Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni kaplumbağam ve akvaryumu

Cvp: yeni kaplumbağam ve akvaryumu

5 kg kum 5 cm gibi bir olcu saglar sanirim 7-8 paket alirsaniz birazida artmis olur

10 paket al bence. Muhtemelen 8 paket kullanırsın. Biride yedek kalır. Önce 8 paket temizle ve koy. Eğer 5 cm olursa kalanı yedek tutarsın. En iyisi bu kumu almak olacak.

Rengi bile farklı, göreceksin. Adam silis demiştir diye yorum yapmadım ama çok acayip bir kum, hayvanın kabuğunda bile tortu lekesi yaptı.

o akvaryuma 8 paket çok olur gibi önce 6 paket yap duruma göre artış yap bence

Tamamdır on paket alırım yedekte durur fazla gelirse.
Yarın her şeyi alacağım inşallah. Şimdi kumu aldıktan sonra 5cm olana kadar dökerim kumu artık kaç paket ederse diğerleride kalır.

Eve geldim bu arada çok şükür ve geçici dizaynımı kurdum. Filtrenin ve ısıtıcının yerini sizin dediğiniz gibi yaptım. Ancak filtrenin tamamını suyun içine batırdım hem ses çıkmıyor o zaman bir sıkıntı olur mu?

mailto:/s1507k.jpg

mailto:/jfyzdh.jpg

Gelen kumuda 5-6 defa yıka gene. Ama bir gece filtre çalıştımı sabaha tamamdır.

Filtre uygun şekilde. Sessiz olması daha iyi. Hem sen hem hayvan rahat eder. Suyu uzun cama yönlendirdiysen kuru alana rahat çıkar. Hatta kuru alanı iyice diğer uzun cama yaklaştırabilirsin. Değmesin yeter.

Isıtıcıda iyi olmuş.

Lamba mesafesi için ısı kontrolü yaptın mı? Sanki biraz daha yaklaşmalı gibi.

Gerçi 5 cm gerekmeyebilir. Su alanını yavru iken çok daraltmamalı. Nasılsa ileride akvaryum değişecek. 4 cm ile başlanabilir. 6 paket ilede başlayabilirsin. Baktın biraz daha istiyor koyarsın.

Tamam yarın aldığımda 5-6 defa sıcak suda yıkarım kumu sonra akvaryuma koyarım.

Suyu yakın olan uzun cama doğru yönlendirdim sizi dediğinizde o herhalde emre abi.

Kuru alanı cama fazla yanaştırmadım sıkışmasından korkuyorum. Az önce kartal koş hayvan sıkıştı diye çağırdı annem belki o telaş yapmıştır bilmiyorum ama çok korktum o yüzden ortada durması taraftarıyım. Zaten inşallah yarın yeni kuru alan gelecek.

Lamba mesafesi için ısı kontrolü yapmadım çünkü ışığı kapattım hayvanı rahatsız etme istemiyorum gece gece. yarın sabah o şekilde açar işe giderim olmadı biraz daha yaklaştırırım. Yarın dizaynı iyi bir şekilde yaptıktan sonra ısı kontrolünü de yaparım.

Bu arada priz zamanlayıcının sistemini tam anlamadım diğer odada deney yapıyorum. Anlatabilirsiniz dinlerim olmadı deneme yanılmayla keşfederim diye düşünüyorum.

Bu arada bu akvaryum beni sizce ne kadar götürür. Ve bundan sonra akvaryum boyutu ne olmalıdır?

