Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum tüm ekipmanlar için bakarmısınız?

Kum gerekli malzeme. Hayvan düşen yem artıklarını eşelenip ararken vakit geçirir. Hazımsızlık çektiğinde yer. Yemi bazen parçalamadan yutarlar bu midede şişer. Kum yiyerek tavuk gibi midesinde parçalar. Kabızlığa ve bağırsaktaki olası parazitlerin atılmasına yardımcı olur. Altbağadaki eski plakalar ve bacaklardaki eski derileri atmasına yardımcı olur. Vitasand marka sarı silisi tercih et. Bunu sterilize edip poşetlerler. Bir tek tozunu yıkarsın. Diğer markasızlarda her türlü pislik var.

Rampaya çıkmakta zorlanıyor ise suyu biraz yükselt rahat çıkması için rampa ucu kabuğun en az yarısı kadar su içinde olmalı.

Hayvan alışır eğimden kaynaklı bir çekingenlik olabilir. Eğim çok fazla. İnerken karşı cama da çarpacaktır. Ağız burunda kırmızı leke morartı görürsen sebebi budur. Elinde üstbağadan tutup rampadan kaydırarak suya girince bırak. Bunu bir iki yaptığında alışır.

Yeni ortama giren her hayvan bir adaptasyon süreci yaşar.

Lamba çok yukarıda duruyor. Ampul kaç watt?
 
Cvp: Akvaryum tüm ekipmanlar için bakarmısınız?

Kumu temin edeceğim en kısa sürede bunu bilmiyordum hocam.Size yazdıktan sonra 3-5 kere suya indi dolaştı keşif yaptı rampaya çıktı rampaya kolaylıkla çıkabiliyor onu takip ettim alıştı gibi. Yok fililtre olan tarafa çarpma mevzusunu diyorsanız belki fotoğrafın açısındandır hocam 20 22 cm var arasında baya mesafe var diye çarpanacağını düşünmemekteyim ama onu da takip edeceğim.

e27 normal ampül hocam kaç watt onu bilmiyorum onu normal marketten almıştım ama 12 watt filandır herhalde bunlar
 
Filtrenin şelale aparatını illaki takmana gerek yok. Hayvan kabarcıktan dolayı sıkıntı çekmez hatta alışınca arasına girip duranda var. Kabarcıklar üstünden geçtikçe kaşıyor mu masaj mı yapıyor her ne ise hoşuna gidiyor.

O dirsek işi sıkıntı yaratır onu çıkar. Birde aşağı doğru olması baskı yapacağı için hortuma su kaçma riski var. Su bir defa geçti mi durmaz, sürekli akmaya devam eder. Diğer sebep ise suyu aşağı verdiğinde akvaryum geneline düzgün sirkülasyon yapmaz. İkincisi filtreye gelen kiri uzaklaştırır.
 
Cvp: Akvaryum tüm ekipmanlar için bakarmısınız?

Öyleyse yanlamasına yada yukarı çeviriyim onu çünkü aşağıya veriyor şuan.Yeri çok daralır diye şelale aparartına yanaşmadım onu da denerim olmazsa şimdi.


birde sonraki fotoğrafta üstüne camın bi a4 tarzı bir şey koymuştum o tarz yukarı tamamen kapatıp sadece lamba için delik açsam mı atlama riskine göre.Gerçi atlayacak kadar engin de değil 22-25 cm yapmasını söyledim camcıya o köşeleri daha oralara tırmanmadı hiç ama bilemiyorum oralara da olmazsa mukavva tarzı bir şey alıp yapıştırmakta fayda olabilir mi


8a8bYa.jpg
DY3R7O.jpg
dirseği çıkarttım direk bu dediğimiz şelaleyi taktım hocam suyun üstüne çıkartmadım yalnız dışarı su sıçrıyor ve yer daralması yapıyor bu su altında da calışıyor gördüğüm kadarıyla bu şekil iyi midir? Musluğunda ağzını açtım dışarıdan hava alıp tekrar akvaryuma akıtıyorum suyu
 
Bunlara slider denmesinin sebebi kayar gibi suya kaçmalarıdır. O çarpma illaki olur. Hani yavaş iner o ayrı ama çarparlar. Bende o mesafe 45 cm olduğu halde panikledi mi giydiriyorlardı. Camın kalın olması gerekliliği de işte bu yüzden. İstemsiz olsa da cama kabukları vuruyorlar.

Ampul 12 watt ise led ampuldür onlar ısı vermez. 40 yada 60 wattlık armut ampul olacak. 40 W için mesafe kabuk üstü hizada 12-13 cm mesafede olmalın 60 W için 15 cm.
 
