Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Miniş Kaplumbağam

Cvp: Yeni Miniş Kaplumbağam

ısındığı içinde duruyor olabilir diğeri iflahını söküp rahat bırakmadığı içinde olabilir.

bu ısırma vakalarını falan okuyunca iyiki tek kaplumbağam var diye seviniyorum açıkçası herbiri ayrı güzel ama bi o kadarda strese sokuyorlar bazen

Öyle ancak kaderine terkedemezdim :) nasip

Hayvanı büyük ihtimalle kaybedeceğim herseye hazırım. Çok halsiz ve bitkin aşırı zayıf kabukta yumusama var. Elimden geleni yapıyorum. Veteriner arkadaşlarımın egzotik hayvanlar üzerine baya bilgisi olan bir hanım varmış ancak il dışında şuan. Geldiği zaman eğer miniş dayanabilirse eve getirip inceletecegim. Vitamin ve d3 takviyesi yaptım bugün. Birkaç parça karides yedi. Başka bir kapta yedirdim. Kuru alandan hiç inmiyor. Hayvanın durumu zaten kötü birde şevket uğraştırıyor beni. Camci efendide yan çizmeye başladı. Bugündü yarındi bi başlayamadı. Canımı sıkıyor bu durumlar

O kadar ciddi bir durum gözükmüyor ilker yemeye başlamış işin yarısı halloldu demektir. Bir hafta 10 güne toparlar. Şevket problemi çözülürse. Deviti bu iki hafta uzak günlerde iki damla yap sonra haftada bir yaparsın. Çok yumuşaksa tabi. sadece arka kısımdaysa haftada bir yeter. Mineral yem yedir içindeki kalsiyum gerekli damlada kalsiyum yoktur. Onu kullanma.

Cvp: RE: Yeni Miniş Kaplumbağam

cem' Alıntı:
O kadar ciddi bir durum gözükmüyor ilker yemeye başlamış işin yarısı halloldu demektir. Bir hafta 10 güne toparlar. Şevket problemi çözülürse. Deviti bu iki hafta uzak günlerde iki damla yap sonra haftada bir yaparsın. Çok yumuşaksa tabi. sadece arka kısımdaysa haftada bir yeter. Mineral yem yedir içindeki kalsiyum gerekli damlada kalsiyum yoktur. Onu kullanma.
şevket problemini nasıl çözeceğim bilmiyorum abi. Yarın bir saklama kabı ve su Isıtıcı alicam. Mecbur minişime yeni teraryum kuracağım. En azından biraz toparlaması için. Filtremde vardı fazladan. Yapacak bir şey yok

Hadi issirmadi bir şey yapmadı diyelim. Yemlerken problem olacak. Yem aticam büyük olan hop kapacak hepsini

Kap işi iyi olur. Bu tip durumlar için kapaklı almıştım bende şimdi boş yem kutuları ile bir kaç parça şeyi içine koydum. Kabı sonra bu şekilde değerlendirebileceğin gibi sana karantina kabıda olmuş olacak. Hayvanda kendine gelir. Yüzme konusunda bocalamasıda varsa suyun derinliğini fazla yükseltmezsin. Bundan yana tdirginliği varsa hayvan alışmış olur.

Yumuşama fazlayda minerali de iki doz ver.

Minik olan iyilesene kadar kapta sevkete bak derim ilker
Sevket 6 cm den buyumuydu ?

O şekilde olmaz alisarp sonuçta bu yeni hayvanın geldiği yer iyi değildi. kaba olan uyumu daha fazla olur. Büyük olan iyi ortamdayken daha kötü düzende hırçınlaşır. İyi gelmez. Şu anki durumundan da bu anlaşılıyor.

Cvp: RE: Yeni Miniş Kaplumbağam

Alisarp' Alıntı:
Minik olan iyilesene kadar kapta sevkete bak derim ilker
Sevket 6 cm den buyumuydu ?

Yok alisarp 5.5 cm civarı

Miniğin yanında sumo gurescisi gibi duruyor

Daha buyuk ve direncli olsa birsey olmazdi abi ama haklisin sevkette kucukmus

Alisarp' Alıntı:
Daha buyuk ve direncli olsa birsey olmazdi abi ama haklisin sevkette kucukmus

Yarın bu sorunuda çözeceğim alisarp. Olmadı büyük dayım pek hevesli o sistemini tekrar kurmayı düşünüyor ona vereceğim ancak önceliğim herseyi yoluna koymak

Buradaki esas, örnek olacağı gibi iyi ve kötü sistemlerde yaşayan hayvanlar arasında orta karar sisteme taşınacak olan kötü sistemdeki olmalıdır. Bu şekilde her hayvan kendince iyi sistemde yaşamayı sağlıklı biçimde karşılayacak ve adapte olacaktır.

çoklu biçimde iyi sistemde yaşamış olup birisi diğer/diğerleri için tehlike oluşturuyorsa alt sisteme almak zaruri olur.

Minik su yüzeyinde yana yatık duruyor ama yüzerken düz yüzüyor bide yüzerken ağzından hava bırakıyor dibe dalarken. Akşama kadar kuru alanda durma hareketi daha geçmedi

Hırpalanacak kadar darbe alıpta yan duracağını sanmıyorum İlker. Hayvan belliki akciğer enfeksiyonu.

bende katılıyorum. yan durma ve dalarken hava bırakması ciğerlerinde arıza olduğunu gösteriyor. dalarken oluşan baskı havayı tutmasını engelliyor. belkide acı verdiği için havayı tutamıyor.

Yarın ilaç tedavisine baslicam hemen. Gentamisin ve genta aynı ilacmi? Kabuk boyu 3.2 cm. Cem abi ve emre abi veterinere gitmek dışında yapabileceklerimi yazabilirmisiniz. Hangi ilaçtan alayım dozaj ne kadar. Çünkü egzotikci arkadaşta kaplumbağalara bakmıyoruz dedi. İş başa düştü yarın gerekli ilaçları temin edeyim

Geri