Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni kaplumbağam ve akvaryumu

Cvp: yeni kaplumbağam ve akvaryumu

Çok sıkıntı çıkardım biliyorum kusura bakmayın :133: ama son bir soru daha yan yatırırsam oksijen veren çubuk var onun ne yapayım o da suyun içinde olmuş olacak çıkarayım mı?

Oksijen veren cubuk hava motoru yerine geciyor bunun zaten su icinde olmasi lazim sizde nasildi ki ? Eger suda degilse onceki konumlandirma da yanlismis

çıkarabilirsin. o kadar su için gerek yok. sadece sirkülasyonda suyun vurduğu cama yakın olması debi şiddeti açısından iyi olur.

Yan yatırdım suyun içine tamamen girdi. Yine aynı şey oldu maalesef yarın aldığım yere götürürüm inşallah bozulmamıştır.

Eheim o konumlandırmadan hemen bozulmaz. Sanırım arızalı ürüne denk geldin. Yada kabloda, fişte, prizde bir sorun var.

Ampulün kutusunu attıysan adam haklı olarak geri almaz. Kutusuz satamaz. Bunu sen artık bir şekilde bireysel olarak satacaksın.
Bu uvb nin hiç kullanılmaması gerekir. Hayvan uvb almasın daha iyi.

Yarın götüreceğim filtreyi bozuğu da bana gelir naparsın. :(

Aldığım masa lambalarını akvaryuma monte edemedim durmuyor bir türlü küçük ya akvaryum çıkıntısı yok nasıl yapabilirim sizce?

Bu sekilde tahtaya koli bandi ile baglayabilirsiniz

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    153.7 KB · Görüntüleme: 114
Tahtayı akvaryumamı mı koli bandıyla bantlıyacağım yoksa lambanın mandalını mı bantliyacağım. Resimden tam anlayamadım ama. :)

Akvaryumdan yüksek ahşap yada cam bir plaka kesip arkaya gelecek şekilde akvaryuma bantlamalı o zaman. Yükseklik takıldığında lambanın uygun mesafede olmasını sağlasın bence.

Benim kuru alan buyuk oldugu ici duruyor olabilir ama kendi kendine duruyor ustunde 4 ampul var mandalli kisimlari mandali kistirmadan bantliyorsunuz

Emre abinin dediginde soyle birsey var lambayi kistirdiginiz zaman ahsap onu tasimaya bilir tasiycak ahsap da mandala uygun olmayabilir

mailto:/a/img208/7407/sk5r.jpg

Lambaların ağırlığını taşıyacak kalınlıkta olsun kafi.

Anladığım kadarıyla şu var Ali Sarp. Bizdeki akvaryum üzeri kuru alanlar rahat ama burada doğrudan akvaryuma takınca lamba suya girer demek istiyor.

O zaman şöyle yapmam lazım. Marangoza giderken yanıma lambalarıda alayım. Durumu anlatayım ona göre uygun tahta blok kessin bana.

Peki o tahta bloğu akvaryumamı bantliyim yoksa duvarla akvaryum arasına sıkıştırıyım mı?

Şuan şöyle geçici bir yöntem buldum. Elektrik süpürgesinin borusuna sıkıştırdım mandalı ancak sizce yakınlığı nasıl? Çok mu yakın?

mailto:/2wno7yv.jpg

Guzel bir cozum kuru alani kontrol ettiniz mi yeterli isiyi veriyor mu?
Duvarla arasina sikistirilabiliyorsa daha guzel olur

Gerci dereceniz kirilmisti sanirim

Derecem kırıldı ama o kırılan kuru alan derecesi miydi? Sera 0-50 olan?

Ben onu suyun derecesini ölçmek için almıştım diye biliyorum. Şerit derece var bende ona iyi değil denmişti seranın derecesini almıştım oda kırılmıştı.

Gerçi seranı derecesiyle kuru alanıda ölçebilirim değil mi?

Bu arada kaplumbağamın kabuğu çok sarardı üstteki fotoğoraftada gözüküyor. Nedeni kumun çökmesi mi?

Kumun cokmesinden boyle birsey olmaz sudan cikartip birkac fotograf eklersiniz degerlendiririz UVb ler kabugu kahverengilestirir sizinki guclu oldugu icin boyle yapmis desem bukadar zamanda olamaz bence
Evet hem kuru alan hem su olculebilir serit derecelerin pek guvenli olmadigi da dogru

O cam derece ile kuru alan ısısıda ölçülür. Zaten şerit derecenin bir kısmı su dışına denk geldiği için ölçümü sağlıklı değildir.
Şu anki konum çok sıcak yada soğuk olacak gibi değil, ama derece gelince tam ayar yapılır.
Geçici olarak iyi çözüm olmuş. tahtayı duvarla akvaryum arasına koymak kafi, bantlamaya bence de gerek olmaz.
Bu arada hayvanın kabuğuna dışarıda iken bakmalı. Bu görüntü sudan kaynaklıdır. Akvaryumun boşalması ile kumu defalarca yıkamalı.

Akşam eve gidince fotoğrafını çekeceğim ama kabuğu bana ilk geldiğinden çok çok sararmış gibi geldi inşallah bir hastalık yoktur.

Dün suyu boşaltıp kumu defalarca yıkadım yeni su koydum ama işte gel gör ki filtre çalışmadı filtrenin bir gün çalışmaması tekrar suyu değiştirmemi gerektirir mi yoksa filtre bu akşam çalışınca suyu temizler mi?

Son sorum da şu ben o şerit dereceyi alırken adam bana cam dereceyi bilerek vermemişti. Kaplumbağalar ilerde kırar o dereceyi dedi bana ne kadar doğrudur sizce bu yorum?

Bir de kuru alan ısısını ölçmek için dereceyi nerde tutmam gerekir?

Akşam resimlere bakarız ama hemen bir sorun olmaz bence.

Bence iyice bulanmış dışkı ve idrarda yapmış olduğu için 2 lt kadar yukarıdaki sudan alıp hayvanı başka kapta beklettikten sonra yeni su ile hayvanın bulunduğu bu suyu ilave etmeli.

Kumu tekrar yıka derim. Filtrede çalışınca bence ertes sabaha düzelir.

Diğer ince camlıların kırılma ihtimali daha yüksek ama dediği gibi ileride bu derece bile riskli olabilir. Bendekiler 11-12 cm oldu ve halen kırmayı başaramadı. Gerçi artık düşürüp durdukları için derecenin akvaryum tabanında durmasına izin veriyorum.

Kuru alan zeminine dereceyi yatır. Buradaki ısı 30-31 derece olduysa tamamdır. Hayvanın yüksekliği ile başına gelen ısıda 32-33 olur. Yada daha garantisi ince bir kibrit kutusunun üzerine koyarak ısıyı ölç. Kutu hayvanı temsil etse üzerindeki ısı tam istediğin olur.

Dereceyi tekrar aldım seranın derecesini. Filtreyide yaptırdım ama çalışacak bilmiyorum sanki adam benim yaptıklarımı yaptı. Temizledi koydu akvaryuma 5dk tuttu çalıştı yani bende aldım geldim bakalım nolcak eve gidince göreceğim.

Şimdi eve gitmeden kısa bir sorum var. Kum yerine taş kullansam olur mu acaba? Daha temiz ve uğraşmasıda daha kolay en başta düşünemedim ama olsun eğer olur derseniz kumu çıkartırım.

Geri