çok teşekkür ederim inşallah hastalanmadan ve bir sıkıntı olmadan her şeyini hallederim.

Bu arada suyu değiştirirken kaplumbağayı nasıl yerde muhafaza edeyim?

Bu arada kaplumbağam dişi mi erkek mi nasıl anlayabilirim?

Geri