Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni kaplumbağam ve akvaryumu

Bu arada şimdi aklıma geldi. Bir ara pet shopa uğrar yada yolun düşerse seachem denitrate alman iyi olur. Filtrenin dibine koyarsın. Su değişimi ve filtre temizliğinde çalkalar. İkinci seferde değiştirirsin. Ben bu filtreyi tek başına kullandığımda uyguladım. Su değişim süren uzar.

Kaplumbagayi normalde bir plastik kapta akvaryum suyu koyarak bekletmek lazim ama bu suyu tamamen bosaltip kumu temizleyip yeni su koyun bence bu yuzden bu seferlik plastik kapta musluk suyunda bekleyebilir

Filtre sungerlerini de mutlaka sudan gecirmelisiniz

Tirnaklar uzun anus bolgesi kabuga uzaksa erkek yakinsa disidir suanda anlasilamaz 10 cm beklenmeli anca kan testi

Karaköydeki toptancı bana 10 luk kutuyu alabilirsin yada bayi dağıtıcısının numarasını vereyim demişti. En azından bölgene yakın bayi numaralarını alabilir yada alabileceğin kişiye ulaşabilirsin.

İşlemlere başlayınca o suyun bir kısmını büyük leğene koy. Taşıda ortasına. Orada beklesin. Bu esnada rahatça akvaryumla ilgilenirsin. Süre uzarsa ısıtıcıyıda içine koyarsın.

Kabuk boyu 10 cm olmadan önce tek kesinlik kan testi. Görsel işaretler belirsizdir. 10 cm olduğunda erkeklerin kuyruğu kalınlaşır ve uzar. Ayrıca ön ayak tırnakları bariz uzar. 11-12 cm olmuş ve bu değişimler yaşamamış hayvan dişidir.

Bu akşam bayağı işim var eve gidince. Hem kumu falan yıkayıl suyu değiştireceğim hem kuru alanım gelcek bugün onuda yerleàtireceğim. Hemde akvaryuma evde adam akıllı bir yer bulmam lazım.

kolay gelsin bana :)

Cvp: yeni kaplumbağam ve akvaryumu

Gerçekten kolay gelsin :) Uğraştırıcı ama sonu güzel olunca rahatlıyor insan.

Karaköy deki yeri aradım bana şişlideki şubesinin nosunu verdim. Aradım yeri öğrendim gittim iki tane masa lambasi aldim geldim çok kolay oldu. :) ikisine toplam 38tl verdim biri siyah biri beyaz. Beşiktaşlıyım da biraz. :)

mailto:/2lswrcw.jpg

mailto:/b5s0ae.jpg

Şimdi kuru alan ve uvb lamba kaldı sadece onlarıda aldım mı herşey tamam. :)

Hadi hayırlısı olsun.
Bir ara bu mandallı lambalardan çok çektik. Birini alırsın uvb çanağa uymaz, başka birini alırsın max 40w der. Bu gerçekten kullanışlı. Hem 60w ampul takabiliyorsun hemde uvb ampullerin tümü uyuyor.

Teşekkür ederim. Bu arada Atakan pet shop u aradım. Hem uvb lamba varmış hemde istediğim kuru alandan ancak cumartesi elimde olurmuş. Bugün çarşamba o ikiside artık 3 gün bekleyecek napalım. Her şeyi hallettim.

Bu kaplumbağa işine doğru zamanda girmişim galiba eskiden olsa bu kadar kolay olmazdı bu şeyleri bulmam. :) Bazen hevesin geç gelmesi işe yarıyor. :)

O lambalar icin bende konusucaktim ama simdi ihtiyacim yok diye erteledim hep bu sislideki yerde kalmis miydi hala ?
Adresi verebilir misiniz birde ugriyip alayim

Bu arada yanlış uvb lamba yı geri götüreceğim onun yerine ne almamı önerirsiniz? Uvb lamba 60 tl idi.

