Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni kaplumbağam ve akvaryumu

Gerçekten şanssızlıklar bir türlü uzaklaşmadı.

Cvp: yeni kaplumbağam ve akvaryumu

sapasağlam şekilde al da kalsın iki gün daha. kutuyu orada açıp kontrol et. kırık çıkık varsa tesbit tutanağı tutturursun. ampulde aldıysan lamba götürüp orada kontrol et.

Aynen iki gün daha beklesin adam akıllı olsun. Cem abi dediğiniz iyi oldu düşünmemiştim ben kontrolüde yapıyım ordayken inşallah sıkıntı yoktur ama varsa da orada ararım adamı.

firma içindeyken değişim yapılabilme olasılığı var. kapıdan çıktığın anda bu kapsam dışına çıkar. evden teslimatta ise gelen malzemeye göre ampulse lambayı; elektrikli bir alet ise prize takacak şekilde hazır edip eleman geldiğinde az bekletip kontrolü gözü önünde yap. işi olduğu için fazla durmaz. arızalı birşey olursa hemen o anda tutanağı tutturursun kutuyu olduğu gibi iade edersin.

Eveeet yarın inşallah her şey ayarlanmış olacak. Yarın izinliyim o yüzden birkaç şey varsa onları da halletmek istiyorum.

Şimdi yarın şunlar hazır olacak. Akvaryum, ısıtıcı, kuru alan, filtre, kuru alanı ısıtmak için lamba, uvb lamba ve seranın cam derece ölçeri. Bunlar haricinde çapkınım için yapabileceğim bir şey var mı?

Bu arada kabuğu hala sarı geçmedi bir türlü. Ama uvb geldiğinde geçeceğini düşünüyorum o yüzden endişelenmiyorum sizce doğru mu yapıyorum?

bir tek silis kum kaldı mango kökü için erken bir de ipek yapraklı bitki aldın mı tamamdır. iki tane zamanlayıcı da alırsan lamba aç kapa derdinden de kurtulursun.

uv lambanın etkisi kabuğu koyulaştıracaktır ama daha ufak olduğu için o kadar fazla olmaz. sarılığın bir sıkıntısı yok. büyüdükçe belirgin hale gelir o sarılıklar. siyah çizgiler belirginleşir. bazı hayvanlarda kahverengilik artarken bazılarında yeşil kabuk kendini korur.

Onları söylemeyi unuttum silis kumu da yarın alacağım. İki tane zamanlayıcı almıştım zaten o da var yani. İpek yapraklı bitki almamıştım ama juen pet markette var mı varsa link atabilir misiniz? Onu da yarın kumları alırken alırım.

Juenpette var fakat goruntu acisindan n11 43 petmarket var en guzel bitkiler orada bence silk veya ipek yazisi olmali juenpettede n11 de de ona dikkat ederseniz sorun olmaz

Bir link atsan Alisarp seni yormuş olur muyum? :133: Hem n11 den hem de juenpetmarketten? Bu arada silk veya ipek yazısı ne demek oluyor?

bu bitki yeni gelmiş ipek yapraklı diyor ama yerinde bak bir.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=17289&ad=natural-color-ipek-bitki-akvaryum-dekoru-26-cm

tek olarak alayım dersen böyle bir şey var.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=15569&ad=quik-kirmizi-yesil-sivri-yaprakli-ipek-akvaryum-bitkisi-40-cm

bir de bunlar var ama şu an stokta yok
mailto:/urun_detay.aspx?urn=15562&ad=quik-yesil-yaprakli-ipek-akvaryum-bitkisi-20-cm
mailto:/urun_detay.aspx?urn=15563&ad=quik-yesil-yaprakli-ipek-akvaryum-bitkisi-40-cm

Silk ipek demek ingilizce oyuzden yazdim oda olabilir diye gerci oyle bir yazi varmi bilmiyorum ipek gordum ben hep neyse bikac link atiyim ne zahmeti
http://www.n11.com/81016yk-ipek-bitki-akvaryum-dekoru-30cm-P18936987
http://www.n11.com/e1012-10cm-ipek-yapay-bitki-akvaryum-dekoru-P18987265
http://www.n11.com/akvaryum-dekoru-ipek-yapay-bitki1825-P13911277
http://www.n11.com/e1010-ipek-yapay-bitki-akvaryum-dekoru-P18966017
http://www.n11.com/vitality-30cm-akvaryum-dekoru-ipek-bitki81011-1070-P15363061
Juenpettede bu linkten arayabilirsiniz ordan alip kullandiklarim arasindan bir tanesini buldum ve secenek cok yok olanlarda sadece yesil ve dekoratif degil n11 den attiklarim kendi kullandigim urunler
mailto:/arama/hizliErisim.aspx?text=ipek%20bitki

Yerinde bakınca nasıl anlayacağım ipek olduğunu cem abi?

