Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Miniş Kaplumbağam

Cvp: Yeni Miniş Kaplumbağam

gammarusu ıslatıp mineral yemi toz haline getirip bula ve yedirmeye çalış. suda dağılacağına ve elden yemeyeceğine göre rampa başına koy yiyebileceği kadarını yesin. yerse tabiki.

Miniş can veriyor sanırım arkadaşlar ellerini kafasını salmış çok nadir gözlerini açıyor :-:)-:)-(

Yeni akvaryumu goremicek minişim :-(

gece için renkli lamba varsa onu yakıp gecede ısınmasını sağla. hayvanın küçük olması ve yememesi kötü. damladan gözlerine de damlat uzun süre kuru alanda kaldıysa gözleri kurumasın.

eğer bu lambayı yakılı tutacaksan mesafeyi biraz yükselt. yanmasın hayvan suya inecek mecali yok susuz kalmasın.

Hayvan zaten hastaydı belli. Artık hayata tutunmak onun elinde. Akvaryumdan fazla çıkarma. Suyu ısıtıcı sığacak seviyeye çekip suya antibiyotik uygula. Hayvan akvaryumdan çıkmasın.

Şuanda beklemedeyim abi. Gece lambası yanıyor. Sabaha o görüntüyü görmek istemiyorum :-(

cem' Alıntı:
gece için renkli lamba varsa onu yakıp gecede ısınmasını sağla. hayvanın küçük olması ve yememesi kötü. damladan gözlerine de damlat uzun süre kuru alanda kaldıysa gözleri kurumasın.

eğer bu lambayı yakılı tutacaksan mesafeyi biraz yükselt. yanmasın hayvan suya inecek mecali yok susuz kalmasın.

Aynen abi dediğin gibi yaptım

AEK' Alıntı:
Hayvan zaten hastaydı belli. Artık hayata tutunmak onun elinde. Akvaryumdan fazla çıkarma. Suyu ısıtıcı sığacak seviyeye çekip suya antibiyotik uygula. Hayvan akvaryumdan çıkmasın.

Elimde gentamisin yok abi ilk gentayla başlamıştım zaten bugün 3. Gündü

Nöbetçi eczaneye gideceğim şimdi

40 mg lik genta ampul alıp 1 ml şırıngaya çekip dozaj olarak ne kadar su koyacağını bilmiyorum. 2 litreye 0.3 ml boşalt. bu ölçüye göre su eklemesini yapar ayarlarsın. ama hayvan halsiz ise bunu uygulamanın da anlamı yok. sabaha canlanırsa alır uygularsın.

Bence de abi bir sure hayvana mudahale yapilmadan canlanmasi beklenebilir
Bunyesi kaldirmadi bu kadar seyi bence

işin kötü tarafı hayvanın ortama adapte olmadan hastalanması yemde yemediği için ilaç yeme damlatılamıyor bunun üstüne ele al bırak hayvan strese de maruz kaldı ne yazıkki. sabaha canlanır inşallah.

Alisarp' Alıntı:
Bence de abi bir sure hayvana mudahale yapilmadan canlanmasi beklenebilir
Bunyesi kaldirmadi bu kadar seyi bence

Müdahaleler olmasaydı emin ol daha önce ölürdü.

cem' Alıntı:
işin kötü tarafı hayvanın ortama adapte olmadan hastalanması yemde yemediği için ilaç yeme damlatılamıyor bunun üstüne ele al bırak hayvan strese de maruz kaldı ne yazıkki. sabaha canlanır inşallah.

İnşallah.

İşte bu tip durumlar çok zor. Keşke her ilde iyi bir hekim olsa. Yavru hayvanlar daha hassas. Birde zaten hastaydı. Neyse kötüye yormayalım. Uygun ısıdaki suda geceyi geçirsin. Su derin olmasın. Kuru alanı olsun. Suya uygulama yapıp hayvanı fazla hareket ettirmemek iyi olacak. Cem in verdiği şekilde uygula İlker. Sabaha başlarsın. Bugün kalsın sakince.

Cvp: RE: Yeni Miniş Kaplumbağam

AEK' Alıntı:
İşte bu tip durumlar çok zor. Keşke her ilde iyi bir hekim olsa. Yavru hayvanlar daha hassas. Birde zaten hastaydı. Neyse kötüye yormayalım. Uygun ısıdaki suda geceyi geçirsin. Su derin olmasın. Kuru alanı olsun. Suya uygulama yapıp hayvanı fazla hareket ettirmemek iyi olacak. Cem in verdiği şekilde uygula İlker. Sabaha başlarsın. Bugün kalsın sakince.
yem yememe durumu devam ediyor bazen birkaç parça karides. Kabuğu sertleşti biraz. Ancak yan yüzme ve kuru alanda durma devam ediyor. Veterinere gittim yapabilecek birsey yok kurtulursa kurtulur gramaji çok düşük dedi. Bende senin yaptıklarını söyleyecektim devam et dedi.

Ayrıca kafama takılan birsey var hastalık Şevkete bulasirmi? Kurcalıyor bu soru kafamı

cem' Alıntı:

Diğerine bulaşma ihtimali varmi abi

Yani sonuçta akciğer enfeksiyonu deyince mikrobik bir durum geliyor aklıma

bulaştığına dair bulgu yok. benimkilerde de denk gelmedim. gribal enfeksiyon gibi değil ama sen yine de belli aralıklarla suyuna metilen damlat. akvaryum kaç litreydi. iç filtre kullanıyordun sanırım.

şu an durumu nasıl ?

cem' Alıntı:
bulaştığına dair bulgu yok. benimkilerde de denk gelmedim. gribal enfeksiyon gibi değil ama sen yine de belli aralıklarla suyuna metilen damlat. akvaryum kaç litreydi. iç filtre kullanıyordun sanırım.

şu an durumu nasıl ?

Yukarıda yazdim durumu abi. Dış filtre var.

yazı arada kalınca görmemişim. şu 106. yorumda yazdığımı uygula. bu damla fayda sağlamayacak sanırım. yada önce elindeki damlayı hayvanı ayrı kaba alıp iki eşit parça halinde suya dök, günde bir kez yap. kaba akvaryumdan su alıp güneş gelen pencere önüne bir kısmı gölgede kalacak şekilde koy. kaptaki su soğuyana kadar dursun hayvan. bir tane de mineral yemi kırıp at içine. cumartesi pazarı bu ilaç götürür. duruma göre genta ampul alırsın pazartesi.

gerek yok alisarp düşük oranlı antibiyotik içeriyor o damla. ampul olsa dediğin doğru.

parmağınla bastırmadan açmaya çalış içi dolu mu bak. durum pek iç açıcı gözükmüyor. genta ampul al diyeceğim ama onuda kaldıracağı şüpheli. kapta su+ilaç uygulaması yaptın mı ?

cem' Alıntı:
parmağınla bastırmadan açmaya çalış içi dolu mu bak. durum pek iç açıcı gözükmüyor. genta ampul al diyeceğim ama onuda kaldıracağı şüpheli. kapta su+ilaç uygulaması yaptın mı ?

Evet yaptım. Yapılması gereken herşey yapıldı

Geri