Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bir sorun var mı?

Cvp: Bir sorun var mı?

Desteğiniz için teşekkür ederim.
Elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyorum. Yemleri bi yokluyor ısırık alır gibi sonra yüzüne bakmıyor.
Bu arada bir filtre ekledim küçük akvaryumcuğa. Çıkarmalı mıyım yoksa dursun mu?
Filtre bu:
mailto:/2w49wz8.jpg
Şu şekilde konumlandırdım:
mailto:/15yjgjr.jpg
mailto:/307vpc3.jpg

Taşları kap uzunluğunda dizip ısıtıcı ile filtrenin yerini değiştirebilirsen taşlardan kesilen sirkülasyonu asgari seviyeye indirip sıcak suyun akvaryumda daha aktif dağılmasını sağlayabilirsin.

mailto:/g5JnnZ.png
Kuru alanı biraz daha sağa kaydırabilirsin.Herhangi bir kenara yakın olmaması kaçma ihtimalini asgari seviyeye indirir.
Isıtıcının yerini değiştirmeden fişten çekip 10-15 dakika kadar beklemeli ondan sonra yeri değiştirilmeli.Sudan çıkarılmadığı sürece fişe takarken fişten çekmeden önceki gibi beklemeye gerek yok.

Odontochelys' Alıntı:
Taşları kap uzunluğunda dizip ısıtıcı ile filtrenin yerini değiştirebilirsen taşlardan kesilen sirkülasyonu asgari seviyeye indirip sıcak suyun akvaryumda daha aktif dağılmasını sağlayabilirsin.

mailto:/g5JnnZ.png
Kuru alanı biraz daha sağa kaydırabilirsin.Herhangi bir kenara yakın olmaması kaçma ihtimalini asgari seviyeye indirir.
Isıtıcının yerini değiştirmeden fişten çekip 10-15 dakika kadar beklemeli ondan sonra yeri değiştirilmeli.Sudan çıkarılmadığı sürece fişe takarken fişten çekmeden önceki gibi beklemeye gerek yok.
Çok teşekkür ederim. Yarın sabah uygulayacağım. Suyunu da değiştireceğim zaten.
Merak ettiğim bir konu da arkadaşta beklediğimiz değişimler ne? Yani neye göre antibiyotik işe yaradı diyebiliriz?

Kaplumbağanın hareketlenmesi,iştahının yerine gelmesi,yüzmesinin normale dönmesi(suyun dibine inebilmesi),gözlerinin ferinin geri gelmesi,nefes alış verişlerinin stabil olması(ağzını esner gibi açıp kapamaması).İlk aklıma gelen bunlar.

Odontochelys' Alıntı:
Kaplumbağanın hareketlenmesi,iştahının yerine gelmesi,yüzmesinin normale dönmesi(suyun dibine inebilmesi),gözlerinin ferinin geri gelmesi,nefes alış verişlerinin stabil olması(ağzını esner gibi açıp kapamaması).İlk aklıma gelen bunlar.

Teşekkürler bilgi için  :thanks:
Yarın yeni bir güne olacak umarım gelişme olur. İyi geceler.

hayvanın ses çıkarması şöyle. hapşurursa burnuna mukoza ya da başka birşey takılmıştır (mesela ilaç kaçarsa da hapşurur) veya bronşittir. eğer su içindeyse ağzına su alıp burnundan fışkırtarak çıkarmaya çalışır. cikleme gibi bir ses olursa bu da ciğerleri mukoza dolu olduğu için nefes verirken ses çıkar. bir diğer ses tıslama gibidir bu da kendini savunma ve karşısındakine tepki verme durumudur. bunu yaparken su içindeyse hava kabarcığı verir ele alındığında ısırmak üzere tıslayarak ağzını açar. ki bu hayvan büyükse ve eli yakalarsa yaralayıp yırtabilir. eğer yerde ve köşeye sıkışmışsa sesle birlikte tehlike yandan geliyorsa kabuğunu o yöne doğru eğip bacaklarını korumaya alır diğer yanını havaya kaldırır.

Dün gece hapşırırken kuru alandan suya düştü. Görüntü komik ama üzülüyorum.
Bir de uyurken kafasını birden içeri çekiyor rüya mı görüyor ne yapıyor.

Burnundan hiç enfeksiyon geldiğini görmedim ama ağız çevresi şu şekilde:

mailto:/261bu4i.jpg

Ne anlaşılır bilmiyorum ama böyle yüzüyor:
https://www.youtube.com/watch?v=VRd4L_CUlK0

Bu da alt kabuk:

mailto:/2pytlhc.jpg

Sumu toplamış yanak bölgesi?yoksa darbenin almış?

Anladım umarım iyileşir ufaklik ????cok tatlı bisi maşallah 2tanede ben bulursam ablama vercem????

Odontochelys 'in tavsiyesi üzerine akvaryumcuk şu an bu şekilde:
mailto:/2rhpbfq.jpg

Güzel olmuş akvaryumcukdan akvaryuma transfer olursunuz inşallah????

Oda iyi nezaman paranın olursa ogrenciyiz sonuçta????

Cem abi kizmasin şimdi çok sevmez o ciddi konulari n arasında bu tip muhabbetleri komutan olacak kisiymide olamamış cem abi????

Bencede saygılar az önce baktım cem abi burdaymis saygılar abicim????

İltihabı çıkarması iyi hayvan yüzdükçe ön ayakları çalışır kürek kemikleri ciğerleri baskılar. bu da iltihabı çıkarmasına yardım eder.

Filtreyi daha köşeye al. Taşların etrafından sirkülasyon yapıp suyu döndürsün. Isı suya daha randımanlı yayılsın. Dereceyi de diğer uca koy. Isıtıcıdan en uzak noktadaki su ısısı akvaryumun gerçek su ısısıdır.

Filtreyi tam köşeye aldım. Taşları da biraz ortaya alınca hakikaten su tam tur dönüyor.
Teşekkürler Cem abi.

Raffy P'nin kırmızı olanından 1 stick yedi. 1 damla genta dampatıp elime ezip 3 parça halinde yedirdim.

Fotoğrafı da şöyle:

mailto:/29kyk9y.jpg

Güneşlenmeye çıkartamıyorum lamba almak büyük zahmet zaten. Kemik ve kabuk gelişimi için gerekli olan ve normal şartlarda güneşten sağlaması gereken vitaminler için ne yapmam gerekiyor?

Geri