Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni kaplumbağam ve akvaryumu

En iyisi icme suyu bi ph ina bakin ama 8 ustuyse birazcik musluk suyu eklersiniz
Ben 3 gun bekletiyorum musluk suyunu bu saatte zaten yapmayin kaplusun uyumasi gerekiyor bu saatte isik olmayip bir sorun yok degil mi bu konuda

Cvp: yeni kaplumbağam ve akvaryumu

Tamam ph ına bakacağım. Yok benim odamda değil kapluşum o yüzden ışığını kapatıyorum geceleri.

Ph ile ilgili konuyu ekliyim dedim belki ilginizi ceker diye:
mailto:/forum/Konu-suyun-ph-degeri-hakkinda-bilinmesi-gerekenler.html?highlight=Bilinmesi+gerekenler

Suyun ph ına baktım 7.0 yazıyo. Güvenpınarın damacana suyu. En idaeli 6.8 olmasıymış Cem abi konusunda öyle yazmış. Ph ı 7 olan suyu 6.8 e çevirmek için musluk suyu katmam gerekli mi yoksa sıkıntı olmaz mı?

Hiç sorun değil. Rahatça o suyu kullan. Musluk suyu zaten dinlenmemiş olacağı için klorlu olur.

Tamamdır sabah her işi hallettim. Kumu çıkardım. İçme suyunu koydum filtreyide koydum çalıştı. Aldığım dereceyide yerleştirdim. Birde kuru alanı yukarı çıkartabilmek için bir çözüm buldum iki bardak. :)
mailto:/2euhj09.jpg

Filtreden çıkan suyun çıkış yönü doğru mu? Bu şekilde her yeri temizlemiş olur mu?

mailto:/1zy7qt0.jpg

Birde resim pek hoş değil ama kumuda şöyle bir leğende mıncıklaya mıncıklaya yıkadım iki üç kere. Şimdide o leğende duruyor öyle. Doğru yapmış mıyım?

mailto:/dpu5bm.jpg

Ampulu da masa lambalarını aldığım şişlide ki özden elektrikte buldum. Bauhausa gitmeme gerek kalmadı. Hatta orada priz zamanlayıcısıda varmış bilginiz olsun. 3 tane ampul aldım ben yedek dursun diye tanesi 3.5 tl.

suyu karışım olarakta yapabilirsin. bir tane damacan edin şu depozitosuz olanlardan sürekli dolu olarak tut. su hem dinlenir hemde oda ısısında olur. kapağını da hafif aralık bırak ki klor uçsun. ben olağan bir durum olur diye her zaman 4 damacana suyu hazırda dolu bekletiyorum. ben arıtma su kullandığım için 10 gün kadar tutuyorum. ama normal musluk suyunda 1 haftayı geçme.

hayvanı aynı su ile bir kaba al. akvaryumda ısıtıcı taşlar ne varsa çıkar. ve su ekleyerek kumu karıştırıp tortuyu olabildiğince almaya çalış bu bir kaç sefer sürebilir. sonra suyu ekleyip ısıtıcı taşları koyduktan sonra suyun ısınmasını bekleyip hayvanı akvaryuma al. filtre olmadığı için bulanıklık biraz daha uzun sürmüş. suyu da kuru alanda hayvanın çapı kadar 3 boy sayıp o kadar kuru yer bırakıp kalanına suyu doldur. hayvanın resimde durduğu üst noktadaki üçgenimsi alan yeterli gerisi su içinde olsun.

ısıtıcı yüzeye çok yakın. ısıtıcı bundan dolayı zarar görmez koruması var. ama kendini kapattığında su soğumaya başlayacaktır. sen su ekleyene ve ısıtıcı su içinde kalana kadar devreye girmeyecektir.

Cem abi yani şimdi içme suyu bile koysam suyu 1 hafta da bir değiştirmem mi gerekiyor?

O zaman filrenin ne faydası var ki yoksa ben mi yanlış anladım.

Isıtıcıyı artık akşam eve gidince iyice dibe çekerim bugünlük böyle idare edecek.

Siz kumu akvaryumda mı temizleme mi öneriyorsunuz cem abi. Ama şimdilik o leğende kalsın bence beş altı hatta daha fazla kere yıkarım kaynar suda bekletirim. Asıl edevatlarım gelene kadar kumu koymayacağım atakanpetshop yarın gelir dedi ama gelmezsede kumu koymayacağım onlar gelene kadar.

Kumun normal temizlenmesi bitip akvaryuma alinca yapilacaklari soylemis cem abi kaynar suda icine tuz atip birgun beklesin akvaryuma alinca cem abinin dedigi sekilde son temizleme yapilir

Damacana olayida simdi normal icme suyu koy sonra buharlasan suyu musluk suyundan bekleterek tamamla diyor benim anladigim bizim sistemler buyuk oldugu icin beklemis musluk suyumuzda fazla oyuzden yanlis anlasildi sanirim ben 25 litre musluk suyu bulunduruyorum mesela beklemis

Hayır, Cem bekleyen suyuda 1 haftadan fazla bekletme diyor. Buda uygun değil. Birkaç gün bekletip sonra ilave edeceğin bir düzeni oturtmalısın. Ne beklememiş musluk suyu, nede fazla beklemiş su konulmamalı.

Isıtıcıyı su seviyesine göre ortanın biraz altına indir yeterli. Tamamen de dibe indirmeki ortada verimli ısıyı hızlı sağlasın.

Filtreyi bana göre sağdaki kısa cama biraz daha aşağıda suyu hemen yüzeyde verecek şekilde koy ve suyu gene aynı yöne biraz daha cama doğru ver. Zaten su buharlaşması oldukça seviye aşağı inecek.

