Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Fazla akvaryum ve ekipmanı olan var mı?

Cvp: Fazla akvaryum ve ekipmanı olan var mı?

Aynen Ali Sarp ın dediği gibi Berrak :) Benim evdeki ilk büyük akvaryuma taktığım Eheim 2260 standart dolaba sığmadı. Sen süpürge kutusu diyorsun, bahsettiğim filtrenin kutusunu görsen çamaşır makinasımı var bunda dersin :)

Evet Ali Sarp. O akvaryum uzunluk olarakta, en-yükseklik olarakta bizimkilerden bir tık düşük. Eve girdiğinde bu ne diyecek :)

Ama ben Berrak için yazmıştım burada :) Nede olsa saklama kabına göre bayağı büyük olacak :)

dolap iç boşluğu 30*60h eni ihtiyacına göre daha genişte olabilir. minimum iç boşluk bu ölçülerde olsun. üst kısmındaki musluklu parçada var hortumlarda eğilme olmadan rahat durur. arkadan açtıracağın hortumların çıkacağı delikte üst orta kısımdan 6-7 cm çapında olsun.

berrak kitapçıktada yok o musluklu parçadan kapağa girecek siyah parçaya kadar alt alta dizip tek resim at oradan ben sana anlatırım. hangi parça nasıl takılacak diye.

Yeni saklama kabi da ilk geldiginde kocaman gelmisti gozume.Bunu dusunemiyorum bile =))

Dip not:Eski sak.kabi 45*30*10
Yeni sak. kabi 61*45*23 =))

Camasir makinesi iyiymis =))

cem' Alıntı:
dolap iç boşluğu 30*60h eni ihtiyacına göre daha genişte olabilir. minimum iç boşluk bu ölçülerde olsun. üst kısmındaki musluklu parçada var hortumlarda eğilme olmadan rahat durur. arkadan açtıracağın hortumların çıkacağı delikte üst orta kısımdan 6-7 cm çapında olsun.

berrak kitapçıktada yok o musluklu parçadan kapağa girecek siyah parçaya kadar alt alta dizip tek resim at oradan ben sana anlatırım. hangi parça nasıl takılacak diye.

Konunda var miydi?Oradan dener cozemezsem donerim cok sagol.

Emre imdat, delikleri Gokhan Bey mi actiracak,nasil olacak?

Yaa bu kaplumbaga forumuna girdigimden beri cok panik bir insan oldum =))

berrak o kapak üstü mandallı parçanın üstüne denk gelen yani ona geçen parçaya contaları takıp öyle oturtuyorsun. onu konuda yazmamışım. linki de yazayım arama derdin olmasın.
mailto:/forum/Konu-tetra-tec-new-model-dis-filtre-ex-1200-l-h-kurulumu-resimli.html

gökhan bey açar o deliği. akvaryumu alıp aktif hale getir öyle rahat edeceksin ki. daha önceden yapıp yakayı niye kurtarmamışım diyeceksin.

benim hayvanlarla ilgilenmem günlük 10 dakika odadaki bitkilerle daha fazla uğraşıyorum. ürün almaya da başladım. yakında resimlerini ayrı konuda atarım.

Dolap arkası ya kapalı olup delik açılır yada açık olur. Bunu ben konuşurum Berrak. Senin bu konuyla ilgili düşünmen gereken nokta olmayacak.

Cem, dolap içerisi 60 cm olsa kafi mi diyorsun. Zaten eni 50 cm olacağı için sorun olmayacak. Hortum bükülme çapı vs için bu yeterli diyorsan ben konuşup öğreneceğim.

Abi zaten standart delik aciyor yani onda konusacak birsey yok bence ama hatirlatmak iyi olur yinede bide o kisim tam acilsa o dolap saglam olamaz ki zaten

Dolap yuksekligi icin 60 cm mi diyorsunuz yoksa en icin mi en zaten akvaryum eni degismez o 50 olacak yukseklik icin 60 yeterli olur ben 90 ligi 1200 u olcup yaptirmistim 60 olcusunde ama 120 ligin dolabi 75 cm en rahati ben onda delikten fis gecirdim hersey ona bagli

Senin akvaryumda dolap yuksekligi ne kadar ki abi ? Filtre sigmadigina gore 60 cm falan sanirim

Benim büyük akvaryumda arka tam açık. Ama doğru bunda zaten kapalı olmalı. Demir taşıyıcı olunca gerek olmuyor. Benim deliği istediğim gibi olsun diye evde açmıştı.
Berrak sen bana filtreyi ne tarafa koyacağını söyle o tarafa delik açtırayım, diğer tarafada bir tane ortadan raf yaptırayım.

Benim büyükte 70 cm ama demir taşıyıcı vs düşünce 65 cm falan kalıyor sanırım. Eve gidince bakarım. Şimdikini sağlam 80 cm yaptırıyorum. Demir dışında 75 cm dolap yüksekliği olacak.

Duz yuzey degil ama boyu 43 en 31 ortalama

Gokhan Bey boyutlari atmadi henuz.

Tamam ona rahat rahat sığar. Hesap kitaba gerek yok. Benim filtre sığmadığı için bu konuda uyarıyorum ama diğerleri Eheim 2260 gibi değil sanırım.

