Öncelikle size yorum yapayım sayın Legendgrl90.Belli bir sayı vermeniz aslında tam olarak doğru değil.Bebekken kaplumbağanızı her gün kafası kadar beslemek doğru olacaktır.Ayrıca her gün karides vermek çok da doğru değil.Karides çok yağlı ve proteinli bir yiyecek.Aşırı hızlı büyüme ve şişmanlama yaratabilir.Aşırı hızlı büyüme de yamuk kabuklara , yani kabul deformasyonlarına yol açabilir ve bildiğiniz gibi şişmanlaması da iyi değildir.Sanyu taneli yem güzel...Ama tek başına yetmez.Bir de yanında Sera Raffy P gibi çok kaliteli bir yem alabilirsiniz.Yani her gün Sanyu taneli , Raffy P ve az da Raffy I verebilirsiniz.Karides ise haftada 1 gibi az miktarda verilmeli.Hem arada bir sebze ve meyve vermeyi de unutmayın.Çünkü hem proteine hem de vitaminle minerale ihtiyaç duyarlar ayrıca büyüdüklerinde sırf bitkisel beslenmeler gerektiğinde de zorlanmazlar.
Benim Listem:
Kaplumbağanın yaşı:7-9 aylıklar
Kaplumbağanın kilosu:Ölçmedim.
Kaplumbağanın kabuk boyu:6-6.5 cmler.
Günlük verilen yemler:Sera Raffy P , Sera Raffy I , Sera Vital , Sera Mineral , Sera Baby Gran
Haftalık verilen yemler:Vitakraft kaplumbağa yemi , kıvırcık , karahindiba , yonca
Aylık verilen yemler: Patates , havuç , elma , muz , Sanyu Karides
Ayrıca Biyo Tortvit ve Biyotortucal vitaminlerini kullanıyorum yemlerin üzerine...Bu aralar da sübye kemiği döküyorum yemlerinin üzerine...Bakalım gelişme olacak mı.(Bu 2 vitamin çok iyi olmasa da idare ediyorlar.Bir kaç kişiye tavsiye ettim , onlar da kullanıyorlar...Her ne kadar biz çok faydasını görmesek de çok memnun olanlar var.)
Haftalık verdiğim yemler her hafta 3 ile 5 kere veriliyor.Sadece karidesi ve Vitakraft yemi haftada 1 kez veriyorum.
Aylık verilenler de ayda bir kaç kere veriyorum.