Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

7 yaşındaki kaplumbağa Melek'in kısa hikayesi

Cvp: 7 yaşındaki kaplumbağa Melek'in kısa hikayesi

çubuk florasanlarda sadece uvb var değil mi uva yok diye biliyorum.
 
Cem benim kullandığım ürün bir süredir bu. Sylvania ampüllerini oda aydınlatmalarında da kullanıyorum. Kendi sitelerinde de bahsettiği gibi %30a kadar uva diyor. Tabiki bu verimi vermiyor olabilir pratikte. Yine de uvb ile birlikte uva da yaydığını biliyorum.

http://www.petmarket.com.tr/Sylvania-Reptistar-UVAUVB-T8-Surungen-Fluoresani-30W-895mm,PR-2388.html
 
Cvp: 7 yaşındaki kaplumbağa Melek'in kısa hikayesi

aman deniz oda aydınlatmaları için önerilmiyor göze olan etkisi sebebiyle. ha! normal ampullerini demişsin tamam.

yalnız bu site sakat. dükkandan çıktığı anda ne olursa olsun alıcıya ait diyor. juende kargo elemanının gözü önünde açtığında bozuk çıkarsa geri iadesi var ki paketlemeleri de muhteşem.
 
Zaten site google da en üstte çıkınca sırf görsel olsun diye koydum :) Juen dan yada gittigidiyorda 3 yıldır alışveriş yaptığım dükkandan alıyorum herşeyimi. Zaman zaman da yurt dışına çıkan arkadaşlardan :) Özellikle lamba konusunda dikkatli olmak lazım çok hassas ürünler.

Juenpet bu konuda 1 numara zaten; sorduğun sorulara da detaylı ve hemen cevap verip aklında soru işareti bırakmıyorlar.

Aslında yazın tatile çıkamayınca odaya bi tane uvb lamba almak lazım :) Güneş gözlüğünü takıp yatıcan.. (Şaka bir yana genç arkadaşlar bu cümlemi ciddiye almasın tamamen espridir)
 
Cvp: 7 yaşındaki kaplumbağa Melek'in kısa hikayesi

ben ilk namibayı aldığımda öyle bir paket yapmışlardı ki adamı bekletiyorum çalışıp çalışmadığını göstermek için naylonları sökmek o kadar uzun sürdü ki eleman abi işim var gideceğim demişti.:smile: ikinci seferde su ısıtıcısı alıyorum gene tertibatı almıştım. kapı önünde elimde maket bıçağı açık bekliyorum. vakitten kazanalım diye. nasıl bir şekilde duruyorsam adam tırstı. durayım mı gideyim mi, beni mi kesecek gibisinden. dedim getir kesecem. :smile:
 
Cvp: 7 yaşındaki kaplumbağa Melek'in kısa hikayesi

Emre, Cem, Deniz, teşekkürler çok fikirleriniz ve gözlemleriniz için.
Diyorum ya, acayip teknik bir konu, ben de okuduğumun yarısını anlıyorum yarısını anlamıyorum, terimler çok, değişkenler çok, hem bilgi hem yorum gerekiyor.. Şu üstteki uvguide sitesinde çok ilginç ve detaylı bilgiler oluyor. Doğrusu maliyet kısmını çoktan geçtim, en sağlıklısını bulmaya çalışıyoruz. Yeni şeyler buldukça, okudukça yine tartışırız.
Cem, Exo terra repti glo 5.0 floresanda da UVA oranı %30.
 
