Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!berrakerkin' Alıntı:2 gunluk aclik sonrasi vital ve herbivor birer attim,ilgilenmedi
Yeni gelen minerali attim. Onu yerken,digerlerini de yemis bulundu.
Normalde minerali de yemez. Tazelikle alakali olabilir mi acaba?İki minerali yanyana tuttugumda hafif bir renk ve boyut farki var.
Eskisi az biraz kalin ve kirmizimsi.
Bu arada karideslerle ayni kutuda bekletmem de ise yaramadi. Oyuzden ben de karidesleri de yaninda atarak simdi 5-6 vital yemesini sagladim.
Tetra da verdim biraz.
Ac birakma yontemi bitkisel icin sokmedi.Ben de zaman kaybetmemek icin hergun boyle yedireyim diyorunm
Vildan Hn karides verebilirsin demisti.
Diger bir gozlemim, eski mineralin uclari hafif bukuk,yenisi duz cubuk
berrakerkin' Alıntı:Alisarp' Alıntı:Nasil yani nolmus hayvana ?
Meraktan soruyorum spora nereye gidiyorsunuz ?
Emre anlatsin,icim el vermiyor.
Active Gym'e gidiyorum.
berrakerkin' Alıntı:Tekrar merhaba arkadaslar,herkese simdiden iyi haftalar..
Kaplusu ayakkabi kutusuna paketledim,Veteriner Hekim Vildan Hanim'a goturdum dun =)
Emre sagolsun,ulasim konusunda bana yardimci oldu,beni iskeleden aldi ve kapluslarimizi beraber goturduk.
Konustuklarimizi paylasiyorum;
Oncelikle Vildan Hanim,kaplumbagamin cikan yaralarinin,yuzme eksikligine bagli olusan hassasiyetten kaynaklandigini,antiseptik birsey olmadigini soyledi. Yüzemediği için bacak adasındaki derinin pişik gibi biriktiğini,(elleriyle aldi bir kismini),deri atamadığını ve bunun ileride mantara cevirebilecegini ve suan buyuk akvaryuma gecemesem de,haftada 3-4 gun kuveti doldurup yuzdurmemi soyledi.
Kabugunun sertligini begendi ancak yanlis beslenmeden deformasyon oldugunu ve beslenme ile ilerde duzelebilecegini soyledi.
Tirnaklarinin da yine vitaminle belki uzun vadede gecebilecegini soyledi.
Yagsiz,tuzsuz peynir,et,balik,yumurta verebilecegimi soyledi.Kaplusumu obez ve Emre'nin dedigi gibi tonton buldu =)
Becozym surup 2 gunde bir 3 damla verdi.
Battikonun ilk 3-5 dakikada etkili oldugunu sonra bekletmenin faydasi olmadigini hatta iyi yikanarak akvaryumuna konmasini,cunku suyuna degmesinin olumcul derecede tehlikeli oldugunu soyledi.
Terramycin icin de iyi temizlenmeli dedi.
Deviti 15 dk disarda uygulamam gerektigini ve sonra yuzdurecegim kuvette de bi o kadar durmasi gerektigini soyledi.
Yem kutusunda karideslerle vitalleri bekletmemi,onemli olan kokunun sinmesini,hayvanin tek buna baktigini soyledi.
Agzinin icinde bir beyazlik varmis,sert birsey isirmasindan kaynaklanan.Uzun vadede duzelirmis.(Muhtemelen tas vb isirdiginda yapti benim muzur)
Bu arada tuvalete cikamama sorunu icin,arka tarafi,bacaklari ve alt kabugunun o kismini,normal suyundan bir kac derece yuksek suyla yikama/suda tutma tavsiyesinde bulundu.
Aklima gelen birsey,ac birakma her zaman ayni gunde olmasin dedi. Bazen 5 gunde bir vs dogal olsun dedi.