Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Miniş Kaplumbağam

XeuaHwaHero

Taç 5 Üye
Bugün rastgeldi bir petshopa girdim buz gibi suyun içinde minik oldukça küçük bir res olduğunu gördüm. Petshop bir çocuk için ayırmış önce vermek istemedi ama fiyatının 4 mislini teklif edince aldım o minik yavrucağı. Belkide Allah denk getirdi bilemiyorum nedensiz ölen küçük tosunumun yerine bunu koymam için. Oldukça zayıf düşmüş. Ona o ölüm fanusunu bile reva görmemişler minicik su dolu bir kapta duruyordu. Aldım eve getirdim kabuğunu hemen tuz ve karbonatla fırçaladım. Ağzına 2 damla vitamin damlattım. Yem yemedi. Ve yüzmeyide bilmiyor. Kabuğunun arka tarafında beyazlama mevcut ancak tırnak ile falan geçmedi. Resimlerini atıyorum zaten şimdi. Kuru alanda öyle duruyor gözleri açık bir şekilde. Gözleri görüyor bir problem yok. Ancak çok ürkek. Nasıl bir yol izlemeliyim. Yeni minik gelince ısıtma lambasını söndürmedim kemikleri ısınsın diye.

mailto:/JL6WZQ.jpg

mailto:/krJ09D.jpg

Beyazlığı görebilirsiniz. Kuru alanda kuruyunca daha belli oldu. Kabuğun altında gibi. Kabukta bir miktar yumuşama mevcut ancak bariz değil. Fakat hayvan oldukça zayıf.

Cvp: Yeni Miniş Kaplumbağam

Abii çok tatlı renkleri pastel.Kabuğu için bir şey diyemicem bu konuları Cem abi bilir.Ellerinde sıkıntı mı var?

mailto:/P3BGZ7.jpg

Zilli Hayri' Alıntı:
Abii çok tatlı renkleri pastel.Kabuğu için bir şey diyemicem bu konuları Cem abi bilir.Ellerinde sıkıntı mı var?

Yok abicim cama denk geldiği için öyle gözükmüş. Şuanda gözlemliyorum. Öyle küçük ve savunmasız ki :)

resim parlak seçemiyorum. ilker ön ayak parçalanmış mı ? sanki ısırılmış gibi duruyor. vitamin ile devam et diğerine bakarak yemeye başlar şimdi yeni ortamda alışsın biraz.

Çok minik ya adını minik koymak lazım abi :)

mantar değil kireç bu. hayvanı kurtarmışsın ilker. çocuğun elinde kimbilir ne olurdu.

cem' Alıntı:
mantar değil kireç bu.

Kabuğun içinde pigment rengi gibi. Kabuk dışında birşey yok abi. Ellerinde sorun yok çok şükür.

cem' Alıntı:
mantar değil kireç bu. hayvanı kurtarmışsın ilker. çocuğun elinde kimbilir ne olurdu.

Valla ben orda kavga etmeyi bile göze almıştım abi. Baya uğraştım ama aldım 40 tl attım önüne aldım çıktım

ne bileyim ön ayak öyle bir duruyor ki üst kısmı sanki koparılmış.

arada raffy P ve mineral yemden ezip ufak parçalara ayırıp önüne at. bir iki günde kendine gelir.

cem' Alıntı:
ne bileyim ön ayak öyle bir duruyor ki üst kısmı sanki koparılmış.

arada raffy P ve mineral yemden ezip ufak parçalara ayırıp önüne at. bir iki günde kendine gelir.

tamam abi. Evet resimde öyle çıkmış. Isıtıcı lambayı söndürmüyorum

kuru alanda mı duruyor yoksa su içinde bir yere mi tutunuyor ? su içindeyse lambayı söndürüp üstünü kapa. dışardan loş bir gece lambası yak hayvan karanlıkta kalmasın akvaryumu görebilsin. karanlıkta diğerinin hareket etmesi tedirgin eder.

Abi senin diğer kaplumbağayla bir sorun oldu mu?
Dışlama olmaz ama yine de gözlemlemek lazım.

Kuru alanda balerin durusu yapıyor şuan

Zilli Hayri' Alıntı:
Abi senin diğer kaplumbağayla bir sorun oldu mu?
Dışlama olmaz ama yine de gözlemlemek lazım.

Yok abicim şuan birsey olursada yeni akvaryum yaptırıyorum ayririm

Akciğer enfeksiyonu olmaması büyük şans. Ağız açma burunda akıntı falan yok. Bide yem yemeye basladimi tamamdir

Abi büyük ihtimal yeni gelmiştir.Bu aylar da çok satıyolar bildiğim kadarıyla.Kendisi de çok şanslı senin gibi adamı bulmuş bırakmaz.Eminim.Bu kadar ilgili adamı kim bırakır ki ^^

Zilli Hayri' Alıntı:
Abi büyük ihtimal yeni gelmiştir.Bu aylar da çok satıyolar bildiğim kadarıyla.Kendisi de çok şanslı senin gibi adamı bulmuş bırakmaz.Eminim.Bu kadar ilgili adamı kim bırakır ki ^^
Estağfurullah abicim bu forumdaki çoğu kişi ilgili. Sende çok ilgilisin biliyorum konulardan ve yorumlarından :)

XeuaHwaHero' Alıntı:
Zilli Hayri' Alıntı:
Estağfurullah abicim bu forumdaki çoğu kişi ilgili. Sende çok ilgilisin biliyorum konulardan ve yorumlarından :)

Abi benden bin kat iyi bakanlar.Dediğin gibi mesela;Cem abi,Emre abi, Alisarp - Yaşarcan-Aytekin abi,Neslihan abla ve de sen.

Kaplumbağana uzun ömürler diliyorum ve ona bizimkilerin kanı kaynamış selam sölüyolar ^^

Hahah minikte selam söylüyor abla ve abisine :-D yetiscem onlara diyor çok yeyip çok buyucem diyor

:) Benimkiler buyur kardeşim diyorlar.Energil yeme davet ediyorlar.Akvaryumumuz açıktır yakında büyütçez diyorlar :))

burcu kendini küçük görme bu anlamda imkanların dahilinde fevkalade bakıyorsun. bir de tam techizata sahip olsan yanına yaklaşılmaz. :smile:

Geri