nihayet hayvanlar için akvaryum üstü kuru alanı yaptırdım ve yerine koydum. şimdilik taş işiyle uğraşamayacağım için. lastik paspas aldım. arka köşelerden kesme yaptırdım bu sayede dış filtre borularına yer açtım. her iki tarafa yapmamdaki maksat gün gelir yer değişikliği olursa her iki ucada koyma imkanım olması. alt taban 8 mm kenarlar ve rampa 6 mm cam kalınlığına sahip. birleşme noktaları siyah silicon daha sağlam olduğu için ondan yapıldı. kenarlarının traşlanmış olmasına rağmen ben silicon ile bir daha geçtim. hayvan çarparsa zarar görmesin. rampaya alttan üç destek yaptırdım. ayrıca bu destekler. birbirine arka ve alttan birleştirildi. bu da üstüne binen yükü tolere etmiş oldu. kenarlardan alta doğru 3 cm uzatma yaptırdım. bu sağa sola ve öne arkaya kaymasını engelledi.
hayvanlar daha alışamadı. elimle alana koydum camlara tırmanmaya başladılar rampa tarafını bulup suya inene kadar her köşeye kafa atıp ayağa kalkmaya çalıştılar. şu an uv lambayı kapadım diğeri yanıyor. alışana kadar bakalım kaç gün geçecek. gece rampa üstünde uyuyorlar ama yukarı çıkma yok. bu sayede suyu 250 litreye çıkardım.
akvaryum 100*50*60h kuru alan ende 52-53 cm, boy 40 cm ön rampa boyu 25-30 cm arası idi galiba hatırlamıyorum şimdi.
Son şekli bu, rampa kenarlarına yelpaze şeklinde cam kestirdim. Bu hem rampayı destekliyor. Hemde hayvanın akvaryumun yanlarından atlamasını engelliyor.
hayvanlar daha alışamadı. elimle alana koydum camlara tırmanmaya başladılar rampa tarafını bulup suya inene kadar her köşeye kafa atıp ayağa kalkmaya çalıştılar. şu an uv lambayı kapadım diğeri yanıyor. alışana kadar bakalım kaç gün geçecek. gece rampa üstünde uyuyorlar ama yukarı çıkma yok. bu sayede suyu 250 litreye çıkardım.
akvaryum 100*50*60h kuru alan ende 52-53 cm, boy 40 cm ön rampa boyu 25-30 cm arası idi galiba hatırlamıyorum şimdi.
Son şekli bu, rampa kenarlarına yelpaze şeklinde cam kestirdim. Bu hem rampayı destekliyor. Hemde hayvanın akvaryumun yanlarından atlamasını engelliyor.
Moderatör tarafında düzenlendi: