Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bir sorun var mı?

Cvp: Bir sorun var mı?

Akvaryumun 2/3'ünün kapanması gerektiği hakkında bir şey okudum burada
mailto:/forum/konu-akciger-enfeksiyonundan-korunmak-icin.html
Gece de tamamen kapalı olmalı diyor.
Saçma bir soru olacak ama kapatmalı mıyım?

O kapama işi özellikle kışları ve geniş yüzeye sahip akvaryumlar için ki sendeki kap öyle, hayvanın soğuktan etkilenmemesi için üzerine bir tarafta hava boşluğu olacak şekilde havlu gerdirilip kapatılır. Bu sayede su ısısı buharlaşma ile birlikte havlu altındaki havayı dış ortamdan bağımsız olarak ılıman yapar, bu da hayvanın dış ortam soğukluğundan etkilenmesini minimuma indirir. Tehlikesi olurda havlu suya düşerse ve hayvan altında kalırsa boğulabilir. Gece lamba açık kalacaksa bu daha iyi olur. Su içindeyken su sıcaklığı hayvanı ısıtır ama kuru alana çıkarsa üşüyebilir. Onun için ya lamba açık kalsın yada kuru alan taşlarını çıkar ama bir tanesi dursun hayvan üstüne çıktığında kafası dışarda gövdesi su içinde olacak şekilde olsun. Böylece üşüme durumu olmaz ama loş da olsa bir ışık olsun ki hayvan taşı görüp üstüne çıksın. Taşa çıkmasa dahi filtre üstüne çıkma ihtimalinde de bu seviyeyi korusun.

Hayvan çıkmak istemiyorsa çıkmasın su sıcaklığı iyi olduğu taktirde üşümez ve çıkma ihtiyacı duymaz.

Yem yemesi iyi başlangıç. Yediğine göre 100'lük ufak gammarus da alabilirsin. Yalnız ilacı bej olan yeme iki damla damlatıp ver. Mineral yemde kullanma mineral vitamin ve kalsiyumu etkilemesin. Mineral yem yediğine göre damla vitamin almana gerek yok. Her gün mutlaka bir tane ver yerse sabah ve akşam birer tane.

Uvb ampulden D3 vitamini sentezler normal ampulden bunu sağlayamaz. Hayvan ufak zaten bu ve akciğer enfeksiyonunda devit kullanılmaz. Mineral yemdeki kalsiyum açığı kapar.

Lambayı aldığımdan beri hiç kapatmadım. Işıkta uyumakta da zorlanmıyor gayet gözler kapalı başı düşmüş vaziyette derin uyuyor. Lamba sürekli açık kaldığına göre üstünü kapatmama gerek yok sanırım?
Oda sıcaklığı 23 derece.
Uykudan uyanırken sol gözü geç açılıyor sağa nazaran. Göz kapağı kasılıyor 2-3 kere kırpıyor sonra açılıyor. Bir problem midir?

Isıdan dolayı göz kapağı kurursa böyle olabilir. Elindeki gentadan belli zamanlarda kuru alanda uyurken tepeden gözlerine bir iki damla damlatırsın.

Lamba açık kalsın o zaman.

Kaplumbağam ilk defa dışkıladı.
Renk şekil veya ebat gibi özelliklerinden hastalığın ne yönde ilerlediğini gözlemleyebilir miyiz?

Abasnak' Alıntı:
Kaplumbağam ilk defa dışkıladı.
Renk şekil veya ebat gibi özelliklerinden hastalığın ne yönde ilerlediğini gözlemleyebilir miyiz?

Sindirim sistemi ile ilgili durumlarda dışkıda değişiklikler olur.Yem yemesi ve dışkılaması olumlu bir gelişme.Metabolizmasının hızlandığı anlamına gelir.

Dışkılaması güzel furkanın dediği gibi sindirim ve boşaltım sistemi aktifleşmiş. Yemi günde iki öğün vereceksin ama arada bir yem vermen iyi olur. Güç toplayıp canlansın. Tetra yada sera raffy I gammarus veya jbl schildkrötenfutter'in 100 ml'lik küçük kutusundan alıp gıda çeşidini artır. Üçünden herhangi birini alırsın. Son kullanma tarihi hangisinin ileri ise ondan al.

Dışkı ile akciğer enfeksiyonunun bağlantısı yoktur ama yem yemesi olumlu yönde gittiğine işarettir.