Cvp: 7 yaşındaki kaplumbağa Melek'in kısa hikayesi

Tabiki beraberce daha iyisi için uğraşacağız, araştıracağız. Sürüngen dünyası halen bilim alanında dahi bir çok keşif beklemekte. Bir çok konu gizemini korumakta. Daha birkaç sene önce gecko türünün ayakları ile cama nasıl tutunduğu bilinemiyordu yada yanlış biliniyordu. Halbuki hayvanın parmakları tam bir mucize.
Maliyet konusu uvb içinde bence çok yüksek değil. 1 yıl giden bir ürün ortalama 100 tl ile satılıyor. Oda ampul olan. Aylık 10 tl etmeyen bir masraf. Çabuk patlayan night glo yada uva içerikli ısıtma lambalarının yıllık maliyeti belki uvb ampulün 2 katı eder.
Bu arada senin kaplumbağanın yavru halindeki kuyruğa bakınca anüsün köke çok yakın olduğunu görüyorum. Bu demektirki bu tarz yavruların dişi olma kesinliği yok. Bazı erkeklerde yavrudanda kuyruk uzun ve anüs hafif uzak olabiliyor. Hep dediğimiz yavru iken kan testi dışında kesinlik yoktura canlı örnek oldu.
 
Cvp: 7 yaşındaki kaplumbağa Melek'in kısa hikayesi

Tebrik ederim sizi size yazabilmek için üye oldum yaptıklarınız gerçekten muhteşem bayıldım Melek'te çok mutludur eminim:D. Benim de abuzittinim var 5 senedir bizimle şuan kabuk boyu 14cm geçen hafta hastalandı hapşuruyordu şuan ilaç veriyorum ve onun için bir melekkondu yapmak istiyorum.Şuan 50x25x25 bir akvaryumum var ve gerçekten yetersiz evde olduğu için geçiş yapayım dedim... ancak abuzittin boğuluyordu geçen gün içine koymaya korkuyorum. Bu güne kadar sadece bir kabı vardı ve dışarıda da çok fazla vakit geçiriyordu. Ne yapmam nereden başlamam gerekiyor gerçekten çok kafam karışık yardımcı olabilir misiniz? Mesela suyu mu fazlaydı o gün? Ne kadar koymalıyım akvaryum ne boyutlarda olmalı? Uvb florasan aldım %10 yazıyor 15w çok fazla ışık saçıyor... ne yapmalı nereden başlamalıyım en kısa sürede onu yeni yerine geçirmek istiyorum:(. Çok teşekkür ederim şimdiden
 
Hayvan için kullandığın antibiyotik nedir ?

Isıtma lambası, ısıtıcı var mı ? Kuru alan vs.

O florasanlar kullanışlı değil hayvanı doğrudan kuru yerde görmeli. Ayrıca %10 uvb çöl hayvanları için. Ama aldığına göre bitene kadar kullanabilirsin. Tahminen 6-7
Cm kadar su içine etkisi var. Sonrasında uva+uvb içeren 5.0 alırsın. Exo terra uvb 100 her ikisini de içerir ve fiyat olarak diğer marka ampullerden ucuzdur.

Akvaryum gerçekten yetersiz. En az 150 litre su alan bir akvaryumda olmalı. Ömürlük özel yaptırırsan 80*50*50h veya 100*50*50h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum yaptıracaksın. Ara geçişli hazır akvaryum alırsan boyu 1 metre veya 80 cm eni 35-40 yüksekliği 45-50 olsun.

Kaplumbağalar yavruluktan çıktıktan itibaren 1 metreye kadar derin akvaryumda dolaşabilir dipte durabilir. Ağır hastalığa bağlı halsizlik yoksa boğulmaz. 14 cm boydaki bir hayvan su dibinde ara ara nefes almak suretiyle uyuyabilir. Boğuluyor derken gösterdiği davranış neydi ? Su dibine sürekli inip çıkma mı ? Şimdiye kadar derin suda hiç yaşamadı mı ?
 
Cvp: 7 yaşındaki kaplumbağa Melek'in kısa hikayesi

Çok teşekkürler bilgiler için. Veteriner verdi ne olduklarını bilmiyorum ilaçların 10 damla sabah akşam veriyorum.Ekleyeceğim ben de olan bütün malzemeleri resim olarak. Boğulan insan batar çıkmak ister falan ya onun gibiydi çırpınıyordu suyun içinde. Bugüne kadar malesef hiç derin suda yüzmedi :( yavaş yavaş yüzüyor ama çıkamadı sanırım orda ben de çektim çıkardım :( Florasanı ne kadar uzağa koymalıyım? Ne kadar süre açık durmalı? Ben peşinde gezdiriyorum florasanı havadan tutarak...
Filtre:atınan power liquid filter
Isıtıcı:resun therm 25/300-RH900
Uvb florasan:sylvania reptistar 15w/6500k %10 uvb
 