Metronun osmanbey durağında iniyorsunuz sonra pangaltı çıkışının rumeli çıkış tarafından çıkıyorsunuz. Sonra saksı sokağı bulmanız lazım. Ben google mapten bakıp bulmuştum sizde öyle yaparsanız sıkıntı olmaz.
Telefonunuda veriyim ilk gitmeden sorun isterseniz var mı diye ama vardır. Çünkü bana son falan denmedi ve açıkta iki tane vardı bana kapalı kutu getirdiler depodan.
Özden elektrik tel:0212 240 8788

Okula gitmek icin osmanbey rumeli pangalltidan cikiyorum zaten bana cok cok yakinmis iyi oldu bu yarina kendim gider bakarim aramaya gerek yok sagolun
Ipek bitki alabilirsiniz yem alabilirsiniz ne yemler vardi sizde ?

Bende raffy ı ve raffy p yemleri var. İpek bitki derken nasıl birşey oluyor?

İpek bitki, mango kökü alınabilir. Gerçi kök için şimdi erken ama ipek bitki olabilir. Sık yapraklı ve yüzeye ulaşan. Derece gene gerekecek. Yemlerden sera raffy p, raffy I kesin olmalı. Ek olarak jbl rugil varsa alınabilir. Çok pahalı olmayan bir dip çekim sifonu alınabilir.

İpek bitki yani yapay bitki. Ancak yaprakları plastik değil ipek olanlardan. Plastikler çok kalitesiz ve salınım yapan ürünlerdir. Daha sağlıklı olsun diye ipek yapraklıları tercih ederiz.

Varsa seachem denitrate alabilirsin. Bir mesajda yazmıştım sanırım.

üzerinde 100 veya 5.0 yazanı alacaksın. mesafe durumuna göre 25w veya 13 w alırsın. 25 w için 26-27 cm; 13 w için 16-17 cm mesafe olacak hangisi uygunsa onu alırsın.

Bende ki uvb lambayı cumartesiye kadar kullansam olur mu acaba? Daha doğrusu şöyle sorayım. Hiç kullanmamak mı daha iyi yoksa onu kullanmak ı daha iyi olur kaplumbağa için. Tabi dediğim cumartesiye kadar geçerli.

Atakanpetshop taki adam da tam sizin dediğiniz gibi dedi.Eskiden 5.0 yazıyormuş artık ubv100 yazıyormuş. 13w ve 25w olanı var dedi bende tek hayvanım var yakından yansıtırım dedim şimdilik 13w yeterli dedim onu alcam.

Yanlış olan uvb lambamın kutusunu atmışım ya. İnşallah adam iadeyi yinede kabul eder. O dediklerinize de bakacağım varsa eminönünde değiştirirken onlardan alırım. Teşekkürler. :133:

Arada fiyat farki 5 tl ama siz bilirsiniz
Kullanmayin daha iyi bence gerci bukadar sure cokta farkettirmez

Filtrem çalışmıyor. :59:

İlk önce akvaryumu boşalttım ardından büyük taşları koymadım ama bendeki kuru alanın su seviyesini geçmeyecek şekilde su koydum ardından filtreyi koydum biraz çalışıyor 10 sn kadar sonra duruyo tekrar çıkarıp temizliyorum yine aynı şey nedeni ne olabilir acaba?

Suyu az koyduğumdan mıdır sizce?

filtre tam suyun içine girmiş vaziyette mi ? hava alıyorsa tıkanır, çalışmaz. gerekirse yan yatır. tamamen su içinde olmalı.

Tamamen suyun içinde olamıyor ki ama su az. Ve yan yatırırsam olur mu ki su çıkış yeri nasıl olacak?

su içinden akar. o sorun değil. diğer türlü motoru yakarsın zaten soğutma için su içinde olmalı.

sirkülasyon hayvanı rahatsız ederse uzun camlar arası karşılıklı durur karşı cama çarptığında şiddeti azalır.

Geri