Cvp: Akvaryum tüm ekipmanlar için bakarmısınız?

bu yan camları 15 cm yapmış hayvanın tek kabuğu 16-18 cm gibi atlama riski olabilir mi sence hocam


kutusunu bulamadım armut tip olabilir sadece e27 duylu olduğunu hatırlıyorum aldığım yere gidince bakayım dediğin gibi düşükse 40 yada 60 lık alalım
 
Kuru alan öyle dursun dişilerin kuru alandan kaçma eğilimi daha fazla. Kapalı kutu gibi olması da iyi değil. Gün, güneş ışığı görsün.

Filtrenin ucundakileri komple çıkar. Filtrenin sırtını kısa cama yasla su akvaryuma uzunlamasına dağılsın.
 
Cvp: RE: Akvaryum tüm ekipmanlar için bakarmısınız?

cem' Alıntı:
Kuru alan öyle dursun dişilerin kuru alandan kaçma eğilimi daha fazla. Kapalı kutu gibi olması da iyi değil. Gün, güneş ışığı görsün.

Filtrenin ucundakileri komple çıkar. Filtrenin sırtını kısa cama yasla su akvaryuma uzunlamasına dağılsın.

vartuzlardan dolayı ısıtıcı ile oraya sıkıştırdım hocam vartuz alınca karşıya yapıştırabilirim ama o zaman da yeri biraz daha daralmaz mı sizce?


bu kum olur mu kablumbaga için farklı mı vardır  mailto:/Content/_userfiles/images/13500/400/JPM013104_1.jpg
 
Ampulün üzerinde yazar kaç watt olduğu.

Hayvan cama doğru dikilmediği sürece kaçmaz ama bir kez kaçtığı yeride unutmaz. Atlama ihtimaline karşı düşmesini yumuşatıcı birşey koyabilirsin akvaryum altına. Kaçarsa o zaman gerekli tertibatı alırsın. Erkeklerin dışarıya ilgisi pek yok.

Filtre köşede zaten onu yan çevireceksin. Akvaryum ende dar aslında bir süre sonra hayvana yetmeyecek.

Üzerinde silis yazıyorsa bu kum. Bunlar 800 gramlık poşettedir. Ona göre hesap eder alırsın. Hesap şu şekilde en×boy×5÷1000= kum kilosunu verir.
 
Cvp: Akvaryum tüm ekipmanlar için bakarmısınız?

Vartuzu yenilediğimde dediğiniz gibi yan koyayım şuan ısıtıcının desteği ile düşmüyor filitre onu belirtmedim sanırım.Kum tamam onu alacağım şunu farkettim hayvan başlarda çok çırpınıyordu suya girince az önce alt kısımlara kadar indi geri çıktı nefeslendi şimdi kuru alanda uyuyor sanırım nefesi yetmiyor o kadar derin suya.Hep kabuğundan biraz fazla su da yaşadı çünkü.Alışır mı o yönden nefesi


Filitreye şuan için basmıyor ama düşmesinden teredddütteyim filtrenin su içine. Yok hayvan kuru alandan atlamıştı öncekinde orda çıkması zor artık yemi nereye koyayım kuru alana koysam alıp suya iner değilmi? Bi de o dediğin çarpmayı yaşadı hızlı indi kafayı vurmadı sanırım eliyle kurtardı
 
Derin suda büyümemiş hayvanlar bu psikolojiyi yaşar. Derin suya ilk girdiğinde sürekli boğulma hissi ve nefes tutabilme kabiliyeti gelişmediği için aşağı yukarı hareket ederler. Bu bir süre devam eder sonra alışır. Öyleki bir süre sonra su içinde uyumaya başlarlar. Ara ara nefes almak için su yüzeyine çıkarlar. İlerleyen zamanda akşamdan sabaha kadar nefes almadan uyuyabilirler.

Yemi şu şekilde yap. Yem vermeden evvel kutusunu göreceği şekilde salla yem sesini duysun. Bunu her yaptığında hayvan buna şartlı refleks göstermeye başlar. Sesi duydukça suya inip yem vermeni bekler.

Rampanın dik eğimi itibariyle yem için kuru alan çık ini zor olur. Kutuyu salladığında inmek istemiyorsa eline alıp indir. Suya uygun miktarda yem atarsın o yer yada elden beslenmeye alışıksa o şekilde verebilirsin ama dikkat et eline dalmasın artık çenesi kuvvetli deriyi ısırırsa koparır. Bu ihtimale karşı evde baticon bulundur.

Filtrenin vantuzlarını değişene kadar hava hortumunu söküp tıpasını tak. Bakarsın devrilir. Hortumdan su kaçmasın.
 
Umarım kısa sürede alışır :) yem mevzusu tavuk dışında bi kaç gün yumurta beyazı yemişti onuda yemiyor artık yarından itibaren biraz aç bırakma yoluna gıdicem konuştuğumuz gibi. Eli kalacağını sanmam ama tavuk atarsam kapabilir vahşi o konuda. Filitre eb çok kafama taktığım mevzu o şelaleyide normal dirseğininde çıkarttım dümdüz üflüyor suyu. Dışarıda kalan musluğun kapağını takarsam elektrik geçme mevzusunu halleder myim


Yoksa tamamen tüm hortumu çıkartıp kapağını mı tak diyorsun öyleyken calışırmı peki
 
Kapağını tak temiz iş olsun. Sera carnivor yemde al. Hayvan protein ile birlikte mineral ve vitamin ihtiyacını karşılasın.
 