Sen bu kumu daha defalarca yıka bence. Leğende suyu koyunca alttaki kumu net görene kadar bu işlemi yap Gene akvaryuma koyunca bulanıklık olacak kısmen ama onu filtre halledecek. Bu şekilde koymaman daha iyi.

Yeni kuru alanında gelsin rahat edersin. Bu kuru alanın sol altındaki cama oturuşu ağlam değil mi? Sanki ilk resimde soldaki ayak biraz zar zor oturmuş gibi.

Şimdi anladım. Su buharlaşacağı için su seviyesi düştükçe üstüne su eklemem gerekecek. Onun içinde beklemiş suyum hep kenarda olmalı ki azaldıkça ekliyim. Tamamdır kendime göre o sistemide otuttururum inşallah. Bir haftadan fazlada suyu bekletmem.

Filtreyi ve ısıtıcıyıda bu akşam eve gidince dediğiniz gibi yaparım.

Malzemelerim geldiğinde kumu koyarım ancak kumu koyarken suyu boşaltmam gerekecek değil mi? Suyun üstünden koyamam yok bu saçma oldu suyu boşaltırım. :)

Kumu da defalarca yıkayacağım bakalım düzelir inşallah. Bu arada sizin kullandığınız veya tavsiye ettiğiniz kum markası nedir?

Yok sağlam iki ayakta çok kontrol ettim oynattım yerinden falan oynamıyo. Zaten benim çapkın daha bebek abisi kuru alanı yerinden oynatabileceğini sanmıyorum. :)

cem' Alıntı:
kartal bende de mandal öne kaykıldığı için kıskacın akvaryumun iç cam tarafına strafor koyup sıkıştırmıştım. böyle yapabilirsin. lambanın körüğünüde yana doğru kuru alana çevirdin mi sorunun hallolur.

Cem abi böyle bir yazı yazmıştın. Lambam öne doğru kaykıldığından strafor koy demişsin. Ancak straforu tam olarak nereye koyacağım anlamadım. Birde strafor dediğiniz şey nasıl bir şey oluyor?

Kaliteli marka vitasand dir
Strafor urunleri korumak icin cikarya icinden kopuk kopuk

Buarada filtre tamamen su icine de girebilir daha saglikli hatta

Bu arada atakan pet shoptan aradılar yarın uvb lambam ve kuru alanım gelecekmiş. Artık şu işleri yoluna koymak istiyorum. Bende çapkınımda çok çektik. :-(

Neyse bu kumla akvaryum değişimine yani kaplumbağam büyüyene kadar idare ederim sonra yeni kum alırım.

kartal kıskacın akvaryum içine giren tarafından cam ile kıskaç arasına koyarsan lambayı dik tutar. strafor. beyaz köpük veya binalarda ısıyı korumak için duvarlarda kullanılan mavi, pembe renkli ürünler.

ben akvaryumu ilk kullanmaya başladığımda geçici olarak kullanmıştım straforu buradaki kuru alan strafor. siyah lambaya takmışım o şekilde yapacaksın.
mailto:/forum/Konu-akvaryumun-son-hali--8910.html

içindeki kum için akvaryumda yıka dedim bir daha çıkarıp uğraşma. su ekle karıştır boşalt. yeni kum alacaksan tabiki bunu çıkaracaksın mecburen.

Heh şimdi her şeyi anladım cem abi onuda bir şekilde hallederim inşallah zaten daha tam düzeneği kuramadım her şey yarına kaldı çünkü asıl malzemelerim yarın gelecek.

Kumda şuan leğende zaten iyice temizlendiğine emin olmadan akvaryuma koymayacağım.

hatta şöyle de yapabilirsin şu an su sığ olduğu için filtreyi kullanma olanağım yok demiştin diye hatırlıyorum. kumu koyup su eklediğinde gene bulanıklık az da olsa olabilir. bu aşamada su miktarını artırıp filtreyi içine koyup çalıştırırsın. bulanıklık gittiğinde filtreyi çıkarıp kuru alan ölçüsünde suyu alırsın. ama kullanım açısında filtre lazım olacağı için kuru alan konusunda bir çözüm bulup suyu tekrar yükselt. kolay gelsin.

Biz bu kumu kullanıyoruz. Bu marka yıkanmış satıyor. Genede biz bunu dahi birkaç kez yıkayıp tortuyu engelliyoruz.
http://www.vitasand.com/tr/urun/detail/2/70.html
Juen de satılan paket.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13104&ad=vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm

Kumu defalarca yıkayıp olmadı varsa temiz bir maşrapa ile akvaryumun içerisine daldırıp dipten boşaltırsın. Ama önce bolca yıka.

Filtre v ısıtıcı kolay iş zten.

Strafor köpük (sert olanı) maşaya ek olarak sıkıştırılabilir. Yani tahtaya mandallı lambayı takarken destek olur.

Gerçekten sistem tam olunca ikinizde rahat edeceksiniz :)

Sayfayı o kadar açık unutmuşumki işle uğraşırken siz ben yorumu atana kadar neler yazmışsınız :)

emrenin gösterdiği marka kum en sağlıklısı geçen gün takviye için 4 kg kumu 5 kere sıcak suyla çalkalayıp yıka boşalt yaptım. sonra akvaryumun tepesinden bocalama döktüm. bulanıklık bir kaç saniye sürdü. sonrası temiz.

Tamamdır karar verdim bu kumu atıyorum. Ne idüğü belirsiz bir kumla benim biricik yavruma eziyet etmek istemiyorum. Zaten juenletmarkette de varmış benim eve yakın orası.

Peki kaç kilo kum almam lazım?

Geri