Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bir sorun var mı?

Abasnak

Bronz 4 Üye
Herkese merhabalar,
Balıkesir'de bir yurtta kalıyorum. Malum okul bitti herkes memleketine... Boşalan odaları temizleyip yeni sezona hazırlayan hizmetliler bir slider bulmuşlar. Hayvana bir avuç yem atıp ölüme bırakmış bir 'insan'(!). Kıyamadım aldım ben de. Öncelikle ölüm fanusundan kurtardım(malum öğrenciyiz fakirlik içinde elimizden geldiğince bir şeyler aldım). Yem ve petshopun önerdiği suya damlatılan reeflowers diye bir sıvı aldım. En azından şimdilik çıkabilsin diye yurdun yanında oluşturulan yapay gölden 4-5 tane taş alıp sabunlayıp fırçalayıp kaba(bir züccaciyeden aldığım 13 litrelik tahminen 70*40*15 bir kap) yerleştirdim. Reptomin verdim yemedi dün geceden beri. Okuduğum hastalık konusu üzerine yüzmesi biraz yamuk gibi ve sanki ağız etrafından şeffafla bej arası pıhtı gibi bir şeyler çıkıyor. Yüzüşünün videosunu atmaya çalışacağım. UV lamba, kum ve filtre alabilirim ancak 1 ay içinde. Bu 1 aylık süreçte, bu malzemelerin eksikliğiyle oluşabilecek problemler neler ve nasıl giderebilirim(öğrenciyim ay başına kadar fakirim)
Şimdiden çok teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: Bir sorun var mı?

tabandaki o renkli kum tozları çıkar. bir tane su ısıtıcı lazım 50 W bu kaba yeterli olur. bir tane cam iç derece evde varsa onu kullanabilirsin. su 28 derece ısıda olsun. su ısıtıcı hava teması olmayacak şekilde dipte olmalı hava teması tüpü patlatır. bir tane de ısıtıcı lamba bu da kuru alanı 31 derece ısıtacak gibi dursun. yem olarak sera raffy P al. reptomini her hayvan sevmez. bir tanede genta damla al. eczaneden alacak 5 tl civarlarında birşeydi. hayvana sabah akşam iki öğün yem vereceksin. gentayı ise her öğünde tek bir stick yeme bir damla damlatıp elden ağzına vermeye çalış. raffy p'deki kırmızı mineral yemdir onu her öğünde bir tane ver.

bu reeflowers ne işe yarıyor. bitki vitamini değil değil mi ?

uv ampul, kum ve filtre hayvan düzelene kadar alman gerekli ürünler değil.

Kaplumbağada akciğer enfeksiyonu başlangıcı var gibi.Bunun tedavisi için antibiyotik kullanılmalı.Ayrıca şuan bulunan kapta tabanda yer alan taşların hepsi çıkarılmalı.Yerine silis kum konulabilir.Filtre ve ısıtıcı olmazsa olmazlardan.Taştan yaratılan kuru alanın üzerine de soft akkor ampul konumlandırılmalı.
Su sıcaklığı 28°C kuru alan 32-34°C olmalı.Kapta bulunan su hacmi ile orantılı bir iç filtreye destek olmak için metilen mavisi kullanılabilir.Metilen mavisi dezenfektan olarak kullanılmakta.Petshop çalışanının önerdiği ürün su düzenleyici.Bu ürünü su değişimleri ve su eklemeleri öncesinde kullanmakta fayda var.
Yem yememe durumu stresten kaynaklanabildiği gibi akciğer enfeksiyonunun ilerlemesiyle de ortaya çıkar.Bu süreçte vitamin ile takviye etmek avantaj sağlar.
Antibiyotik için tercih genta damladan yana kullanılabilir.Bunu günde üç defa üç kez ağızdan damlatmak gerek.Yem yemeye başladığında yemine damlatılabilir.Genel olarak telaş ile kafalarını kabuklarına gömdükleri için ağız çevresine sürmek de alternatif olabilir.

Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu
Su Kaplumbağalarında Beslenme
Kaplumbağa Hastalıkları Hakkında Genel Bilgiler

İkamet edilen ilde veteriner fakültesi varsa;daha etkili bir tedavi için tercih edilebilir.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Tüm taşları çıkartayım mı yoksa dipteki çakılları mı sadece?

Abasnak' Alıntı:

Şuan taban malzemesi olarak kullanılan ne varsa;akvaryumdan çıkarılmalı.Bunlar yem ve dışkı artıklarını tutarak bakteri üremesine neden olur.Bunun önüne geçmek için ince silis kum kullanılıyor.