Cvp: Akvaryum tüm ekipmanlar için bakarmısınız?

Hocam dün n11 de fililtreyi aldığım satıcı ile görüştüm adaptör kısmı dahil tamamen su altında calışacak yoksa yakarsın makineyi dedi tamamen su altına koymalımıyım sizce? Çok emin konuşuyor bazı fililtreler biliyorsun tamamı su altında calışabiliyor.Yem olmazsa kumla beraber temin edeceğim gönlüm el vermedi aç kalmasına yine 2-3 parça ufak haşlama tavuk attım.Eğer fililtre o şekil su altı kalabilecekse vartuz almama gerek kalmayacak


Lamba üstünde 60-70 hz yazıyor birde o waltı değil sanırım calışma frekansı w ile başlayan yok birde lamba alacağım şu günlerde.Hayvan 26 derece su da biraz daha rahat yüzüyor gibime geldi birde dibe giriyor yem yiyor çıkıp nefesleniyor 28 yaptığımda nefes sesini çok bariz duyuyorum yıllarca hayvan 20-22 derece su da yaşadı ondan olabilir değilmi
 
İç filtre komple su içinde olacak. Motoru su soğutur. Yoksa yanar. Vantuzu su dışından yapıştırdıysan tutunmaz su içinden olacak. Aynı şekilde su sıcaklığı 35 derece üstüne çıkarsa filtreyi soğutamaz.

Hava kabarcıksız çalıştırmada dirsek motor üstünü geçiyor ise o şekilde sadece şelale aparat su üstünde durabilir. Yoksa motor üst noktasına kadar su içinde durmalı.

O sıcaklıkla alakalı değil ciğerler zorlandığı için hayvan nefes nefese kalıyor. Yetişkin hayvanlarda kışın 26 dereceye düşürürüz ısıyı. Böylece dış ortam çok soğuk ise etkkilenmezler. O sana kalmış ister 28 yap ister 26 derece.

Ampulün ya tepe ucunda yazar yada yan kısmı bir yerde. Ampul led ise ısıtmaz. Elini 8-10 cm mesafeden tut ısınmasına bak. 1 dakika içinde elini yakacak düzeye gelmiyorsa işe yaramaz.
 
Cvp: Akvaryum tüm ekipmanlar için bakarmısınız?

Vartuzun yarısı su altında ama tamamen indireyim öyleyse iyi ki bi kaza maza olmadı çok şükür 2 gündür.Derece olmadı 26 da kalsın hayvan bir anda 28 lere alışkın değil gibi ama cigeri bariz zorlanıyor su daha sıcakken yada dediğin gibi bana öyle geliyor kıyamıyorum ya o biraz etkiliyor :)) Ampül led o yazıyor elimi tuttuğumda yakacak kadar bir ısı yok malesef. 40-60 w arası e27 duylu bir ampül alayım öyleyse renk farkediyor mu peki beyaz mı olsun? Suyun altına tamamen filitreyi indirince belki o şelaleyi takarım o hoşuna gidiyor dediğin gibi
 
Ampul soft beyaz olacak. Bulamazsan şeffaf alırsın. Bir iki yedekte al. Tekzen yapımarket varsa wiselite yada osramın var, 42 W. Lamba üzerinde max kaç yazıyorsa 40-60 W o ampulden alacaksın yüksek watt çok güç çeker ve kabloları ısıtıp eritir. Kısadevre yapar.

Hava kabarcığı olayına girdiğinde dirseği çıkar. Şelale boruyu doğrudan tak.

Ön kısma vantuz ile su yüzeyine yakın paralel bir boru yada kısa boylu bir oklava tuttur. Hayvan tünek niyetine kullanır. Bu tüneği 10-15 günde bir söküp yıkarsın kir ve alg bağlar.
 
Pek anlamadım hocam bu tünek kısmı ve lamba olayını lamba güçlü al demişsin ama kabloları yakar kısa devre yapar demişsin orayı anlamadım
 
Araya virgül koymamışım Lambanın kaldıracağından güçlü ampul alırsan kablolar yanar. Lambada kaç watt yazıyorsa max onu alacaksın.

Ön cama su yüzeyine yakın bir çubuğu kuş tüneği gibi vantuzla uzunluğuna göre 2-3 vantuz ile tutturacaksın. Hayvan yorulduğunda yada uyumak istediğinde kafa dışarıda, tutunup uyuyacak, dinlenecek.
 
Onu olmazsa kuru alan tarafına yapayım sağ taraf çünkü zaten dar hayvan buraya bir rampa ve beni görünce geliyor. Tünek diye mi geçiyor bu aparatlar?
 
Geri
Üst