XeuaHwaHero
Taç 5 Üye
Bugün rastgeldi bir petshopa girdim buz gibi suyun içinde minik oldukça küçük bir res olduğunu gördüm. Petshop bir çocuk için ayırmış önce vermek istemedi ama fiyatının 4 mislini teklif edince aldım o minik yavrucağı. Belkide Allah denk getirdi bilemiyorum nedensiz ölen küçük tosunumun yerine bunu koymam için. Oldukça zayıf düşmüş. Ona o ölüm fanusunu bile reva görmemişler minicik su dolu bir kapta duruyordu. Aldım eve getirdim kabuğunu hemen tuz ve karbonatla fırçaladım. Ağzına 2 damla vitamin damlattım. Yem yemedi. Ve yüzmeyide bilmiyor. Kabuğunun arka tarafında beyazlama mevcut ancak tırnak ile falan geçmedi. Resimlerini atıyorum zaten şimdi. Kuru alanda öyle duruyor gözleri açık bir şekilde. Gözleri görüyor bir problem yok. Ancak çok ürkek. Nasıl bir yol izlemeliyim. Yeni minik gelince ısıtma lambasını söndürmedim kemikleri ısınsın diye.
mailto:/JL6WZQ.jpg
mailto:/krJ09D.jpg
Beyazlığı görebilirsiniz. Kuru alanda kuruyunca daha belli oldu. Kabuğun altında gibi. Kabukta bir miktar yumuşama mevcut ancak bariz değil. Fakat hayvan oldukça zayıf.
mailto:/JL6WZQ.jpg
mailto:/krJ09D.jpg
Beyazlığı görebilirsiniz. Kuru alanda kuruyunca daha belli oldu. Kabuğun altında gibi. Kabukta bir miktar yumuşama mevcut ancak bariz değil. Fakat hayvan oldukça zayıf.