Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeşil'in akvaryum maceraları

olivia-peter

Bordo Bereli
Katılım
14 Tem 2013
Mesajlar
1,969
Arkadaşlar malum Yeşil artık iyileşti. Yavaş yavaş akvaryuma alıştırayım diyorum ama sadece bir kere cesaret ettim. Kuru alana koydum oradan suya indi. Derinliği görünce tabi aşağı yukarı dalıp dalıp çıkıyordu. Biraz da stres oldu sanırım. Diğerleri de geldi kokladılar ama korkudan akvaryum başında bekliyordum yaklaştıklarında elimi uzatıp dikkatlerini çekmeye çalıştım.

Bir daha da koyamadım zaten çok küçük yem zannedecekler diye.
Sizce nasıl yapayım? Tamamen bırakayım mı uzaktan gözlemlerim, çok ciddi zarar verirler mi tek seferde?
 
Bir ısırışları yeter ablacım .. Gözlemle ama yem verirken dikkatli ol büyük ihtimal ilgi göstermezler küçğk olduğu için iyileşmesine çok sevindim geçmiş olsun :)
 
Cvp: Yeşil'in akvaryum maceraları

Teşekküler Yaşarcan, Zaten Yeşil ayrı bir yerde yaşıyor, tanıştırmaya koydum akvaryuma beslenirken mümkün değil aynı yerde olmaları. Ama böyle nasıl olacak bilemiyorum.
 
Cvp: Yeşil'in akvaryum maceraları

yeni üye geldiği zaman onu koklayarak tanıyorlar bir süre peşinde dolaşabilirler alaışınca ilgileri azalır. ama ısırma durumu da olabilir.

hayvan ilk defa derin suya girdiğinde nefes problemleri yaşar. sürekli aşağı inip yukarı çıkar. bir süre sonra ona da alışacaktır.
 
Cvp: Yeşil'in akvaryum maceraları

Özellikle küçük kaplumbağalarda oluyormuş o derinlik problemi ablacım bence sen seans seans alıştır kaplumbağaları 1 hafta boyunca iyice alışsınlar günde 15 dakika yada 1 saat daha sonrada tamamen orda yaşar.. Hem sende bu süre içinde iyice gözlemlemiş olursun :)
 
Cvp: Yeşil'in akvaryum maceraları

Yavrular sağlık sorunu yoksa kısa sürede derin suya adapte olur.
Sen sabah yem verirken diğerlerine bunu diğer kabında yemlemiş ol ve akvaryumun diğer tarafından suya bırak. Diğerleri sadece tanıma ve kabullenme için hayvanı kontrol ediyor.

Ancak şu varki her yemlemede çıkartman gerekecek. Hem yem düzenleri farklı hemde yem yerlerken ufaklık darbe alır. Hatta yem dışında da akvaryumun yanına biri yaklaşınca biliyorsun cama gelip çırpınırlar. Bu esnada da çok darbe alacaktır. Bence aynı yerde yaşamaları şu an uygun değil. Ufak için çok sorunlu olur. Biraz boy farkı azalmalı ve bu farkın zarar vermeyeceği güce ulaşmalı.
 
Açıkçası bu konuda uyaracagınızı biliyordum ama konular çok yoğun, adım adım gitmek istedim.
Derinliğe alışması ile ilgili bir korkum yok. Diğerlerinin zarar vermesinden korkuyorum. Alışmalarını istememdeki sebep ilerde büyük akvaryuma Yeşil'i de dahil etmek istiyorum.

Acaba Yeşil şuanki bakım şartlarıyla olması gerektiği kabuk boyuna ulaşırmı? Yani en az 7 aylık bir kaplumbaga ebatlarına ulaşırmı? Eğer okadar iyi gelişme ihtimali varsa; diğerleriyle aralarında 1 ay gibi bir fark var, aynı ortamda ortak beslenme şartlarına sahip olabilir mi?
 
Cvp: Yeşil'in akvaryum maceraları

elinde her ekipman var. onlara yetişir. bana sonradan gelen 6 yaşındaki ufak 6 cm iken benimkiler 10-11 cm boydaydılar. 4-5 ay gibi sürede benimkiler 12-13.5 cm olurken o hayvan 9.5 cm oldu. diğerleri cinsel gelişim sürecinde yerlerinde sayarken bu onlara yetişir.bendeki ufak tam fırlama yerinde durmuyor sürekli hareketli çoğu zaman diğerlerinin ağzındakini de kapıp yiyor. her ne kadar yediklerine dikkat etsem de bazen bu diğerlerinden fazla yemiş oluyor. benim akvaryumda kımıl zararlısı bu velet diğerleri sakinler. vur ağızlarına al lokmayı.
 
Cvp: Yeşil'in akvaryum maceraları

Bir tane şımarık, akvaryuma yetiyor yani Cem :)
Bu durumda Yeşile iyi bakarsam onlara yetişme şansı var yani ilerde aynı akvaryuma alabilirim. Tek risk anlaşma durumu olur o zaman.
Yeni akvaryumu en az 300 lt olarak düşünüyorum zaten, Yeşil dahil planlarımı yapıyorum olmazsa da geniş geniş yaşar diğerleri fazladan zarar gelmez. O zaman Yeşile yeni bir sistem kurmak sorun olabilir belki :(
 
Cem in dediği gibi büyüme belli boydan sonra yavaş gider. 9 cm den sonra ufak onlara yetişir.

