Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Bir sorun var mı?

Cvp: Bir sorun var mı?

Yok abi yemiyor. Hiç oralı olmadı. Pişmiş kıyma uygun mudur?

hasta hayvanlarda yem yememe durumu gözüktüğünde et verilmesi durumunda yiyen hayvanlar var. normal şartlardaki sağlıklı hayvanlar için önermiyorum bu hayvanı yemlerden soğutup sadece ete odaklıyor.

Kıymaya da yeltenmedi. Yarın sabah yoklayacağım. 4 damla vermiştim. 2 damla daha verdim genta. Taşı yalıtım malzemesiyle kapladım. Yarın ola..

Çok teşekkür ederim yardım için.
yarın gelişmeleri yazacağım.

tamam sabah vakitleri özellikle iştahlarının en fazla olduğu zamandır.

Merhabalar.
Cam ve ayna dekorasyonu üzerine çalışan bir atölyemiz var. Arada özel sipariş geldikçe 19mm 2 tonluk akvaryumlardan 4 mm 10 litrelik akvaryumlara kadar çeşitli akvaryumlar üretiyoruz. Bende 6 mm 45x60 h:20 bi akvaryum yaptım kaplumbağama. Biraz önce topladım 24 saat sonra silikon kuruyunca artık akvaryumcuk'tan akvaryuma terfi ediyorum. Almamı önerdiğiniz can alıcı bir malzeme var mıdır?
_____________________________________________________________________________________________________

Gentayı 6 damla uyguluyorum, sera raffy I aldım. Biraz hareketlendi ve ağız açıp kapama durumu azaldı.

bu hafta bu dozda devam et haftaya 4 damlaya düşürürsün.

akvaryumun yüksekliği az olmuş kaçış boşluğu bırakınca su oranı az kalır. neyse hayvan iyileşsin biraz büyüsün uygun ölçüde ömürlük bir akvaryuma geçersin.

akvaryum üstü cam kuru alan yapabilirsin. taban camı, ve rampa 5 mm; yan camlar 4 mm olsun. kuru alan bölümünde örnekler mevcut. hayvan en azından taştan kurtulur su için alan açılır. bir de su içinde tutunacağı ama gövdesi su içinde kalacak bir ipek yapraklı bitki iyi olur.

Merhabalar,
3 gündür kuru alandan ayrılmıyor ve kafası sürekli taşta. Gırtlağını şişiriyor sürekli. Su 28 kuru alan 30-33 derece civarı.
Genta vermek için elime aldığımda kafası sağa sola düşüyor iyice güçsüzleşti. Gitti gidecek gibi sürekli. Hiç yem yemiyor.
Raffy P Raffy I ve Reptomin deniyorum, yok...
Genta dışında sağlam bir müdahale etme yöntemi yok mu? Çok üzülüyorum.

Hayvanı suya bıraktığında yüzüyor mu yüzüyorsa yüzmesi nasıl ? Yüzemiyorsa bile su içmesi için belli saatlerde elinde tutarak su içmesini sağla. Su kaybı da halsizliğini artırır. Gentaya devam et. Nefes alırken ağız açıp kapama var mı ?

2-3 saatte bir suya bırakıyorum bi kendine gelsin diye.
Yüzmekten çok kendini suyun akışına bırakıp bir taşa tutunup 45 dakika kadar duruyor. Sonra zor zahmet kuru alana atıyor kendini. Yüzerken de kafasından haberi yok sanki sağa sola çarpıyor. Nefes alırken de ağzını açıp kapatıyor. Kafasını öne gidip geliyor. Elime aldığımda kurtulmaya çalışır hatta neredeyse canımı acıtırdı çok halsiz ki bi iki çırpınıyor teslim oluyor.
Yüzüşünün videosunu atacağım birazdan.

Yüzüşü:
https://www.youtube.com/watch?v=tyU7ydMsmB8

Bursa'ya geldiğim için akvaryumunda değil. Akvaryum balıkesirde. Uzun süre kalmayacak olsam yerinden ayırmazdım ama 2 hafta kadar bursa'da olacağım için yanıma aldım.

Yolculuk iyi gelmemiş sanırım. Tartafood'un iştahsız hayvanlar için toz bir yem/ vitamin karışımı var yeşil poşette tam adını unuttum şimdi. ama hayvanın gün boyu su içinde kalması gerek. Yinede garantisi yok.
Bizim forumda bir konuda uygulaması vardı.
Vitamin damla da ver.

Gün boyu su içinde kalmasını nasıl sağlayacağız o kısmı anlamadım?

Ölüm kabı ayarında bir kapta hayvanın yarısı kadar su koyup üstten lambayı tutacaksın. Sadece gündüzleri duracak. Su içme suyu olacak. Her gün yeni su ile yeni toz konacak. Prodac tartafood bir şeydi ismi. Juenin vitaminlerle ilgili bölümündeydi sanırım.

Arama kısmından prodac tartafood diye arat orada konu yazmıştım. Beslenmede mi hastalık bölümünde mi bilmiyorum yerini şimdi.

Geri