Odontochelys' Alıntı:
Abasnak' Alıntı:

Şuan taban malzemesi olarak kullanılan ne varsa;akvaryumdan çıkarılmalı.Bunlar yem ve dışkı artıklarını tutarak bakteri üremesine neden olur.Bunun önüne geçmek için ince silis kum kullanılıyor.

Teşekkür ederim tabanda ne varsa çıkarttım ancak arkadaşın tutunabilmesi ve sürekli yüzmek zorunda kalmaması için büyük taşları bıraktım.
Alt kısmında pembeleşme var gibi, fotoğrafını çektim.

Dalarken de sıkıntı yaşıyor gibi. Kabın dibine doğru bakıp debeleniyor ama dalamıyor?
Suyun son durumu bu.

Derinlik şu şekilde:

Şimdiden teşekkürler.

su derinliği uygun su ısıtıcı alabilirsin. dibe sabitle su üstüne çıkmasın. hayvan akciğer enfeksiyonunun başlangıç safhasında. raffy P yem yemez ise bir tane vitamin damla alıp ağızına her gün bir damla damlat. eğer ağzını açmaz ise eline alıp dik tut ve ağız çevresine ruj sürer gibi sür biraz bekle ve tekrar bir kez daha sür. azda olsa ağzına girecektir. vitamin kırgınlığını alıp iştahını açar.

hayvan bulunduğu yerde üşümüş. su ısıtıcısı ve lamba ile ısınıp kendine gelecektir.

cem' Alıntı:
su derinliği uygun su ısıtıcı alabilirsin. dibe sabitle su üstüne çıkmasın. hayvan akciğer enfeksiyonunun başlangıç safhasında. raffy P yem yemez ise bir tane vitamin damla alıp ağızına her gün bir damla damlat. eğer ağzını açmaz ise eline alıp dik tut ve ağız çevresine ruj sürer gibi sür biraz bekle ve tekrar bir kez daha sür. azda olsa ağzına girecektir. vitamin kırgınlığını alıp iştahını açar.

hayvan bulunduğu yerde üşümüş. su ısıtıcısı ve lamba ile ısınıp kendine gelecektir.

Çok teşekkür ederim.
Antibiyotik olarak genta mı kullanmalıyım?
Odam kuzeyde burası da hiç güneş almıyor. Aklım sürekli kaplumbağada. En ucuz şekilde nereden temin edebilirim lamba ve ısıtıcıyı?
Raffy p yem dediğiniz bu karidese benzer şeyler mi?

Mandallı Armatür
Soft Akkor Ampul
Ampulden bir kaç tane alınması yedek bulunması açısından iyi bir seçenek zira bu tip ampuller hassas oldukları için üzerinde bulunan herhangi bir yağ tabakasında ya da titreşim yaratacak bir temasta içerisindeki flaman kopmaktadır,bir diğer deyişler patlamaktadır.

Antibiyotik genta olmalı.Düşük dozajda olduğu için doz ayarı rahatlıkla yapılabilir.Genta Damlanın paketi açıldıktan sonra 15 gün kullanım imkanı tanıyor solüsyon olduğu için.Bu süreçte günde 2-3 kez 3-4 damla kullanılabilir.Bir değişiklik olmaz ise dozaj arttırılabilir.
Su ısıtıcısı da mutlak surette alınmalı.Suyun sıcaklığının stabil olması önemli bir faktör.

uygun lamba bu. eğer deveboynu tarzı bir lamban varsa o da olur.

ampul olarak armut tip ampullerden alacaksın bir kaç tane al yedek dursun. lambanın gücüne göre 40 veya 60 W

ayrıca tekzende wiselite veya elektrikçilerde bulabilirsin.

ısıtıcıyı juenden bakabilirsin veya petshopları gez. 50 W alacağına göre ucuz yollu bir şey alabilirsin. ilerde akvaryuma geçince biraz daha iyi birşey alırsın.

bulabilirsen bu atman ısıtıcının 50 W olanından al. bu tam batabilir.

veya yanında bir iç derece alıp ısıyı bu dereceye göre ayarlayabilirsen bu 100 W olanı da alabilirsin böylece yeniden almaktan kurtarırsın.
derece olarakta bu en iyisi.

raffy P stick yemdir içinde 3 renk yem vardır. bel olan protein; sarımtrak olan tahıl; kırmızı olan mineral, vitamin ve kalsiyum içeriklidir.

dediğin yem gammarus karidesin tatlı su cinsi bundan da ek olarak alabilirsin genelde en sevdikleri yem budur.

cem' Alıntı:
uygun lamba bu. eğer deveboynu tarzı bir lamban varsa o da olur.

ampul olarak armut tip ampullerden alacaksın bir kaç tane al yedek dursun. lambanın gücüne göre 40 veya 60 W

ayrıca tekzende wiselite veya elektrikçilerde bulabilirsin.