Hemen hemen yaklaşık ebatları veriyorum. Benim ilk resler 8 cm iken cumberland 4 cm di. İşte bu zamanlar aynı yerde zarar görüyordu. Bunu ayrı yerde tuttum bir süre. 10 cm olduklarında bu 8-9 cm olmuştuki aynı akvaryumda birleştiler. Artık oran farkı az ve zarar veremeyecek duruma gelmişti. Şimdi diğerleri ile aynı 12 cm boy civarında hatta resin birinden 0,5-1 cm kadar uzun galiba.
Zamanında yem yerken akvaryumun dibini boylayan hayvan şimdi ısırdımı diğerlerini çekebilecek güce geldi.
 
Cvp: Yeşil'in akvaryum maceraları

benim dişi dediğim iki numara ile aynı boyda plakalarındaki gensel hatadan üst kabuk biraz daha bombeli büyüdüğü için yanyana durduklarında daha büyükmüş izlenimi veriyor. alt bağasıda düz değil hafif kayık altı gibi dış bükey, gondol diye sesleniyorum. hayvanlar ne kadar hareketli olup bol yüzerse o oranda gelişim hızları da tetikleniyor.
 
Cvp: Yeşil'in akvaryum maceraları

Sonunda bir hayvana isim vermişsin Cem :) Benim büyük akvaryumdaki cumberland olanda alt kabuk dış bükey. Sanırım dişi oldu. Zaten 11 cm kadar oldu, tırnaklar kısa ve kuyrukta minik.
 
Cvp: Yeşil'in akvaryum maceraları

Süper çok sevindim bu duruma. Kaç gündür düşünüp duruyorum nasıl yapsam diye aklımda deli sorular ^^
Sahibi geri almayacak Yeşil'i, kedi almışlar. Ben bunu göze almıştım zaten. Artık akvaryum hazırlıklarına da başlamalıyım, şimdiden bir yol çizmem lazım ki ona göre gideyim. 1 ay sonra hiç vaktim olmayacak işten.

Peki şunu sorayım size şimdi Yeşil'i akvaryuma almayı düşünmüyorum. Sadece birbirlerine alışmaları için arada akvaryuma koymayı düşünmüştüm. Bu çabalarım gereksiz mi?
Büyük akvaryuma hep beraber koysam, hepsi yabancı olacağı için daha mı kolay olur Yeşil'i kabullenmeleri?
 
Cvp: Yeşil'in akvaryum maceraları

Hiç farketmiyor Neslihan. Ben yavru olanı doğrudan tek başına ayrı olanda bakıp sonra yanlarına aldım. Aynı koklama hareketleri ve kısa takipler sonu anlaştılar. Şimdi üçlü el titrettikleri oluyor :)

Yani hayvanı hiç ordan oraya alma. Büyük akvaryumu görüp küçüğe geçmesin.

Sende kalmasına sevindim :)
 
Cvp: Yeşil'in akvaryum maceraları

Bende sevinmedim desem yalan olur :D Ama sonuç olarak şimdi ev bakıyoruz :D mecbur önce biz taşınacağız sonra onlar. Şikayetçimiyim :ff: Hayır :haha:

Böyle daha iyi çok stres oluyordum ben, o zaman böyle devam. Net 30 litreye kadar su hacmi sağlayabiliyorum şuan, büyüsün daha da derinleştirebilirim. sonra da zaten şimdiki akvaryuma geçer.
 
Cvp: Yeşil'in akvaryum maceraları

Sen şimdiden rahatça derinleştir Neslihan. Daha rahat ve bolca yüzer.
 
Cvp: Yeşil'in akvaryum maceraları

Ne zamandir sorucam soramiyorum 300 litrede buyuyen 3 cm kaplumbaga ayni kaplumbaga 50 litrede buyuse buyume hizi farkli olur mu yada 100 litreyle bir fark olur mu ?
 
Cvp: Yeşil'in akvaryum maceraları

Bence 50 litreye göre 300 litrede daha hızlı büyür yani birde uyum sorunu diye bir olay yok biliyor orası onun evi
 
Cvp: Yeşil'in akvaryum maceraları

akvaryumda boy uzunluğu hacime göre daha ön planda hayvan 3 cm olduğuna göre en fazla yarım metre bir akvaryum yüzüp dolaşmasına yeter. çok büyük akvaryumda hayvan ufak olduğu için yorulup bir kenara tutunup bekleyecektir. dolayısıyla tutunabildiği noktanın olduğu bölgeden fazla uzaklaşmak istemeyecektir. bu akvaryumun diğer tarafını ölü nokta yapacaktır. tabi bu akvaryum için olan öngörü, yoksa gerekli ekipmanların, yemlerin büyümede etkisi büyük.
 
Cvp: Yeşil'in akvaryum maceraları

Cem Abi ağustos şuan 12 cm ama artık çok yavaş büyüyor rafy ve jbl gammarus var başka bir yem almalımıyım ?
 
Geri
Üst