Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni kaplumbağam ve akvaryumu

Olmaz taslar aralarinda cok pislik biriktirir ve temizlekte asil sakincali olan tastir kum iyi yikandiginda temizlik sikintisi olmuyor aslinda

Cvp: yeni kaplumbağam ve akvaryumu

Kaynar ve tuzlu suda birgun beklettikten sonra baska kaba alip elinizi yakmiyacak suyla 5-10 dakka skaristirmak ordan tekrar baska kaba alip ayni islemi uyguladiktan sonra akvaryuma koyup sonra yarisina kadar su doldurup akvaryumun ordada karistirip su bosaltilirsa bu iyi yikamak olur kap degistirmenin nedeni ilk kapta tuzlu su oldugu icin 2. sefer ise tuzlu su dokulse bile hepsi gecmemis olabilir diye

Kaplumbağa mın resmi bu sizce kabuğu sarı mı?

mailto:/30iur21.jpg

Peki kumu akvaryumdan çıkarmak bana çok zor gibi geliyor. Kolay bir yolu var mıdır? Yada kumu çıkarmadan akvaryumdayken temizlesem sıcak suda bekletsem olur mu? Öyle yapacaksam da kaplumbağa bir gün nerede muhafaza edilir?

Evet evde tahta varmış arkasına koydum şu şekilde oldu.

mailto:/16i8sw.jpg

Sizce ampulun ısısı akvaryumun kenarını falan eritir mi veya hasar verir mi?

kartal bende de mandal öne kaykıldığı için kıskacın akvaryumun iç cam tarafına strafor koyup sıkıştırmıştım. böyle yapabilirsin. lambanın körüğünüde yana doğru kuru alana çevirdin mi sorunun hallolur.

Eveeet çok garip bir şey oldu. Ampulun başı artık sıcaktan mıdır nedendir bilmiyorum akvaryumun içine düştü nedeni nedir sizce?

mailto:/mhpweb.jpg

Sicaktan olsa hepimizde olurdu
Gercekten butun sanssizliklar sizi buluyor bir kursun mu dokturseniz

ampul kaç watt ? bazı lambaların bir sınırı oluyor mesela maks 40 watt gibi acaba ondan mı bir sorun oluştu ?

O zaman neden oldu ki ya? Lambanın duyu oynuyodu tam sabit değildi içinde geri mi götürsem acaba?

Annem istemiyor kaplumbağa yı o yüzden mi acaba. :) Her şey de beni buluyor yahu. :'(

Ampulu AEK in dediği gibi aldım ki lambadada maks 60w yazıyor. Ondan dolayı olduğunu sanmıyorum.

en azından akvaryumun içinde kırılmamış çok şükür.. camı yese yada ağzına alsa çok kötü olurdu hayvan için

ampul sıcakken altındaki yivli kısım genleşir ve çıkmaz. zorladıysan cam ayrılır. bu sebeple ampul soğumadan çıkarılmamalıdır. ama normal taktın ve attıysa bu seferde duya oturttuğunda fazla sıktıysan bu da açılmasına sebep olur. uygun ayarı yapmak için lamba açıkken ampul takılmalı. ampul yandığı anda sadece boşluk kaldıysa çevrilmeli fazla sıkılmamalı. tabi üretim hatası da olabilir.

ampulün fişi elindeyse hasar vermeden duydan çıkarıp kutusuna koyup götür. camı sağlam şekilde ayrılmış. değişme ihtimalleri olabilir. marketten aldıysan. garanti süresi vardır.

Hayır dedim ya yaşarcan akvaryumun içine düştü. Ben bi gördüm şok oldum zaten hemen aldım içinden ama dediğin gibi çok şükür kuru yere gelmiş ampul kafası hayvanda sudaydı.

Evet Cem haklı olabilirsin. Fazla sıkıştırmışımdır muhtemelen. Ampulu bauhaustan almıştım yarın götürürüm yenisini verirler herhalde olmadı yeni alırım yapcak bir şey yok. Ama bu şeyler beni buluyo ya garip yani. :59:

O ampulden zaten 1-2 yedekte al. Bu arada nadiren olan bir duruma denk geldin. Aynı olayı yakın zamanda bende yaşamıştım, ampul bu şekilde düşmüştü.

Hayvanın plaka aralarınada kum tortusu gelmiş sanırım. Bu kumun markası neydi?

Gerçekten şanssızlıklar arka arkaya geldi. Sistem bir otursa rahata ereceksin, sende hayvanda.

Yarın sabah almaya gittiğimde 2-3 tane alırım ampulden.

Kumun markasını bilmiyorum ki. Adam bana verirken pakette vermişti paket şeffaftı. Sanki bir şey yazmıyordu.

Kapluşum rahat edecek ama bir düzenleyemedim ya :(

Filtreyi koymadım su çok sığ mutemelen o yüzden çalışmamıştır. Atakanpetshop tan malzemelerim cumartesi gelecek inşallah o yüzden o zamana kadar filtresiz idare edeceğim.

Bu arada kapluşuma isim bulamadım ya :133:

Bu arada kum tortusu gelmiş dedin emre nasıl tedavi edebilirim. :59:

Bu kumun oturamamasindan kaynaklaniyor kum otursun su durulsun yani gecer kalici bir durum degil tabi bu tahminim boyle bisey gormemistim yani onceden

Kabuğa zararı olmazda hayvan bu suyu içiyor. Ben o yüzden kumun markasını falan sordum. Pek kaliteli bir ürün olmadığı belli. Renk olarakta biraz koyu olunca sorayım dedim. Yapabilirsen kumu bir leğene alıp akvaryumu duru su ile doldur. Hayvan rahat etsin. Bu esnada birkaç gün defalarca yıka bakalım ne olacak. Basit bir iş ama aksilikler ve birkaç yanlış ürün seni çok uğraştırdı.

Tamam emre o dediğini yapacağım yarın sabah. Çok telaş yaptım şimdi ya inşallah kumdan hastalanmamıştır kapluşum. :59:

Sadece su koyacağım değil mi? Birde içme suyu mu koyayım musluktan mı?

İsim buldum galiba adı çapkın olacak oldu bile. Çapkınıma bir şey olmasında ben uğraşmaya razıyım çok bağalandım ben ona. :'(

Ufaklık çok şirin bağlanılmayacak gibi değil.

Musluk suyu doğrudan koyulmamalı. Dinlendirmelisin. En azından bir gün. Bu geceden birkaç damacanaya koyup bekletki klor uçsun.

Hasta olmaz hemen, kötü düşünme.

Ama bu işlemi sabah yapmam lazım o zamana kadar uçar mı klor ki? Olmadı içme suyu koyarım çapkınıma ya suyunu esirgemem ben onun. :133:

Geri