Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Miniş Kaplumbağam

Soyle bir olay var biz burada dozaj belirleyemiyoruz yada ilac veremiyoruz oyuzden en dusuk dozlu genta oneriyoruz(iclerindeki oran farkli) ki bu ise yaramayabilir bile
Veterinerler aranabilir egzotik bilmese bile bizden cok ilac bildikleri ve dogru tavsiyeleri yapacaklari kesin bence

Cvp: RE: Yeni Miniş Kaplumbağam

Alisarp' Alıntı:
Soyle bir olay var biz burada dozaj belirleyemiyoruz yada ilac veremiyoruz oyuzden en dusuk dozlu genta oneriyoruz(iclerindeki oran farkli) ki bu ise yaramayabilir bile
Veterinerler aranabilir egzotik bilmese bile bizden cok ilac bildikleri ve dogru tavsiyeleri yapacaklari kesin bence
Biz derken?

Genta yazınca farklı ilaç Gentamisin yazınca farklı ilaç geliyor

Gentamisin antibiyotiğin ismidir. Genta ise ilacın. Bu iki türlüdür. Birincisi göz kulakta kullanılan genta diğeri ampul şekilde satılanı. Göz damlası olanla başla içinde 0.03 gentamisin vardır. Düşük dozajlıdır. Diğer ampul olan ağır gelebilir hayvan ufak

Günde bir damla yeme damlatıp verirsin

Emre abi ben cem abi yada kim olursa
O ayrimlarda dozaj farki oldugunu biliyordum da cem abi tamamen yazmis simdi

Ozaman agzina 2-3 damla hayvan agzini tamamen acarsa 1 damla
Ama yined veteriner baska daha yararli bir ilac onerebilir

O zaman kafasını dik tutup bir dakika arayla ağız çevresine iki damla damlat. Bir damlat bekle sonra diğerini

Günde 1 kezmi . Akvaryumunu ayırmaadim daha diğerine etkisi olmaz dimi bu ilacın

Günde bir kez. HAyvanın ağzına damlatacaksın. Diğerini etkileyecek bir durum yok.

Düzelene kadar ama gün gün takip edip gelişmeleri yaz.

Antibiyotik uygulaması maksimum 10 gün İlker. Ancak bana sorarsan gentamisin al. Yada Aytekin ilacın ismini öğrenip yazsın. Yada yarın Vildan hanımı bir arayıp burada götürdüklerim anlamadı ama hayvanda şu belirtiler var. Buradan oraya gelemiyorum diye anlatıp ilaç tavsiyesi al. Bence gentagut boşa zaman kaybı olabilir. Hayvanda fazladan ilaca maruz kalır.

Genta Damlattim bugün ağzına. Kuru alanda lamba altında balerin pozisyonda duruyor. Gözler iyi. İştah yok gibi farklı bir kapta birkaç karides yedi. Ağzına vitamin ve d3 damlattim. Kıymaya basvuracagim bu gidişle

Cvp: RE: Yeni Miniş Kaplumbağam

cem' Alıntı:
O zaman kafasını dik tutup bir dakika arayla ağız çevresine iki damla damlat. Bir damlat bekle sonra diğerini

Dozu günde iki kereye çıkarayım mı abi 12 saatte 1 olarak

Cvp: Yeni Miniş Kaplumbağam

hayvan ufak etkisi ne olur bilmiyorum. yarın akşamı da bir bekle sonrasında düşünelim. ara sıra tek yem atıp yiyip yemeyeceğini kontrol et.

Ayrı kapta karides ve kıyma yedi abi

Ayrı kapta yiyor ama sadece karides yiyor. Yem yemiyor. Kabukta yumusama var biraz. Gözler iyi. Ancak kuru alanda gözler açık bekleme devam ediyor. Birde bazen balerin pozisyonda yatıyor

karides yesin o kemiklerine faydalı mineral ve raffy p'dende tam un şeklinde olmayacak şekilde o suya ekle. en azından su içerken yemişte olur. kısaca yesinde ne yerse yesin. normal düzene girsin sonra düzeltiriz programı.

cem' Alıntı:
karides yesin o kemiklerine faydalı mineral ve raffy p'dende tam un şeklinde olmayacak şekilde o suya ekle. en azından su içerken yemişte olur. kısaca yesinde ne yerse yesin. normal düzene girsin sonra düzeltiriz programı.

Genta damla tedavisiyle kurtulan oldumu abi hiç

Biraz umutsuzum

Gerçi bugün ilk gün

başlangıç aşamasında olduğu için kurtulan oldu. ileri safhalarda özellikle 3. safhadan kurtulan olmaz. 2. safhada yetişkin durumda olması kaydıyla kurtulabilir. iştahsız olsa da vücudundaki yağ bünyesinin kuvvetli olmasını sağlar. küçüklerde bu olasılık nadirdir. daha çok hastalığa cevap verip tekrar etmesine bağlı olarak ölürler.

gizemin kaplumbağasını bu şekilde kurtardık.

kabuğunun altında mevcut ise özel sular wr diğerlerinden yaklaşık 8 gün ayır ve günde bir vitaminli suya bırak istersen günde 3-4 saat bırakabilirsin :D geçmiş olsun

Geri