Memnun oldugum urunu buldum ama sizin akvaryuma uzun sanirim
mailto:/urun_detay.aspx?urn=15563&ad=quik-yesil-yaprakli-ipek-akvaryum-bitkisi-40-cm
birde su urun yeni gelmis guzel olabilir bu hafta ugrarsam alayim bende
mailto:/urun_detay.aspx?urn=15566&ad=quik-kirmizi-yesil-oval-yaprakli-ipek-akvaryum-bitkisi-40-cm

Insan bi zaman sonra anliyor aslinda fotograf atiyorlar bazen biz bu plastik diyoruz :)
Birkere plastik olanlar kalitesiz oldugu icin igrenc bir kokusu var ve elinizle dokununca bildigimiz plastik gibi anlatabildim mi bilmiyorum ama

mailto:/urun_detay.aspx?urn=15558&ad=quik-sari-yesil-yaprakli-ipek-akvaryum-bitkisi-14-cm

Bu nasıl sizce? Hem kısa hem de beğendim ben şeklini.

yaprağı beze benzer. dikkatli bakınca yüzeyi sanki ince ince örülmüş gibidir. plastiği anlarsın zaten orda adamlara söylediğinde gösterirler. juenin bitki bölümüne bayağıdır bakmıyordum bir iki yeni bitki gelmiş ama bir çoğuda bitmiş.

kartal o yaramaz bende almıştım. çok kullanışsız ve hayvanlar yapraklar geçme olduğu için kolayca söküyorlar.

Bu bitkiler kaplumbaga akvaryumunda cok cabuk cikabiliyor ve insana eziyet oluyor belki benimkiler buyuk diye bilemiyorum

Koyu yesili var bende aynisinin

bende her ikisinden de var akvaryumdan çıkardım kuru alana süs diye koydum bu sefer hayvanlar rahatsız olup çıkmadılar. aldım attım bir kenarda tozlanıyorlar. bu bitkiler balık akvaryumlarında güzel olur sirkülasyonun etkisiyle canlı bitki gibi sağa sola salınımları oluyor.

Tamam Cem abi bana gösterdiklerinden bir yada iki tane alırım o zaman. :33:

Yarın almak istiyorum Alisarp o yüzden n11 den almayacağım ancak ileride tavsiye ettiklerinden alırım. Teşekkürler bu arada. :133:

Bu arada hep soracağım unutuyorum hazır aklıma gelmişken sorayım.

Benim akvaryum yatak odasında duruyor orada yer bulabildim sadece. Bu yüzdende hava kararınca oda ışığı yanık olmuyor Sizce bir sıkıntı olur mu? Ayrıca arada bir giriyoruz mesela odaya ışık açılıyor sonra kapanıyor. Bu arada uyanıyor mudur ki? Düzenini bozuyor muyum çapkınımın?

hayvanın gözüne dalaşacak bir şey olmadıkça karanlık durabilir. dışardan ışık vuruyorsa yatana kadar perdeyi açık bırakabilirsin. ya da ışıktan rahatsız olmazsan osramın top şeklinde sensörlü loş ışık veren kendinden fişli lambadan alabilirsin. bunun ışığı çok düşüktür.

oda ışığını her açtığında uyanırlar. anlık açıp kapamada değil ama oda da dolaşırken bir bakarsın cama yapışmış seni takip ediyor.

Yok bizim yatak odası arka tarafta olduğundan sokak lambası vurmuyor. Eğer saat 7 den sonra mesela karanlık olması sıkıntı olmayacaksa problem yok. Aslında şöyle düşündüm. Sonuçta bunlar doğada olsalar güneş battığında ışıkları olmayacak aynı durum benim ev içinde geçerli yanlış mıyım?

Geri