Raffy p 'nin kırmızı olanından başka bir şey yemiyor. Bakıyorum dipte birşeyler arıyor kendine. reptomin atıyorum yok. Raffy p sarı olanında atıyorum yok. Bej, yok. Kırmızı atınca üstüne atlıyor.

Renk algısı buna sebep olabilir. Kırmızıya karşı ilgileri yüksektir. Tadı çok acı olmadığı sürece kırmızı sebzeleri de seviyorlar. Neyse sen yediği kadar ver. Bu yem içindeki vitaminden dolayı iştahını da açar. Ama önce diğer yemlerden bir deneme yap. Sonra yemezse bu yeme geç.

Merhabalar.
Tam düzeldi iyileşti derken kafasını ileri atıp ağzını sonuna kadar açıp kapıyor ve ince bir ses çıkarıyor arada. Birazdan videosunu da atacağım. Başa mı döndük yine. Hala genta uyguluyorum. Çok fazla dışkıladı bu gün defa ve hacim olarak.

Kuru alan sıcaklığından emin değilim hâlâ... Ama soğuk olmadığına eminim. Belki 33 dereceden fazladır ama az değildir.

yemi artır. yediği kadar yesin enerjiye ihtiyacı olacak iştah kaybı an meselesi. bu sefer enfeksiyon daha ağır gelmiş.

su 28 kuru alan 32 derece olsun. gece kuru alanda kalıyor ise lamba gecede yansın.

genta uygulamasını günde kaç damla demiştim ?

cem' Alıntı:
yemi artır. yediği kadar yesin enerjiye ihtiyacı olacak iştah kaybı an meselesi. bu sefer enfeksiyon daha ağır gelmiş.

su 28 kuru alan 32 derece olsun. gece kuru alanda kalıyor ise lamba gecede yansın.

genta uygulamasını günde kaç damla demiştim ?

Günde 2 kez 12 saatte bir. 4 damla direkt olarak dudaklarına sürüyorum. Bazen ağzını açıp ilacı direkt alıyor bazen açmıyor. Lamba 24 saat aktif.

Abi yemiyor inatla. Kırmızı raffy p den başka birşey yemiyor. 1 öğünde 1.5 yiyor max. Diğerlerine yanaşmıyor bile.

bir tane 100'lük küçük kutu gammarus alıp dene. ağzını açtığı sırada damlatabilirsen 3'er damla damlat ama damlattıktan hemen sonra yatay konumda tut ki ciğerlerine kaçmasın. eğer ağız çevresine sürme durumu olursa o şekilde 6 kez yap. hayvan kritik süreçte yani son safha belirtileri var. inşallah toparlar.

yerse eğer yumurtayı kaynatıp ayrı bir kapta bulunduğu kabın suyundan koyup yumurtanın sarı ve beyazından yani yumurtayı 4'e bölüp bir parçayı olduğu gibi ver belki yer. sonra kendi kabına alırsın. yalnız ısıtıcıya dikkat et hava teması olmasın tüpü patlar. olmadı o sıra fişini çek. küçük yağsız kıyma parçası da olur. ama yurttasın sanırım bunu yapman zor. ama yapabilirsen kıyma parçasını kaynar su içine atıp yarım dakika sonra alıp soğutup vereceksin. ağzı ölçüsünde bir iki tane.

yemek içinde kıyma varsa o parçaları alıp suda yıka o şekilde de verebilirsin.

https://youtu.be/4aGtHb0PFJo
video bu.

Gentayi bu sıklıkla uygulamam gerekiyor. Biraz önce verdim yine 4 damla

hayvanın ciğerleri dolu mukozayı atsa toparlar. mümkün olduğunca ısı dengesini korumaya çalış. o kadar halsiz değil en azından su da duruyor. bu belirtiler olduğunda çoğunlukla kuru alanda yatıp kafayı taşa koyardı. taşın üstüne halı kaydırmaz ya da taşa alternatif bir ürün koyarsan taştan soğuk almaz.

Su 28 derece o garanti.
Kuru alan için birsey diyemiyorum Termometre kötü net sonuç alamıyorum. Yumurta hazırlıyorum yedirmeye çalışacağım.

bu saatte yemeyebilir yapmadıysan yarın sabah ver. pencereden gün ışığını görsün. gerçi iş yemek oldu mu pek vakte bakmıyorlar.

Geri