Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bir sorun var mı?

Cvp: Bir sorun var mı?

cem' Alıntı:
arada yem denemeleri yap raffy P yada gammarus aldın mı ?

henüz alamadım yarın alacağım vitaminle beraber.
reptomin'e hala yanaşmıyor.

Su seviyesi kaplumbağanın yorulmaması için ısıtıcının çalışmasını engellemeyecek asgari düzeye getirilebilir.Buharlaşma ile su seviyesi bir kaç gün içerisinde azalacaktır bu yüzden ısıtıcının hava ile temas etmemesi için ısıtıcı hizasından pay bırakılabilir.
Durumunda bir değişiklik olmaz ise;antibiyotiği uygun dozda suya uygulamak gerekebilir.Enfeksiyon rahatsız edici bir seviyeye gelmiş.

Mutluluktan çıldırabilirim. Reptomin yemeye çalıştı. Sudan indi dolaştı. Isıtıcıyı inceledi, korktu geri geri yüzdü kuru alana çıktı tekrar. Ama bacağını açıp yatma olayı var bunu çözemedim. Bir de kafası düşüp uyuyor. En küçük seste uyanıyor.
mailto:/35ceozk.jpg

Uyuması da gerekiyor canlının enerjisini toparlayabilmesi için.Bu yüzden herhangi bir elektrikçiden infrared ampul de alabilirsin hava karardıktan sonra kullanmak için.
Yem yemeye başladıysa antibiyotiği yeme damlatarak da uygulamak mümkün.
Bacağını açması,ısının tam olarak vücuduna nüfus etmesini sağlamak istediğinden.

Artık ağzından mukus gelmiyor. Yemi yemedi. Sadece yemeye çalıştı. Her yeni yem attığımda bir ısırık almaya çalışıp vazgeçiyor. Cem abinin bahsettiği diğer yemleri de denemek istiyorum.
Ve Chopin seviyor...

Ağzını açıp kapatıyor sürekli. Ağız etrafında beyazımsı mukus tabakası oluştu yine.

Abasnak' Alıntı:
Ağzını açıp kapatıyor sürekli. Ağız etrafında beyazımsı mukus tabakası oluştu yine.

Bu durum akciğer enfeksiyonunun son safhasında olduğunu gösteriyor.Antibiyotiğin dozajını arttırmakta fayda var.Toksik etkisi daha az olan amikasin de kullanılabilir bundan sonraki tedavi yöntemine göre.Bu gibi durumlardan kurtulan küçük kaplumbağa sayısı pek fazla olmadığı için alternatif türetmek gerekebiliyor.

Odontochelys' Alıntı:
Abasnak' Alıntı:

Bu durum akciğer enfeksiyonunun son safhasında olduğunu gösteriyor.Antibiyotiğin dozajını arttırmakta fayda var.Toksik etkisi daha az olan amikasin de kullanılabilir bundan sonraki tedavi yöntemine göre.Bu gibi durumlardan kurtulan küçük kaplumbağa sayısı pek fazla olmadığı için alternatif türetmek gerekebiliyor.

Bir de ses çıkarma durumu var. Sesi harflere dökmek gerekirse vrçgk gibi tiz bir ses çıkarıyor.  Amikasin yine genta gibi bir antibiyotik mi? Eczaneden temin edebilir ve yine damla usulü uygulayabilir miyim?
Suyu 29 derece kuru alan 33 derece. Şu anda yapabileceğim bir şey var mı?

Amikasin de gentamisin ile aynı gruba ait antibiyotiklerden.Burada antibiyotiği enjekte etme imkanımız olmadığı için oral yol ile vermeye çalışıyoruz.Bu yüzden antibiyotik tercihi ve uygulama yöntemi konusunda alternatifler sınırlı.
Şuan dozaj arttırmaktan başka yapılacak bir şey yok.Antibiyotiğe vereceği tepkiye göre damla sayısı ayarlanabilir.Akciğer enfeksiyonu illet bir hastalık olduğu için tedavi süresi uzun ve yorucudur bu yüzden bu sürecin büyük bir kısmını gözlem oluşturuyor.

Odontochelys' Alıntı:
Amikasin de gentamisin ile aynı gruba ait antibiyotiklerden.Burada antibiyotiği enjekte etme imkanımız olmadığı için oral yol ile vermeye çalışıyoruz.Bu yüzden antibiyotik tercihi ve uygulama yöntemi konusunda alternatifler sınırlı.
Şuan dozaj arttırmaktan başka yapılacak bir şey yok.Antibiyotiğe vereceği tepkiye göre damla sayısı ayarlanabilir.Akciğer enfeksiyonu illet bir hastalık olduğu için tedavi süresi uzun ve yorucudur bu yüzden bu sürecin büyük bir kısmını gözlem oluşturuyor.

