Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni kaplumbağam ve akvaryumu

Cvp: yeni kaplumbağam ve akvaryumu

Senin hayvanın boyunu hatırladığım kadarıyla kaçacak kadar risk yok orada, ama eve gidince kontrol et. Ayağa kalkıp elini yada başını uzatırsa yukarı tutunabilir mi?
Akşam dereceyi yarım saat yassı bir kibrit kutusu üzerinde orada tutarak ısıyı ölçersin. Ona göre mesafeyi ayarlarsın. Birde uvb lamba mesafesi kuru alan zeminine ne kadar uzak onu ölç, yada ölçtüysen 27 cm olması gerektiğini hatırlatayım.
Ben hadi bulanıklığı bırak kumun renginden şüphelenmiştim ama yakından görmeden yada dokunmadan iddia etmek zor :) Sen şimdi farkı tam gördün.

Teşekkürler. Tamam Alisar gömeceğim kuma alt kısmı. Yeter ki ben eve gitmeden kaçmasın çapkınım. :-(

Bana tutanamaz gibime geliyor Emre abi ama yinede kartonla orayı kapamayı düşünüyorum ne olur ne olmaz.

Dereceyi kibrit kutusuyla ölçmeyi düşüyordum ancak yassısını nasıl bulacağım ki? :)

Yok ölçmemiştim sadece öyle yerleştirdim nasıl olsa bugün yanmayacak diye. Birde 27cm dimi Emre abi eminsiniz? Çünkü 13watt olanı aldım ben sanki daha yakın diye hatırlıyordum.

Evet doğru kararı verdiğimi bilmek beni mutlu etti. İyi ki yeni kum almışım.

Suanda kacabilecegini dusunmuyorum fakat onlem almakta fayda var
Kuru alan camim 25 cm disi olan kaplumbagam 22 cm erkek kaplumbagayla kavga edince zar zor ayirip kuru alana koymustum bu sirada o heyecenla camlara dogru tirmanmaya basladi ve ben o zaman hayvanin inat etse oradan kacabilecegini anladim insan gibi iki ayak ustunde durdu cunku ama kendi oraya ciktiginda memnun oldugu icin kacma girisiminde bulunmuyor

Kartal 13w olanı aldıysan mesafeyi 19-20 cm yap bence.

Hayvanın gövde kalınlığı kadar bir cisim kullan demek istiyorum. Artık ince bir kutu yada ne olursa. Mantık hayvanın gövde kalınlığı.

Hmm tamamdır anladım Emre abi 20cm e ayarlarım.

Gövde kalınlığında bir cisimle kuru alan ısısınıda ölçerim sonra her şey tamam inşallah.

Seninde o kavga olayını duymuştum Alisarp İnşallah bir daha başına gelmez.

kartal öğleden sonra yazdığım mesajda yazmadım dert yaptım. uv lambayı taktığın kartonu arkadan süpürge hortumu ile desteklemişsin. süpürge lazım olup onu aldıklarında karton arkadan düşüp lambayı suya değdirmesin. onu daha sağlam bir hale getir. hayvan akıma kapılmasın. strafor ya da başka bir şeyi akvaryum içinden destekleyip lambaları akvaryuma sabitlersen daha güzel ve güvenli olur.

Yok Cem abi uv lambaları taktığım bildiğin tahta bayağıda ağır bir şey. Hiç bir şeyle de desteklemedim arkaya duvara yaslı o tahta sağlam yani. O tahta yokken süpürgeye tutturmuştum bir kere onu mu gördün acaba?

onu biliyorum, görmüştüm. buna bakınca dedim mukavva herhalde tahta ve dolap arkasından aşağı kayacak boşluğu yok ise sorun yok.

Bu arada bazen eve gelemediğim oluyor. Otomatik yem verme diye bir sistem var mı?

otomatik yemleme makinaları var. bu linkten konuları incele.
mailto:/forum/search.php?action=results&sid=68eaffacca1d4b9c425ffb6e30dc2851&sortby=lastpost&order=desc

Ancak aklında olsun sadece granül yada pul yem yazanları değil özellikle stick yem kullanılabilenleri tercih et.

