Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

7 yaşındaki kaplumbağa Melek'in kısa hikayesi

Guzelmis bakalim butceme gore halletmeye calisacagim temel seyleri belki alabilirim. Umarim internetteki gibi 200tl ye akvaryum bulabilirim :D yarin bakacagim

Guzelmis dun yorum yazmistim da bugun alacagim bakalim ne kadar tutacak belki alabilirim turtle bank. Tesekkur ederim

Yorum gitmemis dun pardon

Merhabalar abuzittin hapşurmaya başladı tekrar akvaryumu yaptırıyorum şuan hala dışarda ne yapmalıyım?

Hayvanı akvaryumdan çıkarma. Isıtıcı lamba işini hallettin mi ? Su 28 kuru alan 32 derece olsun. Eczaneden genta damla alıp sabah akşam bir hafta boyunca ikişer damla ver.

Akvaryum küçük olan var sadece ve onda değil şuan :( genta damla iyi gelir mi öksürüğe :( iğneye götüreyim diye düşünüyorum ama yeni veteriner gerekiyor o da uzakta

Genta antibiyotiktir. İyi kötü akvaryumda dursun lamba ile ısınsın toparlar. İğneye gerek yok bir de dışarı çıkarıp iyice hasta etme sakın. Havalar soğuk.

Tamam eve gidince temizleyeyim akvaryumu kuru alanı yok ama ne yapacağım?

Cvp: RE: 7 yaşındaki kaplumbağa Melek'in kısa hikayesi

Abupub' Alıntı:
Tamam eve gidince temizleyeyim akvaryumu kuru alanı yok ama ne yapacağım?

Kuru alanın çok bir aciliyeti yok, en kötü kuru alanı ayarlayana kadar bir kaç güne bir hayvanı herhangi bir kabın içine koyup 15-20 dakika lamba altında tutarsınız. Kuru alanım yokken yaklaşık 1.5 ay kadar bu yöntemle kurutmuştum benim hayvanı(yoksa alg oluyor kabukta). Yeterli derinlikte akvaryum ve ısıtıcı sizin için en önemlisi şuan için.

Hasta ya o yüzden kuru alan gerekir diye düşündüm. Bir de yüksek suya alışkın değil boğulur gibi hareketler yapıyor daha kötü olmasın :(

Cvp: 7 yaşındaki kaplumbağa Melek'in kısa hikayesi

Boğulması imkansız sizin hayvan yetişkin çok uzun süre nefes tutabilir, su ısısını 28-30c olarak ayarlayın hayvanı yavaşça suya bırakın alıştırarak, o zaman bir kaç dakika sonra alışır yüzmeye başlar. Hayvan hasta zaten sabit ısılı ortamda kalması daha iyi olur. Yüzmeyi bilmeme, boğulma gibi birşey mümkün değil, yeni doğan ceylanın hemen yürümesi gibi bu hayvanlarda doğuştan yüzme becerisine sahip hiç korkmayın.

Akvaryumu ısıtıcı ile hazırlayın şimdilik, yavaş yavaş kalan eksikleri tamamlarsınız kum ve kuru alan için aceleye gerek yok. Benim hayvanı akvaryum dışına aldığımda(özellikle su soğuk ise) ölüm orucu tutuyor kesinlikle lokma ağzına sürmüyor, en önemli şey akvaryum ve ısıtıcı.

Geldiğinden beri hiç yüksek su görmedi o yüzden endişeleniyorum. Başında beklerim ama 1-2 saat yüzsün sonra odanın ısısını yükseltirim hem o arada. Isıtıcı var ama onun su seviyesi yüksek olduğundan suyu da çok koyuyorum acaba yan koysam çalışır mı? Öyle daha iyi olur hayvan da korkmaz hem çıkmak istediğinde zorlanmaz vs. Abuzittinin yem kabına sıcak su koyuyorum yiyor su soğuyor tabi sonra... :( iştah konusunda bir problemimiz yok. Pazartesi günü veterinere götüreceğim ayarlayabilirsem.

