Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Miniş Kaplumbağam

Cvp: Yeni Miniş Kaplumbağam

Şu an her yerde lamba arıyorum.Tek bulabildiğim abajur.Zaten o da bizim.O olmaz mı?

Minikle size mutluluk saglikli omurler diliyorum. O kotu sartlarda yasamaktan kurtarildigina cok sevindim ck iyi kalpli bi insanmissin duyarliligini tebrik etmek gerekiyor ornek bi davranis. Umarim ufaklik kisa surede toparlar bence kucuk oldugu icin hemen ortama adepte olacaktir :)

kapitalizmin esiri petshop sahibine iyi bir ders vermişsin. inşallah senin bu hareketin onun iştahını kabartmak yerine sattığı hayvanları sadece ticari bir mal değil, canlı yerine koymasına bir vesile olmuştur.

Cvp: RE: Yeni Miniş Kaplumbağam

qizem.' Alıntı:
Minikle size mutluluk saglikli omurler diliyorum. O kotu sartlarda yasamaktan kurtarildigina cok sevindim ck iyi kalpli bi insanmissin duyarliligini tebrik etmek gerekiyor ornek bi davranis. Umarim ufaklik kisa surede toparlar bence kucuk oldugu icin hemen ortama adepte olacaktir :)

İyi dilekleriniz ve düşünceniz için teşekkür ederim. Umarım toparlayacak yem yemesi herseyi hizlandiracaktir eminim bikac güne yer inşallah :)

makinist22' Alıntı:
kapitalizmin esiri petshop sahibine iyi bir ders vermişsin. inşallah senin bu hareketin onun iştahını kabartmak yerine sattığı hayvanları sadece ticari bir mal değil, canlı yerine koymasına bir vesile olmuştur.

Umarım öyle olmuştur diyeceğim ama geride kalan birçok hayvan hala çaresiz bir şekilde bekliyor. Petshoplara büyük reformlar yapılmalı

burcu abajuru konumlandırman zor olur. bir şekilde bir deveboynu lamba bulsan işini görür. istanbuldaki arkadaşlar bilir bu lambaların satıldığı yeri teyzenle çıkacağına göre bakıp bu işi halledersin. akvaryumdan önce gerekli olan bu lamba.

Ben burada bir araştıyım.Bulursam alırım.Teyzem ameliyat oldu da.Ama konumlandırabilirim akvaryumun kenarına en azından alana kadar idare ederim.Sabitlerim dolaba bir süre idare eder.

aman dikkat et suya düşmesin. hayvanlar ısınsın derken elektriğe kapılmasın.

Sağlıklı bir ömür dilerim heni ufaklığa. Çok iyi yapmışsın almakla İlker.

Burcu, ucuza e27 duylu bir masa lambası ve soft 40-60 w ampul bulsan yetecek. Mandallı lambayıda geçtim. Kitapları dizer üzerine koyarsın.

Cvp: RE: Yeni Miniş Kaplumbağam

AEK' Alıntı:
Sağlıklı bir ömür dilerim heni ufaklığa. Çok iyi yapmışsın almakla İlker.

Burcu, ucuza e27 duylu bir masa lambası ve soft 40-60 w ampul bulsan yetecek. Mandallı lambayıda geçtim. Kitapları dizer üzerine koyarsın.
Çok zayıf abi hayvan ya. Zayıflığı korkutuyor şuan beni umarım bu alışma süreci çabuk biter. İlk bir ay kafa hacmini asacağım.

yemeye başlasın öğün zamanlarını beklemeye gerek yok. haftadan haftaya incelersin. cana gelsin sonra normal öğün düzenine geçersin. suda mı uyuyor hayvan.

cem' Alıntı:
yemeye başlasın öğün zamanlarını beklemeye gerek yok. haftadan haftaya incelersin. cana gelsin sonra normal öğün düzenine geçersin. suda mı uyuyor hayvan.

Evet suda uyuyor.

Kabul etmemiş olabilir.
Yer dar geliyor olabilir.
Hayvan hasta olabilir.

bunu sürekli yapmıyorsa tartma ve tanıma amaçlı bir yoklama da olabilir inşallah budur. avantajın hayvanın uzun süre tek yaşamadan ikinciyi almış olman. şevketin ilk endişesi yiyecek endişesi ikincisi akvaryumdaki hakimiyetinin tehlikede olup olmadığı. bu akşam vereceğin öğünde ona da + 1 yem ver. ötekine verirkende gizli ver. bu cıngar çıkarmasın. ilgi kaymasını da hissediyorlar.

benim iki numara yeni gelenlere gösterdiğim ilgiden bir süre küsmüştü bana.

Bir kıskançlık eksikti.

Şevket gerçekten çok hırçın. 2 gündür delirdi resmen. Küçük sindi. Sabahtan beri suya girip bir tur atıyor sonra tekrar hop kuru alana

küçük büyüyüp kendine gelsin. şevketin havasını söndürür. şimdi gücü yetiyor rahat bırakmaz.

Aynen. Benim cumberland az tokat yemedi yemlemelerde. Şimdi itekliyerek yeme gidiyor. Yaşlarına hürmet et diyorum ama yeni nesil böyle :)

Şaka bir yana bu durum ayrı yemlemeyi belkide bir süre ayrı bakılmayı dahi gerektirir. Benim yukarıda bahsettiğim cumberlandı çok darbe aldığı için kuvvetlenene kadar ayrı tuttum. Şimdide boy farkı olanlar ayrı iki sistemde artık bir ara birleşecekler.

Genede ısırmalara dikkat.

Geri