Cvp: 7 yaşındaki kaplumbağa Melek'in kısa hikayesi

Abupub, hayvanın resmini hizliresim.com adresine yükleyip direk linki buraya gönderirseniz cem bey üstadımız hayvanın sağlığı hakkında yorumda bulunacaktır. Üst ve alt kabuktan resimlerini çekebilirsiniz.
 
mailto:/nRV7Da.jpg Filtre
mailto:/vbdEDD.jpg Isıtıcı
mailto:/1Lmyob.jpg Uvb
mailto:/r3BQDz.jpg İlaçlar

Bir de abuzittin yutkunur gibi boğazını oynatıyor bu normal mi? Ne yapmalıyım?:(


Teşekkür ederim hizliresim için :D kabul etmiyordu boyut fazla diye


mailto:/69723v.jpg

mailto:/W0AnJ8.jpg

mailto:/37BDyM.jpg

mailto:/R0LYdR.jpg

mailto:/p0qgra.jpg

mailto:/kb3kVD.jpg

mailto:/Np6qMX.jpg

mailto:/aLJ5kQ.jpg


Bunlar da abuzittinin fotoğrafları
 
Cvp: 7 yaşındaki kaplumbağa Melek'in kısa hikayesi

Hayvan çok güzel mashallah, kapta büyümesine rağmen iyi gelişmiş. Epey plaka birikmiş hem altında hem üstünde onları tırnağınizla yavaşça alın şeffaf görünenler biriken plakalar.
 
Maşallah maşallah çok teşekkür ederim mutlu oldum böyle demenize???? Ben de dünden beri tırnağımla üstünü kaşıyorum sevdi o da durup kendini oynatıyor eskiden kapının altında kaşınıyordu. Ben ne yapmalıyım? Şuan gerçekten iyi mi durumu? Başka bu kadar büyük su kaplumbağası görmediğimden kıyaslayamıyorum. Birazdan camcıya gideceğim ama sizlere sorayım 12mm olsa daha iyi olur diye düşündüm siz ne dersiniz? Cem beyin verdiği 100lük ölçüleri düşünüyorum.
Bir sorum daha var kuru alan içinde olacak o ölçülerin değil mi? Öyleyse eğer yüksekliği 60 olsa iyi olur diye düşündüm ama yine sizce nasıl olur?
Medium boyda üçgen turtle bişey satılıyor sitede onu alsam abuzittine yeter mi?
Şuanki sorular ve sorunlarım bunlar çok çok teşekkür ederim ilginize:D
 
Cvp: 7 yaşındaki kaplumbağa Melek'in kısa hikayesi

Ben amatör olarak ilgileniyorum bu hobi ile, cem bey detaylı yazacaktır. Turtle pier olmaz sizin kaplumbağa için, taşıyamaz. Exo Terra Large boy turtle bank olabilir veya akvaryum üstü cam kuru alan yaptıracaksiniz, dediğim gibi cem bey detaylı yazacaktır.
 
Ben hiç bir şey bilmiyorum bunca senedir evde ve kapta yaşıyordu.Çok teşekkür ederim şimdi 2si için de fiyat araştırması yapayım bi cem bey önerecektir abuzittin için en iyisini:D
 
Filtre bir işe yaramaz o akvaryum ufak verdiğim ölçülerdeki akvaryumlar için kullanacağın filtre 650-800 lt/h debili ve hava kabarcığı veren model olmalı.

Isıtıcı bu akvaryuma uygun ama ince cam hayvan çarptığında kıracaktır.

Uvb radyasyon yayar onun için el ve göz temasın olmasın. Camın üst noktasından veya yukarıdan birşeye tutturarak 5-6 saat yakabilirsin.