Peki kaplumbağada gözlemlemek istediğimiz durumlar neler? Yani antibiyotiğin işe yaradığını nasıl anlayabiliriz?

hayvanın iştahı açılır daha sık yüzme eğilimi gösterir. ses ve mukoza çıkışı durur.

raffy P ve raffy I'nın 100 mg'lik kutuları var bulabilirsen bunlardan al bulamazsan 250'lik alırsın. hayvan eğer yem yiyebilirse, rafy P'deki kırmızı mineral yem vitamin damladan alacağı faydadan fazladır. bugün özellikle raffyP'yi temin et. hayvanın yiyeceği oranda ufak parçalara ayırıp yeme bastırıp düzleştirerek verirsen yemesi kolay olur. hayvanın gıda alması önemli yoksa ilaç tek başına fayda vermez.

cem' Alıntı:
hayvanın iştahı açılır daha sık yüzme eğilimi gösterir. ses ve mukoza çıkışı durur.

raffy P ve raffy I'nın 100 mg'lik kutuları var bulabilirsen bunlardan al bulamazsan 250'lik alırsın. hayvan eğer yem yiyebilirse, rafy P'deki kırmızı mineral yem vitamin damladan alacağı faydadan fazladır. bugün özellikle raffyP'yi temin et. hayvanın yiyeceği oranda ufak parçalara ayırıp yeme bastırıp düzleştirerek verirsen yemesi kolay olur. hayvanın gıda alması önemli yoksa ilaç tek başına fayda vermez.

Umarım fiyatları uçuk değildir temin etmeye çalışacağım. 
Yardımlarınız fikirleriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Geceyi uykusuz geçirdim sürekli başında bekledim umarım yakın zamanda toparlar.

Abasnak' Alıntı:
cem' Alıntı:

Umarım fiyatları uçuk değildir temin etmeye çalışacağım. 
Yardımlarınız fikirleriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Geceyi uykusuz geçirdim sürekli başında bekledim umarım yakın zamanda toparlar.
 telefon açarak fiyat aldım raffy p küçüğü 13 tl imiş. Bugün kesin alırım.

Bu aşamadan sonra uygulamam gereken Genta - Raffy P dozlarını ve zamanlarını öğrenebilir miyim?

Raffy p yi aldım. Birde filtre aldım sunsun marka en küçüğünden.
Raffy p yi biraz ıslatıp sonra ezip mi vereceğim?

Abasnak' Alıntı:
Raffy p yi aldım. Birde filtre aldım sunsun marka en küçüğünden.
Raffy p yi biraz ıslatıp sonra ezip mi vereceğim?

Normal şartlar altında günlük yem miktarı kafa hacmi kadardır ancak şimdi canlı hasta olduğu için tek tek yedirmek gerek.Yemi kaplumbağanın görüş açısındayken suya atmak yeterli.Şayet yememişse;yarım saat içerisinde yem alınabilir suyu kirletmemesi için.Daha sonra tekrar iştahı denenir.Genta günde iki kez dörder damla sürülebilir.

Yemi un ufak etmeyeceksin. Ağzına sığacak oranda kırıp önüne at.

İllallah ettirdi. Yemiyor arkadaş...
Genta'yı uyguladım yine ruj sürer gibi 4 damla. Raffy P nin içindekilerin 3 çeşidini de kırıp attım bana mısın demedi.
Önceki 'sahibi' gammarus vermiş kabın dibinde görmüştüm. Acaba bunlar gammarustan sonra kesmiyor mu?

benim kaplumbağamda da aynı hastalık var şimdi iyi gibi. senin hayvanın gözleri kapanmamış gözlere damla yapma problemin yok en azından. uzunca bir süre yem yemeyebilir. benimkisi 1 aydan fazla yememişti. şimdi deli gibi yeme atlıyor :) umarım ufaklık iyileşir...

tarcinveduman' Alıntı:
benim kaplumbağamda da aynı hastalık var şimdi iyi gibi. senin hayvanın gözleri kapanmamış gözlere damla yapma problemin yok en azından. uzunca bir süre yem yemeyebilir. benimkisi 1 aydan fazla yememişti. şimdi deli gibi yeme atlıyor :) umarım ufaklık iyileşir...

İyi dilekleriniz için teşekkürler... Umarım.

Gammarus yumuşak ve proteindir. Hayvan sürekli aynı yeme alışmışsa stick yem tuhafına gidebilir. Çene kasları da daha tam gelişmediği için stick yem biraz zorlar. Tek çeşit ile beslenmesi doğru değil ama şuan için ne yediği önemli değil yeterki yesin. Attığın yemler yarım saat kadar dursun. Yumuşasın. Sonra alırsın. Ya da önceden üstüne su damlatıp yumuşamasını sağla öyle ver böylece kokusu gitmeden yumuşamış olur.

sabretmek çok önemli bu süreçte. benimkisi çok zayıflamıştı bi deri bi kemik kalmıştı. şimdi toparlamaya başladı. ben açıkçası ölmesini bekliyordum çünkü çok kötü durumdaydı. bu arada o dediğin garip ses çıkarma hapşırma olayıdır. cem abi ve furkan arkadaşımız kaplumbağa yetiştiriciliği konusunda çok fazla bilgi sahibi. söylenenleri sabredip düzenli olarak yaparsan kurtulacağına inanıyorum.

Geri