Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Miniş Kaplumbağam

Cvp: Yeni Miniş Kaplumbağam

vitamin suya damlatılmaz. damlatılan tip vitaminlerde kaplumbağalara uygun değildir. faydası olmaz.

nursu_1005' Alıntı:
kabuğunun altında mevcut ise özel sular wr diğerlerinden yaklaşık 8 gün ayır ve günde bir vitaminli suya bırak istersen günde 3-4 saat bırakabilirsin :D geçmiş olsun

Anlayamadım

cem' Alıntı:
vitamin suya damlatılmaz. damlatılan tip vitaminlerde kaplumbağalara uygun değildir. faydası olmaz.

Biliyorum abi. Ağızdan veriyorum vitamini. İlk safhada olduğunu nasıl anlayacağım hastalığın

Tıkırtı gicirti sümük kuru alanda ağız açma hapsurma pembelik yok

İlk kuru alanda ısınma ihtiyacı hissedip gün boyu durmak isteyecektir. Bu aşamada yem yer ama iştahı azalır. İlk belirtiler böyle başlar.

Cvp: RE: Yeni Miniş Kaplumbağam

cem' Alıntı:
İlk kuru alanda ısınma ihtiyacı hissedip gün boyu durmak isteyecektir. Bu aşamada yem yer ama iştahı azalır. İlk belirtiler böyle başlar.

Bugün ağız çevresinde hafif beyaz sünen bir şeyler vardı abi. Sanırım enfeksiyonu atmaya başladı

Burunda bir akıntı yok ama. Nefes alirkende bir ses yok

aynen dediğin gibi bu akciğer girişinde olan mukoza bunu atınca nefes düzeni de rahatlar. bugün yem yeme durumu nasıl gidiyor.

Katides yesin ama kıymayı uzak tut İlker.

İlacı ağızdan damlarıyorsan zaten bir damla yeter. Gentamisinde bebek için fazlaya kaçma.

Bugün 2 doz damlattik bi sabah bir akşam. Gentadan ağzına bugün 3 tane karides yedi sadece

Bugün evde yoktum babam 5 damla damlatmis sabah ya ağzına vitaminide abartmış sanırım bende akşam devit damlattim ağzına ve 2 damla genta damlattim. İyileşme yok hala kuru alanda zaten

Damlaları tamamen yutmuş mu yoksa ağız çevresine mi sürmüş. Stick yemden ufaltıp verdin mi ?

Direk ağza damlatmis abi. Stick yemiyor bugün yine birkaç parça karides yedi sadece

Ben konuya yeni dahil oluyorum kusura bakmayin biraz gecti oldu evet benim kaplumbagam cem abinin ve diger arkdslarin onerisi uzere vitamin genta kullanarak duzeldi hatta gozleri falan da cok kotu olmustu akciger enfeksiyonuydu ikinci evresindeydi hemen hemen ama sukur iyilesti umudu kesme arkadasim biraz zaman ver sabret yavad yavas duzeliyor zaten. Buarada gentayi direk agzina damlat daha etkili oluyor ve almasi gereken miktarin tumunu kaybetmeden aliyor. Bak yem yemeye baslamis toparladikca ve ortama alistikca istahi artacak ve kuvvet kazanacaktir

Bugün 2. gündü. Bakalım bekleyip göreceğiz elimden geleni yapıyorum :smile:

4. 5. Gunde ilerleme fark edilir olacaktir yem de ufak ufak yiyormus zaten duzelecek insallah su sucakligi 30 derece de degl mi ?

Çok fazla ilaç vermişsiniz İlker. Umarım doz aşımından yıpranmaz. Kullandığın gentagutsa iki belki üç damla olabilir, gentamisinse bir damla ver.

Cvp: RE: Yeni Miniş Kaplumbağam

qizem.' Alıntı:
4. 5. Gunde ilerleme fark edilir olacaktir yem de ufak ufak yiyormus zaten duzelecek insallah su sucakligi 30 derece de degl mi ?

Umarım. Evet 30 derecede gizem. Bak seninki yem yiyordu yine. Bu yemiyor güçten düştü iyice.

Emre abi maximum 2 3 damlasını yutmuş zaten

O zaman sorun değil İlker. Şu hayvan bir toparlasa iyi olacak.

Benimde hic yemiyodu kuru alandan suya inmiyodu bide benim herseyim eksikti plastik kapdaydi snra tamamladim herseyi biraz toparlayp yemeye basladi

ilker akvaryumdaki sudan bir kaba alıp stick yemi un ufak hale getir ve içine at. 10 dakika kadar yanından ayrıl yerse yer yemezse yine akvaryuma alırsın. stick yeme bir başlatsak neticeyi kısa sürede alırız. günü ikiye ayırıp sabah gentayı akşam vitamin damlayı ver. 3 gün böyle devam etsin. devit verme.

Hareketlenme var bariz simdi yem yedirecegim

cem' Alıntı:
ilker akvaryumdaki sudan bir kaba alıp stick yemi un ufak hale getir ve içine at. 10 dakika kadar yanından ayrıl yerse yer yemezse yine akvaryuma alırsın. stick yeme bir başlatsak neticeyi kısa sürede alırız. günü ikiye ayırıp sabah gentayı akşam vitamin damlayı ver. 3 gün böyle devam etsin. devit verme.
Tamam abi

Yok yemiyor abi ya şimdide yemiyor baktım ooy oy :)

Kuru alan sevdasida devam ediyor

Diğerine bulasmaz umarım birsey

Gammarus yiyor sadece

Geri