Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Fazla akvaryum ve ekipmanı olan var mı?

Bu arada devit 3 oral damla alacaksın. Bu bebekler için kullanılır genelde. Uvb yoksa ağızdan almadı gerekir. Haftada bir yeme bir damla. Kabuk uygulamasında d vitamini sentezine faydası yok. Sadece eski plakaları yumuşatmada çok etkili oluyor.

Bir de sunu merak ediyorum.Yeterli su ve kuru alan kapasiteli akvaryumu olan,tum ekipmana sahip ve dengeli besleme yapan arkadaslarin kaplumbagalarindan yine de herhangi bir hastalik geciren oluyor muZ
?

Cvp: RE: Fazla akvaryum ve ekipmanı olan var mı?

asliaral' Alıntı:
Henuz lambasi yok.Ama uyuz gibi kasintilari var =)
Ben o devit olayini yapayim.
Kabuk dusuruyor ama cok sık degil.Normalde bu yasta ne sıklıkta olur?

O zaman lamba daha da acil oldu. Sağlıklı deri kuruması için gerekli. Böylece kurudukça eski deri ayrılır. Bunu ihmal etme. Zaten başka sebeplerden de çok gerekli.

Kabuk değiştikçe eskiler birikir. Yada atılır. Bu büyüdükçe olan hadise. Yavru iken hızlı büyümeye bağlı daha sıktır. Büyüdükçe yavaş büyüdüğünden ötürü azalır.

asliaral' Alıntı:
Bir de sunu merak ediyorum.Yeterli su ve kuru alan kapasiteli akvaryumu olan,tum ekipmana sahip ve dengeli besleme yapan arkadaslarin kaplumbagalarindan yine de herhangi bir hastalik geciren oluyor muZ
?

Ufacık bir esinti bile akciğer enfeksiyonuna bazen sebep olur. Yada göz enfeksiyonuna. Hayvanın bünyesinede buna etkendir. Yada yeni kum yada kök alırsın dikkat etmez kaynatmazsın mantar, parazit vs bulaşabilir.
Bazen farkında olmazdan hayvanın biri fazlada yem tüketebilir.

Ama bu bahsettiklerim ihmalden kaynaklı. Yada gözümüzden kaçan noktalardan.

Cvp: Fazla akvaryum ve ekipmanı olan var mı?

Kap geldi. Ortalik dandini =)Ama ben farki gormeniz acisindan gelirgelmezki halini iletiyorum =))

Ekli dosyalar

• 2014-03-04 12.12.49-1.jpg
    2014-03-04 12.12.49-1.jpg
    19.8 KB · Görüntüleme: 59
  • 2014-03-04 12.13.25-1.jpg
    2014-03-04 12.13.25-1.jpg
    18.2 KB · Görüntüleme: 58
Berrak Hanım hayırlı olsun sonuçta 2 kat su hacmi var hayvan şaşıracak bu kadar yıl sonra gitgide büyüyor suyu :) ısıtıcıyı takıp rahatça koyabilirsiniz kaplumbağanızın:)

Kaçmaması için gerekli önlemleri alın ama kaçsada alışkın odada gezmeye :)

Isitma lambasi pahali olmadigi gibi cokta gerekli bir urun yakin zamanda temin etmelisiniz

Kacmasi mumkun degil. Cikabildigi kaptan 13 cm daha uzun. Normal bir akvaryum kadar su koymayacagim cunku,plastik ve ayakli oldugundan.Buyuzden de taslar da onu 8 cnm yukseltir ancak.Yada ortaya ve yuksek bir alan yaparim.Kenarlardan destek alamaz.Simdilik biraz taslak durumda. Yasadikca sekillenecek =)
İsiticiyi taktim.
Taslari biraz baska suda bekletecegim. Hayvandan mi taslardan mi anlamadigim birsey var su yuzeyinde. İsinan hayvanin derisinden de cikmis olabilir.
Simdi hayvanin yeni kabi+ isitici, eski kap+yeni su+taslar bir arada.Bakalim hangidi ne yayiyor =)))
İsitma lambasi siradaki ilk sey. Evdekiler,yaptiklarimin faydalarini gorup ikna oldukca,birseyler yapmak kolaylasiyor..Yoksa sikintilar olabiliyor malesef. Yani maddiyat bir olmazsa olmaz tabi ki ama beraber yasadiginiz aileniz sonucta ve onlarin onayi olmadan yine yapabilecekleriniz bir yere kadar.Oyuzden ben de caktirmadan sistemi diziyorum.
Bu arada tum gece isitici ile beraberdi.Sabah actim isigi uyanip. Normalde adapte olmadi zor oluyordu ama hemen gozunu acti,debelenmeye basladi.Yem attik. Agzini kocaman aca aca yedi =)Saldirir gibi yapiyorlar ya =)Normalde sadece yazin oyleydi. Tum gece isininca metabolizmasi duzeldi demek garibimin.15 tane rahat yutmustur.Arada eski yemi de yedi.Cunku mizmizken hic yemiyordu eskisini.Oyuzden denedim biraz atip.

