Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeşil'in akvaryum maceraları

Cvp: Yeşil'in akvaryum maceraları

Neyse marula devam Ablacım :(

İlk aç gün uygulamasında çok etkilenmiştim o gün odaya girmiyordum sonra alıştım elimi ısırdıkları aklıma gelince ödeşiyorduk. :D Ama şimdi Yeşili besleyip onlara vermeyince yine üzülüyorum :(

Neslihan alemsin. Tam yerinde yazdın :)

Hepimiz aç kaldılarmı üzülüyoruz ama bu hayvanların beslenmesi malesef böyle Yaşarcan.
Yılan olsa daha zor olurdu. 10 de bir yada türe göre daha uzun.

ama marul serbest değil mi Emre Abi ?

Evet kabuk boyutu kadar verebilirsin Yaşarcan.

Yeşilin büyüme belirtileri :)
mailto:/1z5p103.jpg

Yok böyle bir güzellik :) altındaki halıkaymazlada aşırı uyumlu :)

:rolleyes: artık tehditkar bakışlara bile başladı :D

Maaşallah :) o kabugunun arka kısmındaki siyah çizgi ne acaba ?

Normal bağa aralari gibi bir çizgi o sanirim genetik bir bozukluk. Bagada farklı bir parça daha ayrılacakmış ta yarım kalmış gibi. Fakat büyüme de o çizgide aralanma yok.

oda onun farkı olsun o zaman

benimde ilk gözüme çarpan o oldu kırık varmış gibi plaka üstünde. belki üstten bir iki plaka gidince o da kaybolur.

velet hakikaten asabi bakıyor. demiyor musun kendilerine ben senin ilk hallerini de bilirim zamanında elime çiş yapmıştın falan.:smile:

:D neler diyorum Cem.
Böyle normal tepkiler verdiği zaman, yeme pıtır pıtır yüzerek geldiğinde falan hep hasta olduğu zaman uyuma şekli aklıma geliyor. Kafayı, elleri saldığı resimdeki gibi.

Maşallah çok güzel. Plakadaki hata bencede onu diğerlerinden farklı gösterecek. Hani filmlerde askerler savaş sonrası yara izlerini gösterirya, buda onun gibi arkasını dönmüş çiziği gösteriyor.

Bugün yeşilin yuvasına temizlik yapmak zorunda kaldım, ben yokken biri vitalin hap gibi olanlarından atmışlar. Suçluyu henüz bulamadım :D
Tabi temizlik bahanesiyle çıkmışken bakım ve ölçüm yaptım. 5 cm olmuş. hızla büyüyor ve çok mutlu oldum. Diğerlerine yetişecek :) Değişik bir kabuk var siyah benekli gibi :D

mailto:/2nqdv02.jpg

mailto:/20j44f8.jpg

mailto:/rvaeu1.jpg

Benim büyük reste böyleydi. Kabuk açık kahve hatta sarıya yakın bile kalabilir.

Nasılda saklanıyorsa sadece ilk resimde burnunun ucu gözüküyor minicik :)

Evet sarıya daha yakın Emre diğerlerinden çok farkı. Siyah lekelerde sonradan çıktı eski resimlere baktım, yara izi olmasa başka kaplumbağa derdim. :D

o saklanma huyu deli ediyor beni özellikle hastayken gözlerine damla damlatamadım :)

Masallah neslihan :)
Senin buyuklerin kabuk boyu ne kadar di ?

bu açık renklilerin kafa üstleri kırmızı oluyor. benimkide böyle başlamıştı. sonradan kahverengileşiyor ama sarılıkta fazla oluyor. en sevdiğimde budur. sakin yemi ağzına götürürsün öyle açar. hoplama zıplama yok. bu tipler büyüyünce sakin olabilir. bende bir tane var ama durum öyle. eline almadığın sürece en sakin hayvan. yoksa pıhlıyor.

Geri