Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeşil'in akvaryum maceraları

Cvp: Yeşil'in akvaryum maceraları

9 cm oldular Alisarp. Bunun yanında onları görünce hiç sevimli olmuyorlar :D
İnş. buda Olivia gibi sakin olur Cem yoksa zor olur. Peter tek başına yetiyor zaten, köpek zannediyor kendini ya :)

olivia-peter' Alıntı:
9 cm oldular Alisarp. Bunun yanında onları görünce hiç sevimli olmuyorlar :D
İnş. buda Olivia gibi sakin olur Cem yoksa zor olur. Peter tek başına yetiyor zaten, köpek zannediyor kendini ya :)

kaç aydır sizdeler. Geldiklerinde kaç cm idiler?

1 Yıl olacak 5 Mayısta. Olivia 4cm - Peter 4.5cm olarak başladık :)
Yeşil birinden aldım hastaydı iyileşti. benimkilerle aynı yaşta tahminen ama bakımsızlıktan büyümemişti. Ocak ayında aldım 3.5cm di şimdi 5 cm oldu. :133:

benim o kaplumbağa küçükken çok tipsizdi. suratı aynı çizgili gibiydi. şimdi en sempatikleri. vur lokmayı ağzından al derler ya o tip. tutunur rampanın kenarına sırasını bekler.

cem' Alıntı:
bu açık renklilerin kafa üstleri kırmızı oluyor. benimkide böyle başlamıştı. sonradan kahverengileşiyor ama sarılıkta fazla oluyor. en sevdiğimde budur. sakin yemi ağzına götürürsün öyle açar. hoplama zıplama yok. bu tipler büyüyünce sakin olabilir. bende bir tane var ama durum öyle. eline almadığın sürece en sakin hayvan. yoksa pıhlıyor.

Bendeki canavar gibi. Öyle sakinlikten eser yok. Yem yerken ben yıkanıyorum resmen. Hele birde kutu elde yem vermede gecikirsem yaptıklarını göreceksin.

Yeşil büyüdükçe temizlik daha sık yapılmak zorunda kalıyor. 3 gün önce bakım ve temizlik yaptım ama vakit bulup paylaşamadım.
Benim farkettiğim herhangi bir anormallik yok, ama uzman gözler tarafından incelenmesi çok iyi oluyor. Hele Cem neredeyse iç organları görecek fotoğraftan :D
Kabuk boyu 5.5 cm olmuş. 10 gün içinde 0.5cm uzamış.
Kabuk biraz engebeli, aylarca gelişmeyip birden büyümeye başlamasından olabilir mi? Birde acaba hızlımı gidiyor biraz?
Diğerlerine göre huyları çok ilginç huysuz biraz ama aynı zamanda çok komik değişik bir tür :D
Boy
mailto:/2vjai5x.jpg

Kabuk
mailto:/v7xfyr.jpg
mailto:/2nl8je8.jpg

Alt Kabuk
mailto:/b4dqph.jpg

Göz Kulak
mailto:/fwn12s.jpg
mailto:/2i24sb8.jpg

Isınırken
mailto:/23vl1mv.jpg
mailto:/21o69dt.jpg
mailto:/2gtx5zb.jpg

mailto:/2m7iwrk.jpg
mailto:/2hcj30i.jpg

Yüzerken
mailto:/2uy60ar.jpg

keyif süper sıpada, diğerlerinin yanına geçtiğinde bu rahatı bulamayacak. burada yüzüklerin efendisi. orada anca şamar oğlanı olur. kabukta eğrilikler var. kabuğun tepesi ve yan etekler daha çabuk gelişince ortalar çukur kalmış. o kadar önemli değil zaman içinde kabuk boylama uzayınca toparlar. gayet sağlıklı velet. kuduruk oğlan havaları var. bıraksan düz duvara tırmanacak.

Tesekkürler Cem,
Kabukta ki çukurlar çok belirgin resimlerde de özellikle görünenleri seçtim. İlk başlarda çok umursamadım ama büyüdükçe daha belirginleşir diye korktum. Bu konuda yapabileceğim bir şey yok sanirim?
Tam dediğin gibi :) gereksiz cesur kendileri bıraksan uçacak sanki. Daha önce videosunu paylaşmıştım, su içerisinde daireler çizerek yüzmeye hala devam ediyor.

yapacak birşey yok. dengeli büyüsün o kafi. yerinde durmuyor baksana kışı görmeden akvaryuma geçecek.

yeşil dedin komando sandı kendini.

Bunun kabuk rengi aynı benim büyük res. Büyüme hızı ile kabuk şekillenmelerinde ufak değişiklikler olsada zamanla oturur.

Yeşil: 16 cm 
Büyüme hızı, beslenme, yüzme, iştah, kabuk, göz- kulak herşey normal. 
mailto:/R35ZV6.jpg

Yeşil : 16 cm alt kabuk 
mailto:/QMd3PG.jpg

mailto:/l1gGNE.jpg

Cok saglikli gozukuyor, baya buyumus bu :)
Olivia-Peterin arasina girdi mi ?
Sen kurtardin valla bu hayvani.

Geri