Aynen filtreyi tamamen suya sokun dedigimde onu kast ediyordum tamamen sessiz calisiyor ama yine de uygun konumlandirma onemli sirkulasyon icin ve hayvan kucuk akinti yorabilir
5 kg yani 6 paket 5 cm saglar saniyorum yazmistim yukarda da kalani kalsin yedek olur
Lamba oda isisi yuksek degilse banada uzak gibi geldi
Atakan petshoptan kargoda gelince uygun kosullar saglanmis olacak tebrikler

Sizi 1 yil goturur yarin isi kontrolu yaparsiniz hayvani uyandirmaya hic gerek yok kuru alan gelene kadar goturucek bu sizi bir gun zaten akvaryum 1 yil goturur sizi
Zamanlayiciyi anlatirim fakat cem abinin bir konusu vardi uzunca anlatiyodu neyse:
Istedigin saat diliminde siyah tirnaklari asagi indiriceksiniz kalan tirnaklar yukarda kalacak ok isaretini cevirerek oldugumuz saati sececeksiniz solda veya sagda kirmizi bir buton var burda saat olan tarafa cevirince herzaman elektrik verir yani hep calisir diger tarafa cevirince calismaya baslar zamanlayici

Evet zamanlayıcı işini de anladım ama yinede deney yapacağım. :133:

Bu akvaryum beni bir yıl götürecekse çok iyi bir yıl sonra ben çapkınıma ömürlük alırım çünkü.

Olurda iki kaplumbaga alip onlara omurluk yapmaya karar veririseniz buda karantina akvaryumu olur
Anlatabildiysem iyi biraz karisik oldu sanki ama :)

Heh iyi hatırlattın AliSarp. Ben ilerde bir kaplumbağa daha almak istiyorum ama çok ilerde. Ancak küçük kaplumbağa ile büyük kaplumbağa aynı akvaryumda olmaz diye bir şey duymuştum. Ne diyorsunuz bu konuda?

Ali Sarp güzel anlatmış. Sende kontrolünü yap Kartal. Bazen bu yandaki saat işaretli yerde terslik oluyor. Elle çevirince yanıp sönmeyi sağlarsın.

Evet olmaz. Birkaç sebep var. Beslenme düzenleri farklı olduğu için biri sürekli dışarı çıkmak zorunda kalacak. Bu stres sebebi. Ayrıca bilerek yapmasada büyük olan akvaryum önünde insan varken olan çırpınmalarda küçüğe darbe uygulayacak. Benim bir hayvanım bu sebeple hırpalanmış ve yamuk yüzmüştü. Veteriner tavsiyesi ile bir süre ayrı yerde baktım. Boyu yaklaşınca ve fark etki etmeyecek duruma gelince aynı yere aldım. Şimdi boyları aynı oldu hatta birini geçmeye başladı ve yem yerken diğerlerini itip kakabiliyor.

Deneyimle sabit bir örnek.

Hmm tamamdır emre abi eğer ileride başka bir ufaklık almayı düşünürsem büyük akvaryuma geçmeden almam çünkü küçüğüne de bunda bakarım büyüyünce birleştiririm onları.

Zaten bunun cinsiyeti belli olunca almak en iyisi karsi cins alirsiniz yani tabi onunda kabuk boyu 10 cm i gecmis olmaliki cinsiyeti anlasilsim

1,5 yilda duzgun kosullar ve ortama tabiki genlerede bagli olarak 10 cm olur

Yavru hayvan bunun gibi bir sistemde ayda ortalama 0,5 cm büyür. 9-10 cm sonrası büyüme yavaşlar ve cinsel gelişim ağırlık kazanır. Bundan sonrada ağır şekilde devam eder. Uygun olmayan beslenme ve ısı ile hayvan az yada fazla büyüyebilir. Her ikiside olumsuz sonuçtur. Normalden hızlı büyüme ömürden yer ve şişman olabilir. Az büyümede genel ve cinsel gelişimi olumsuz etkiler.

Az önce aradım atakan pet shop u malzemeler kargodadır şuan dedi adam. Hemen kargoya gittim almak için içeri girdim kapattık dediler. Sistemleri falan kapatmışlar hemde 5 dk önce böyle bir şey var mı ya? Nedir bende ki bu talihsizlik. Yarında kapalı pazartesiye kaldı. :'(

Geri