Cvp: 7 yaşındaki kaplumbağa Melek'in kısa hikayesi

Sıcak su eklemek vs. bunlar çok yanlış. Ani ısı değişiklikleri hayvanları hasta ediyor. Hayvanın oda sıcaklığında serin suda olması bile sıcak su eklenilmesinden daha iyi olur en azından vücudunu o suya göre adapte ediyor, ama ısı değişikliğinde hayvanın dengesi bozuluyor ve üşütüyor.

Isıtıcının markası modeli nedir? ona göre bakalım tam batma(yan) özelliği var mı(ama %90 tüm modeller var eheim jager vs. dışında). Endişelenmeye gerek yok hayvanın boğulması gibi birşey söz konusu olamaz. İsterse 10 sene yüzmesin farketmez bu hayvanlar yüzmek için yaratılmış. 3-5 dakika sonra balık gibi yüzmeye başlar.

Siz akvaryumu hazırlayın, ısıtıcıyı yerleştirin su 28-30c olduğunda hayvanı koyarsınız. Sonra yavaş yavaş eksikleri tamamlarsınız, dış filtre olur, silis kum olur, kuru alan olur vs. Bu akvaryum zaten bir hobi bir başladıktan sonra vazgeçilmiyor, nasıl daha iyi bir ortam sağlarım, nasıl daha güzelleştiririm vs. derken bağımlısı olup çıkıyorsunuz.

Siz bir kurun biz eksikler için yardımcı oluruz; başka neler gerekli, hangi ürünler daha iyi, nerde daha uygun fiyat vs. liste çıkarırız.

Su mutlaka sabit ısıda olacak ortam sıcaklığında ne soğuk ne sıcak. Kuru alan olarak pürüzsüz taş veya başka birşey olabilir. Büyük ve uzun bardak yada ters çevrilmiş kase ama lamba olacak. Boş kuru alan olmaz. Bu konuyla ilgili yazdıklarımı baştan aşağı bir daha oku tekrar yazmayım. Hekime gitmeye gerek yok.

Hayvanın yüzeye yakın tutunacağı birşey olduğu sürece suyu istediğin kadar doldur boğulmaz merak etme.

Isıtıcımız bu mailto:/vbdEDD.jpg kusura bakmayın anca yazabildim su ısısını ayarlayarak koyuyorum kabın içine de derece koydum idare ediyoruz şuan.
Çok teşekkür ederim akvaryum bu hafta gelecek fotoğraflarını atarım eksiğimiz çok :(

Şuan kuru alan olarak odada duruyor. Klima kalorifer açık bütün gün oda hamam gibi... bir an önce gelsin akvaryum hazırlayacağım kuru alanı. Küçük akvaryumda denedim çaydanlık altı koydum... durmadı yüzmeye başladı sonra vazgeçtim o akvaryumdan bekliyorum yenisini şuan :( çok teşekkür ederiz

Bu ısıtıcıyı iyi sabitle çalışırken hava teması olursa ya da hayvan altına girerse tüp patlar.

Yeni akvaryuma uygun ısıtıcı aldın mı ?

Kalın su bardağı yada çanak dene kuru alan niyetine. İçinde hava olmazsa havaya kalkmaz.

Almadım sizce ne almalıyım güvenli sağlam bir ısıtıcı olsun korumalı ısıtıcı gibi bi şeyler okudum ama nasıl bir koruması var anlamadım. Akvaryum 80*50*50 olacak.

Denedim ama beceremedim havasız bırakmayı:(

Büyük ihtimalle çaydanlık altı olduğu için oldu delikleri oluyor ya ters koyunca da olmadı :D

Isıtıcıyı 200 watt alacaksın. 150 watt'ta yeterli olabilir ama bir tık üstü her zaman iyidir. Suyu değişimlerde çabuk ısıtır.

Jbl protemp (quartz kalın camdır), tetra proline (komple plastiktir), ribao çelik (çelik kaplamadır) ısıtıcılardan birini al hepsi tam batar. Diğerlerini önermiyorum dik konumlandırmalılar buharlaşmaya bağlı su eksilmesine karşı sürekli kontrol edilmeli tam batanlarda böyle bir dert olmuyor komple su içinde duruyorlar.

Plastik olan en güvenlisi sanırım. Çok teşekkürler fiyatlarına bakacağım şimdi:D

Ve plastik olanda sorun varmış ilk çıkan şey bu oldu...

Geri