Kaplumbağanız bir yaşını geçti mi?Aslında 1 yaşına kadar kaplumbağalar sadece protein ağırlıklı beslenmelidir.Yani bitkisel yemler verilmemelidir.Ama biz kaplumbağaları ilerki zamanlarda yemeleri gereken besinlere alıştırabilmek için azar azar bitkisel yemler de veriyoruz bebekken.Yani 1 yaşına kadar taneli yem ağırlıklı beslemek daha iyi olacaktır.Bitkisel yemler çok az verilmelidir.
Siz benim haftada 1 verdiğime bakmayın , haftada 1 veriyorum ama küçük serçe parmağımın tırnağının yarısı kadar veriyorum.
Çoğu zaman onu bile yemiyor bıdığım.
Doğalarında hiç meyve yemezler , bizler de doğayı taklit ettiğimize göre biz de onlara çok az miktarda meyve vermeliyiz.Hele ki elma gibi içerisinde bol miktarda askorbik asit içeren bir meyveyi nadiren vermelisiniz.
Aman bilmediğimiz yiyecekleri kaplumbağaya vererek onları ölüme ya da hastalığa sürüklemeyelim.Dikkat...Zaten buradaki amacımız da birbirimizin yanlışını düzeltmek ve güzel önerilerde bulunmak.
Axatan26 , kaplumbağalarımıza tatlı patatesi sınırlı bir miktarda verebiliriz.Yani sınırsız verilebilecek yemeklerin bir alt basamağında bulunduklarından çekinmeden verilebilir.
mailto:/my.php?image=fffhz3.jpg
Bu arada dip not düşeyim; her veterinerin söylediğine inanmayın.Çoğu veterinerin kaplumbağalar hakkında bilgisi yok...Ben de onlara danışmaya çekiniyorum , çünkü çok bilgisizce cevap verebiliyorlar.Kendi araştırmamı yapıp kendim uyguluyorum.
Yani sık sık onlara danışmıyorum.Veterinerlere genel olarak hayvanlar hakkında bilgiler veriliyor , üstüne düşülerek bilgi verilen hayvanlar kedi , köpek , kuş vb. hayvanlar.Kaplumbağalar da pek ilgilenilmeyen hayvanlara dahil.Yani çoğu veteriner bizim bu sitede konuştuğumuz ve verdiğimiz önerileri bilmez.
Eğer veteriner kaplumbağalar için özel olarak araştırma yapmamışsa herhangi bir deneyimsiz insandan farkları kalmaz.
Ama bu demek değildir ki ben her internetten duyduğum şeyi uyguluyor ve öneriyorum.Kesinlikle hayır.Onlarca kaynak açıp okuyorum , ilgili kişilere danışıyorum , çeşitli kişilerin fikirlerini alıyorum ve kesinlikle yan etkisinin olmayacağını öğrendikten sonra kullanılmak üzere saklıyorum.Çünkü yanlış yazılan kaynaklar var , yanlış bilgiler bilen insanlar var...
Biraz uzattım ama yeterince araştırmadan her şeye inanan , dogma ve araştırmadan uzak olan arkadaşların kulağına küpe olur.Sözüm meclisten dışarı.