Dolabin yuzunu onune alip baktiginda sag tarafina acilmasi uygun Odanin kapiya yakin olsun ki fise de yakin olsun.

Yani kurulmus akvaryumun onunde durup, dolap kapaklarini gorurken sag dolap kapaginda olacak.

Cem ile delik capi ve yuksekligi konusunda mutabik misiniz,olcmem gereken birsey var mi?

Dedim şu tarihten günümüze kadar uzanan konuya bir bakayim neler konuşuluyor, en son yemek yapıyordunuz şimdi marangozluğa geçmişsiniz :D En iyisi ben yine bakmama ya devam edeyim :D

Tamam sağ tarafa açtıracağım deliği. Delik çapı sorun değil, 10 cm kadar açılır.

Benim küçük akvaryumdaki deliği ilk başta açmamış mıydı yoksa ben mi çyle tercih etmiştim evde açarsın diye hatırlamıyorum ama evde talaş tozuna gerek yok.

Bir sonraki ziyaretinde uzaya çıkarız artık Neslihan :)

Neslihan,basin doner valla=))

Emre,filtre tabani ile akvaryum suyu arasi 80-150 cm olmali diyor.Bu dolap olcusu gelmeden netlesemeyecegiz

Cem dogru mu gidiyorum?

Hortumu fazla mi ittirmisim? Bu vana ile uzerinin sıkıstirimasi lazim olarak anladim ama cok kalin oldu,vana itilmiyor ki?

Motora vanalari oturtana kadar canim cikti yaa =)) Yazilanlari anlamadim,deneme yanilma ile yasayarak yaptim =))

Motora vanalari oturtana kadar canim cikti yaa =)) Yazilanlari anlamadim,deneme yanilma ile yasayarak yaptim =))

Ekli dosyalar

• 2014-04-30 18.11.55-1.jpg
    2014-04-30 18.11.55-1.jpg
    26.1 KB · Görüntüleme: 66

Ben bu konuyu takip etmediğim için başım dönmez Berrak :133: Ama sizin epey bir dönmüş Mahfettin moderatörleri :)

Cvp: RE: Fazla akvaryum ve ekipmanı olan var mı?

berrakerkin' Alıntı:

Emre,filtre tabani ile akvaryum suyu arasi 80-150 cm olmali diyor.Bu dolap olcusu gelmeden netlesemeyecegiz

Cem dogru mu gidiyorum?

Hortumu fazla mi ittirmisim? Bu vana ile uzerinin sıkıstirimasi lazim olarak anladim ama cok kalin oldu,vana itilmiyor ki?

Mesafe sorun değilki. Zaten filtre tabanı ile akvaryumu tabanı arası 70 cm falan lacak. Yüzey ile arasıda 110-115 cm olur.

Hortumu kesmedin umarım.

olivia-peter' Alıntı:
Ben bu konuyu takip etmediğim için başım dönmez Berrak :133: Ama sizin epey bir dönmüş Mahfettin moderatörleri :)

Valla hala saglamlar =) Ben de hep biri "imdaaaaat yeteeer" diyecek diye bekliyorum ama tik yok =))

Allah razi olsun onlardan :)

AEK' Alıntı:
berrakerkin' Alıntı:

Cem dogru mu gidiyorum?

Mesafe sorun değilki. Zaten filtre tabanı ile akvaryumu tabanı arası 70 cm falan lacak. Yüzey ile arasıda 110-115 cm olur.

Hortumu kesmedin umarım.

Kesmedim tabi ki =))

Ben benimkileri uygun olcude kestim cok karisiyordu

Yanlis yapmissiniz boruyu cikarin vanayi tirtikli kisima cevirerek tekrar sokun borutu itebildiginiz kadar itin ve vanayi tirtikli kisim ustunde cevirin boru ustunde 1-2 kere donse kafi

Elimde kalanlara ait 2 foto ve aciklama atacagim Cem

Borularin soldan ucu selale aparati gibi delikli

Ortadakinin tek agzi tipali

Sagdan 2.daha genis

Ve en sagdakinin ucu contali

Ekli dosyalar

• 2014-04-30 18.48.42-1.jpg
    2014-04-30 18.48.42-1.jpg
    31 KB · Görüntüleme: 60
  • 2014-04-30 18.49.20-1.jpg
    2014-04-30 18.49.20-1.jpg
    19.1 KB · Görüntüleme: 129

Tontonun iki ay önceki yaşam şartlarıyla yakında oluşacak yaşam şartları arasındaki fark göz önünde bulundurulursa yeter demeyiz :)
Bizden çok senin özverin götürüyor bu işi. Önce daha büyük saklama kabı al, ısıtma lambası, ısıtıcı, filtre vs gibi ekipmanlar al, sonra hayvanın beslenme programını o kadar yem alıp düzenlemeye uğraş (ki bu konuda hayvan çok dirençli seçici), sonra ufak tefek oluşumlarla mücadle et, sonra hayvanı kontrole veterinere götür ve ondan gelen ilave tavsiyeleri uygulamaya başla ve şimdide o kadar yeni kap ve ekipmanları bırakarak gereken ömürlük akvaryumu kurmaya başla, tekrar ısıtıcı ve dış filtre al. Dahada aklıma gelmeyenler vardır. İki ayda bunları ben yapamam.

Geri