İlaçları bilmiyorum doksisiklin içerikli antibiyotik olabilir. Suya katıyorsun değil mi ? Kullanımı nasıl ? Ayrı kapta mı veriyorsun, yemle mi veriyorsun detaylı anlatırsan iyi olur.

Oynatma derken çene altını indirip kaldırmadan bahsediyorsan. O bütün sürüngenlerin, soğukkanlı canlıların hepsinde var. O bölgede kılcal damarlar vardır. Bu damarları oynattığında vücut içi ısı ile dış ortam ısısını dengeler. Radyatör görevi görür. Isı altında sıcaklığı vücuda taşır. Vücut sıcak olduğunda serinletir.

Hayvanın göz ve kulakları sağlam. Kabukta birikim var. Bunun için mango veya mopani kökü alacaksın. Aldığında sterilizasyonu anlatırım. Hayvan ısıtma lambası altında kabuğunu kurutup plakaların gerilmesini sağlar. Kökün altına girip kaşınarak bu plakaları atar.

Bu işi hızlandırmak için kabuğu havlu peçete ile kurutup yeterince devit döküp yayıyoruz. Fazla değil ama. Kuru bir yerde 10-15 dakika bekletip kalanı yine peçete ile silip akvaryuma alıyoruz. Bu plakaları yumuşatır. Dış ortam soğuk ise ısıtma lambasını üzerine konumlandırıyoruz bu üşümesini önlüyor.

Hayvan hasta şimdilik uygulama yapma. Deviti eczaneden alacaksın.

Kuru alan ve ısıtma lambası da yok sanırım bunlar elzem malzemeler. Mutlaka almalısın. Aydınlatma bölümü öne çıkan konulardaki başlıkları incele.

Hayvan boğulmuyor sadece derin su paikolojisinde. Bir süre bu şekilde yapar sonra alışır. Bu bir iki günü geçmez. Suyu kaçamayacağı kadar yükselt ama yüzeyde tutunacağı birşeyde olsun. Taban içinde silis kum lazım.
 
İyi akşamlar anca yazabiliyorum. Camcıya gittim 80*50*50 10mm cam ücreti 350tl dediler ama yarın bakacağım fiyat için bir de koyacağım yeri ölçmem gerekiyor. Biraz daha küçük yapmak zorunda kalabilirim :( akvaryum bittiğinde ona uygun alırım bütün gereksinimleri (ısıtıcı,filtre,ısıtan ışık..)

Radyasyon belli çok gözümü yordu daha dikkatli olurum teşekkür ederim.

İlaçları ayrı kapta veriyorum 1 saat o suda banyo yaptırmamı söyledi doktor ağzına sıkabilirsen öyle yap dedi ben de öyle yapıyorum.

Oynatma evet boyun bölgesi sıkıp salıyor gibi bi hareket yapıyor. Sevindim normal olmasına teşekkürler:D

Banyo yaptırıyorum arada diş fırçasıyla üstündeki plakaların çekince çıkanlarını temizlerim. Hastalığı ne zaman nasıl geçecek bilmiyorum hapşuruğu durdu. Şuan hasta mı bilmiyorum ama bu kadar kısa sürede geçmez herhalde kabuğunun altı da pembe gibi bilmiyorum...

Akvaryumu halledeyim kuru alan ısıtıcı her şeyi tamamlayacağım sağlıklı ve mutlu olsun en çok isteğim bu hepimiz gibi.

Doğru hiç derin suya girmediğinden... ben de telaş yaptım öyle olunca. İzmir'de bildiğiniz iyi bir veteriner varsa önerilere açığım :D iyi akşamlar tekrardan çok teşekkür ederim her şey için görüşmek üzere.


Bir de kolunu ısırma var vitamin eksikliğinden yaparlar şeklinde bir yazı okudum bu konuda ne yapılmalı?
 
Kol ısırma eski deriden kaynaklı. Bu deriler ısıtma lambası altında kuruduğunda gerilir ve kaşıntı yapar. Hayvan normal yolla çıkmadığında dişleyip sökmeye çalışır. Silis kum bu anlamda da işe yarar. Eşelenirken sürtünüp atar.