Söylemiştim ısıtıcı gelince iştah ve haraketlilik artar diye artık mutlu kaplumbağanız :)

Ama kuru alan lambasını ihmal etmeyin Berrak Hanım

bu kapta ufak inşallah mali durumu dengeleyince güzel bir akvaryuma geçersin. hayvan bunda biraz daha rahat edecektir. hayvan yüzemediği için yanlama büyümüş. ısıtıcı bayağı farkettirecektir. ısıtıcıyı dipte kalması için bir şeyle destekle yoksa havaya kaldırır. hayırlı olsun.

Bu arada plastik kap sert,rengi cama yakin ve uzerinde o arastrdigim dayaniklilik belgeleri vs yaziyor.
Kaliteli bir kap,memnun kaldim. Cam akvaryum icn durumu olmayan arkadaslar bence edinebilir.

Koyu beyazlari hic sevmiyordum.Cok sevindim gorunce Hayvan bizi net goremiyordu.

zuccy.com aldigim site,marka hobbylife

50*38*23 kusuru olabilir,ayakli olanlardan,kargo dahil 25. Cama durumu olmayana tavsiye ederim Kuvetten,legenden,uyduruk plastik agacli ufak kaplardan bin kat daha iyi ve şık

pardon boy 60,50 degil

Gece isiticiy kaldirmayi basaramadi ama bugun kabloyu isirdi =) Tam isirirken cektim. Ya ben cekince yada sertlik gelince agzina birakti.
Canavarlasti isitici gelince abisi=)

Bırakın ısırsın bir kere tatsız birşey olduğu için ilgisini kaybeder :)

hayvan rahatsız oldu mu bir takım şeyleri atmaya yok etmeye çalışır. zamanla alışacaktır.

cem' Alıntı:
hayvan rahatsız oldu mu bir takım şeyleri atmaya yok etmeye çalışır. zamanla alışacaktır.

Dun beni de isirdi =)) Ne demek simdi bu Cem =))))))))) Saka bi yana,3 kez isirmaya tesebbus etti.Cektim son anda,boslugu isirdi.Normalde koklayip birakirdi.İsitici gelmisti ve isinince yem falan attik.Sanrim sasirdi kendini =)Yoksa hayatinda insan isirmamistir =)

bu hayvanlar bulundukları yerdeki her şeyi ısırarak anlamaya çalışır. sen sistemi ne kadar güzel yaparsan yap kendi istediği gibi dizayn eder. benim çok bitkimi haşat ettiler. bazılarını söküp attılar. bu olağan yani. seni ısırması da rahatsız etmiş olman. bana bulaşma hissiyatında soğukkanlı canlılar oldukları için evcilleşmiyorlar. bu yüzden dikkat et kafasından uzak dur. yemi de tek olduğu için sırayla suya atıp yemesini bitirdikten sonra diğerini at. evde de baticon bulundur. kazara elini kanatırsa yıkayıp baticon sür eline. sabun olarak protex veya activex antibakteriyel sabun kullan. hayvan yeni yerini şimdiden sahiplenmiş. akvaryuma geçtiğinde ne halde olacak onu merak ediyorum. elini suya sokturmaz.

Açık söylemek gerekirse buda hayvana küçük. Sanırım bunuda geçici olarak almıştın.

Daha büyük bir cam akvaryum için birikim yapmalısın.

Lamba acil. Evde masa lambası yok mu hiç?

Masa lambam yok Beni yem kokusu mu geldi isirdi diyorum.Normalde rahatsiz bile etsek sadece korkutmak icin agzini acardi o da en son..

Hayvan stresli bu aralar doğal olarak sürekli yeni bir ortama giriyor 1 haftaya rahatlar bence

Berrak Hanım masa lambası ve ısıtma için ampul bir dahaki hedefiniz olsun kurulanması ısınması için gerekli

Bence simdilik olumlu hersey.

Lamba su yonden de sart.Boyut buyuyunce benim odaya almak durumunda kaldim.Eski kabiyla salondaydi onceden.

Odam apartman bosluguna baktigindan isik yakiliyor.Ben odamda olmadigimda karanlikta kalir.

Simdi ben evden cikarken fise bir ampul taktim aydinlik versin diye ama arkamdan gelen kapatir mi bilemedim =)

Masa lambası şart hem ısı hem ışık olması için Berrak Hanım yavaş yavaş onuda alırsınız

Alirim tabi. Neyi eksik benim Kabuk'umun.Onun da,dogasina uygun yasamak hakki..

Geri