Otomatik yemlemeden vazgeçtim. Çünkü pek sağlıklı gelmedi bana. Arada eve gelmediğim de yemesin. Zaten arada doğada da aç kalıyorlardır. :133:

Arada bir ağzından gaz kabarcığı çıkarıyor bu normal mi acaba?

Yeni akvaryumumun halini gördünüz sizce artık ne yapmam gerekir? Suyu düzenleyici falan herhangi bir şey katmam gerekir mi?

Birde kaç ay yada hafta artık ne ise ne zamanda bir kumu yıkamam gerekir sizce? Su azaldıkça koyacağım zatende direk üstünden maşrapayla mı koyayım?

Bunlar yeni sorularım. ^^

Suda gezerken yada dalıp çıkarken yada ani bir irkilmede hava bırakırlar. Bu dengelerini ve ciğerlerini kontrol etmeleri ile alakalı Kartal, sorun değil.

Su düzenleyiciye gerek yok. Hazırdaki dinlenmiş suda klor uçacağı için onu yukarıdan dökersin.

Kumu yıkamana gerek yok. Genel temizliklerde suyu çekmeden önce kumu iyice karıştır. Arada da düzeltme yaparken karışır. Hayvanlarda eşeledikçe de hareket edecek. Yani ek müdahaleye gerek olmaz.

Suyu yukarıdan boşalt, ama birden boşaltıp kumu boşuna havalandırma yada hayvana gelmesin. Dikkatlice bir taraftan sabit yavaşça dökmen yeterli.

Akvaryumum küçük olduğundan şimdilik hep içme suyu kullanmayı düşünüyorum bir sıkıntı olur mu?

Genel temizliği ne kadar sıklıkla yapmalıyım peki? Genel temizlik dediğiniz nasıl olur neler yapmalıyım?

Ic filtre temizlenmeli veya suyun 3 te 1 degistirilmeli dip cekimi de yapilabilir tabi bunun suresi bircok etkene bagli degisir zaten gozunuzle anlarsiniz
Icme suyunun ph i nekadar beklemis musluk suyuyla karisik kullanabilir 8 falansa

İçme suyunun ph ı 7.

Dip çekimi diye hep duyuyorum nasıl yapılıyor?

mailto:/urun_detay.aspx?urn=8803&ad=resun-dip-supurgesi-1-85-m

bu aletlere dip süpürgesi veya dip sifonu derler. bununla dipte biriken kirleri çekerek alırsın. bu arada biraz kumda çeker bu sebeple temiz bir kova içine kirli suyu doldurup suyu döktükten sonra kalanı temiz su ile çalkalayıp temizlersen içindeki kumu tekrar akavaryuma döküp ziyan olmasını önlersin.

bu işlemden sonra yüzeydeki kirleri maşrapa ile alıp yeni suyu eklersin. içme suyu kullanacağına göre su değişimi öncesi cam önünde güneş ışığında biraz ısınsın. akvaryumdaki su ile ısı farkı olmasın.

soğuk ortamda yaparsan akvaryum suyunu bir kaba alıp hayvanı koyduktan sonra değişimi yapıp. su ısısı dengeye gelince hayvanı akvaryuma alırsın.

Kimisfans' Alıntı:
İçme suyunun ph ı 7.

Dip çekimi diye hep duyuyorum nasıl yapılıyor?

Suyun sertliği uygun. Kısmi değişimleri cem ve Ali Sarp ın belirttiği gibi yapabilirsin Kartal. Mango kökü alıp suyu sarartıyor, yanılabilirim dersen basit test kitleri var, onlardan alabilirsin.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=12219&ad=jbl-easy-test-6-in-1

Yanliz bunu iki saniye fisi cekip ic filtreyi cikarsam nolucak derken kendim tecrube ettim butun pislikleri suya birakti filtreyi once temizlemek icin cikarip sonra fisini cekerseniz daha verimli olacaktir

Cem bu tip durumları önlemek için sudan çıkarmadan maşrapa içine koyup fişi çekin diyor. Hem pislik dağılmaz hemde motor ısınmaz.

Geri