ısıtıcıyı juenden bakabilirsin veya petshopları gez. 50 W alacağına göre ucuz yollu bir şey alabilirsin. ilerde akvaryuma geçince biraz daha iyi birşey alırsın.

bulabilirsen bu atman ısıtıcının 50 W olanından al. bu tam batabilir.

veya yanında bir iç derece alıp ısıyı bu dereceye göre ayarlayabilirsen bu 100 W olanı da alabilirsin böylece yeniden almaktan kurtarırsın.
derece olarakta bu en iyisi.

raffy P stick yemdir içinde 3 renk yem vardır. bel olan protein; sarımtrak olan tahıl; kırmızı olan mineral, vitamin ve kalsiyum içeriklidir.

dediğin yem gammarus karidesin tatlı su cinsi bundan da ek olarak alabilirsin genelde en sevdikleri yem budur.

Çook Teşekkürler.
Bu bahsettiğiniz ampul uv lamba gibi arkadaşın ihtiyacını karşılıyor değil mi?
Bu arada hiç bu kadar ilgili bir forumla karşılaşmadım muhteşemsiniz çok teşekkür ederim tekrar tekrar...

yok bu ampuller uv ampul gibi değil sadece ısıtmada iş görüyor. o ampuller ayrıdır. uva içerenler ısı verir hayvanın metabolizmasını hareketlendirir. uvb içerikliler D3 vitamini sentezi yaptırıp vücuttan atılacak kalsiyumu tutar atılmasını önler. uvb ve içinde uvb olan ampuller ısı vermez. onun için yanında ısıtıcı lamba kullanırız.

uva ampuller dayanıksızdır. çabuk patlar bu sebeple uva+uvb içerikli kompakt ampullerden kullanırız. bu ampul ilk başta pahalı görülebilir ama bir uva ampulün senelik maliyeti ile karşılaştırıldığında daha ucuza gelir. bu ampuller düşük oranda radyasyon yayar ve güneşi simüle etmek için kullanılır.

bu ampul yerine hayvanın kabuk boyu 6 cm ve yukarı olmak kaydıyla 3 aylık bir süreçte eczaneden alınacak devit damla kullanırız. hafta bir kez bir yeme, bir damla damlatılarak uygulanır. sonrasında uva+uvb ampule geçilir.

Su sıcaklığı için bir porselen bardağa kaynar su koyup kabın içine yerleştirdim(kaynar suyu dökmedim kalorifer peteği etkisi gibi bardağı direkt koydum). Su biraz fazla ısındı gibi su sıcaklığının fazla olması ne gibi sonuçlar doğurur?
Bu arada sıcak suyu görünce arkadaş kendine geldi hareketlendi, kuru alana(taşın üzerine)çıktı.

pid=\' Alıntı:
AbasnakSu sıcaklığı için bir porselen bardağa kaynar su koyup kabın içine yerleştirdim(kaynar suyu dökmedim kalorifer peteği etkisi gibi bardağı direkt koydum). Su biraz fazla ısındı gibi su sıcaklığının fazla olması ne gibi sonuçlar doğurur?
Bu arada sıcak suyu görünce arkadaş kendine geldi hareketlendi, kuru alana(taşın üzerine)çıktı.

Kuru alana çıkması akciğer enfeksiyonundan.Bu şekilde ısı tam anlamıyla sağlanamaz.Isıtıcı sadece suyu ısıtmıyor aynı zamanda suyun sıcaklığını 0.5-1.0 °C fark ile ayarlanan sıcaklık değerine sabitliyor.Filtre suyu temizlemenin yanında devirdaim ile ısıtıcının çevresindeki suyun akvaryumun uzak köşelerine ulaşmasını sağlıyor.

Sıcak hemen hemen her canlı da olduğu gibi kaplumbağalarda da bunaltıcı etki yaratır.Sıcaklık farklılıklarından etkilenme durumları da cabası.Kuru alan sıcaklığı,su sıcaklığı ve hava sıcaklığı belirli bir düzeyde tutulup kontrol edilmeli.