Hayvanı gereksiz yere yıkama yapma. Kabuk ile ilgili problemler dahil akvaryumdaki su değişimlerinde mutlaka akvaryum suyuna emsal sıcaklıktaki su kullanılmalı. Hayvanı hasta eden ısı farklarıdır.

Çıkacak gibi ise diş fırçasını ıslatıp üstünde gezdir. Açılmış plakalar kolay atar.

İlacın dozajını bilmiyorum. Güçlü olabilir. Bu sebeple sabah ve akşamları bir stick yeme bir damla damlatıp elden verirsin. Bu en uygunu hayvana eziyet olmaz. İlacı doğrudan almış olur.

Yem olarak ne kullanıyorsun ?

8 cm kabuk boyu sonrası günde tek öğün kafa hacmi kadar veriyoruz. Ama bu ilaçlı stick yemleri verebilirsin onda sorun olmaz. Sabah bir akşam bir yeterli.

Akvaryumda 100*50*60h için uygun cam kalınlığı 10 mm'dir. Buna göre 12 mm çok fazla ve maliyetli olur.

Yalnız bunları taşıyacak sağlam mobilya lazım. 300-400 kg kaldırabilmeli. Sadece 80'lik için kullanılacak kum 20-25 kg, 100'lük için 30-40 kg arasıdır.

Camcı biraz daha hesaplı olsada işin tekniğini akvaryum imalatçıları bilir. Cam kenarları rodajlı olursa iyi olur. Rodaj kenarların makina ile pürüzsüz traşlanmasıdır. Bu sayede camlar birbirine daha sıkı yapıştırılır. Boşluk olmaz. Üst ve alt kenarlara kuşak atılır. Bunlar güçlendirir.

Akvaryum imalatçılarından da fiyat al. Bir de onlarda sipariş iptali akvaryum çıkabilir. Bunlar yer kapladığı için biraz daha ucuza verebilirler.

Şimdilik yeterli imkanı sağlayamaz isen bu süreçte hazır akvaryum alıp ekipmanı ömürlüğe göre alabilirsin. İzmirdeyim demiştin. Kamil tunca bulvarında akvaryumcular var. Onlardan hesaplı bir hazır akvaryum bulman mümkün. 80*35*45-50h gibi bir akvaryum alabilirsin. Kampanya yapıyorlar.

Ben zamanında bir akvaryum almıştım oradan bir bak buna. Fikir olur.
mailto:/forum/konu-benimkilerin-yazlik-akvaryumu-10001.html?highlight=Yazl%C4%B1k+akvaryum
 
Doğru sıcak suya koyuyoruz sonra çıkıyor hasta oluyor. İlacı vermede sorun yaşamıyorum ama deneyeceğim o yöntemi teşekkürler.

Yem olarak sera raffy I karidesli ve sera raffy p temel yem kullanıyorum. Raffy p den günde 2*15 şeklinde veriyorum şuan karidesliyi verdiğimde göz kararı. Doğru yapıyorumdur umarım :D

Mobilyayı kısa boylu demir sağlam bir masa yaptırayım diye düşündüm hem altına kilitli teker de taktırırsam yazın güneşlendirebilirim.

Bu camcı bahsettiğiniz o kısımları biliyor.Daha önce de akvaryum için cam almıştık ondan baya sağlam olmuştu. Bahsettiğim 50*25*25lik akvaryum.

Akvaryum imalatçısı araştırayım hemen nerelerde var. Öğrenciyim ne kadar uygun o kadar iyi :D

Kamil tuncaya bakayım orada akvaryum imalatçısı da vardır herhalde.

Yazlık akvaryumunuz bile çok güzel tebrikler:D ben şimdilik yeterli imkanı sağlayamazsam çok büyük bir akvaryum alamam o yüzden bizim akvaryuma kat çıkabilirim (yan kat:D)diye düşündüm. Melekkondu gibi sağ tarafına yüksek kuru alan yaptırsam yüzmek için 50*25*25 yeter mi acaba dedim... siz ne dersiniz?
 
Geri
Üst