Yarın ilk iş su ısıtıcısı alınacak. Teşekkür ederim.

o şekilde ısıtma yapmıyoruz. soğukkanlı canlılar bulundukları ortama göre vücut ısılarını ayarlayıp kendilerini üşümekten korurlar. sabit olmayan ısı değerlerinde hayvanın ısı adaptasyonunu ayarlaması güçleşir, su soğudukça hayvan metabolizmasını enerji harcamamak için yavaşlatır. su ısındığında tekrar açar. bu ısıdaki düzensizlik hayvanı yıpratarak daha fazla üşümesine ve enerji kaybına neden olur.

su ısıtıcısı kullanmamızın sebebi suyu sabit ısıda tutmak içindir. küçük kaplumbağalarda enerji kontrolü, vücudunu tanıma ve yağ depolama yetenekleri zayıf olduğu için, bu hastalanma olasılıklarını yetişkinlere nazaran daha yüksek oranda gösterir.

Biraz önce odaya geldiğimde kuru alanda duruyordu. Başı düşmüş ve arka bacak boşluklarında hareket yoktu. Ağzının etrafında beyaz salgılar vardı. Öldü sandım... Bi an dokunamadım. Kurtarırım ümidiyle lambayı yaktım ısıtıcıyı koyarken birden suya dalıp yüzmeye başladı...
Gentayı 3-4 damla ruj sürer gibi ağzına sürdüm.

Söylenilen ampulden bulamadım soft ampul olarak tekzende bunu verdiler:

Ampulu kuru alanın üzerine yerleştirdim.
Su ısıtıcısı almıştım onu suyun dibine yerleştirdim.

Termometreyi de suya koydum.

İlk önce termometreyle ölçtüğümde su 21,5 derece civarındaydı. Şu an 23,5 gibi ısıtıcıyı köküne kadar açtım, termometreden takip ediyorum su ısınınca 28 dereceye sabitleyeceğim.
Suyun içinde bulunan taşlar ısınmayı geciktirir mi? En hızlı şekilde nasıl ısıtabilirim suyu. ölümün eşiğindeymiş gibi geliyor bana. Bir an önce müdahale etmek istiyorum. Ve petshopta çalışan beyefendi gentanın faydası olmayacağından bahsetti. Enfeksiyon için ayrıca bir ilaçları var imiş. Onun hakkında bir bilgi var mı? Arkadaşın kendine gelebilmesi için almam gerek vitaminin markası nedir? Bir de kuru alan sıcaklığını ölçmeyi beceremedim termometreyle?

hayvan ısınsın biraz daha kendine gelir ama hastalık ilerliyor, üst safhaya geçmiş. 4 damla uygulaman iyi olmuş bunu sabah ve akşam olmak üzere iki kez yap. ciğerlerinden mukozayı ne kadar fazla atarsa o kadar iyi olur. taşların su ısısına etkisi olmaz ama ufak su emmeyen halı kaydırmaz tarzı birşey koyman hayvanın taştan soğuk almasını azaltır.

diğer ilaçların dozaj ayarlaması zor olduğu için öldürme riski yüksek o konuda vet. hekimden gerekli antibiyotik tedavisini yaptırmak gerek ama her hekim kaplumbağalardan anlamıyor.

vitamin damlada en iyisi bu arkasından jbl gelir ama piyasada bulması zordur. başka bir vitaminde idareten kullanabilirsin onu da genta gibi uygulayacaksın fakat bir saat arayla olsun. nefes almada zorlanıyor dikkat et ciğerine kaçmasın.
mailto:/Product/sera-reptilin-kaplumbaga-icin-vitamin-takviyesi-15-ml
kuru alana kibrit kutusu yada emsal birşey koyup üzerine dereceyi yatır 20 dakika sonra bak. 31 derece olmalı. hayvan hastalıktan dolayı sürekli durmak isteyecektir bu da su kaybına neden olur fazla ısı olmamalı. gece de lamba açık kalsın. uygun ampul almışsın.

hayvanın boğularak ölme riski yüksek onun için suya inerse takip et. ters dönerse düzelemez.

su kaybına karşı uzun süre durursa yavaşça suya bırak su içince tekrar kuru alana koyarsın. hayvan iştahsız ve yağ birikimi yok bu da halsiz olmasına neden oluyor.

Sabaha kadar takipteyim. Su şu an 26-26,5 derece arasında. Beni görünce suya atladı yine ama hareketleri seri.
Dereceyi bir kuşak üzerine koyup ölçmeye çalışacağım.

Kuru alanım biraz küçük arkadaşı yerinden etmeyelim 20 dakika da olsa.
Bir şey yememesi çok can sıkıcı.

arada yem denemeleri yap raffy P yada gammarus aldın mı ?

Geri