Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!AEK' Alıntı:Ben bunun üzerine ve altına elyaf koymadım ama bir tıkanma olmadı. Kovanın alt katmanlarında duruyor. Bu kaplama silikat kaynaklı olmasın. Substrat zaten elyaflı.
AEK' Alıntı:Ben micromech ürününü seramik gibi kullanıyorum. Anladığım kadarıyla sen bunu zeolit yerine koydun. Peki ammo nerede duruyor? Kullanımı bıraktın mı? Bence silikatı elyafla sarsan kafi olur. Bendeki micromechlerin hiç birinde dediğin olmadı.
Şu silikattan bende aldım, yeni kurulumda filtreye koyacağım. Bu filtre 4 sepetli, şu şekilde dizeceğim;
En alt micromech ve bio mech
Üstündeki sepete mavi sünger, elyaf, silikat, elyaf
Üstündeki sepete zeolit elyaf
En üst sepete substrat elyaf (ilk ay karbon)
Zaten birde ilk girişinde ön filtresi var. Fazla fazla temizler.
Zeolitte seachem denitrate muhteşem bence. Biterde bulamazsam kesinlikle jbl denitrate deniyeceğim.
Benim iç filtre havam sürekli kapalı. Sadece dalga yapıyorum. Hava motoru ve şelale aparatı fazlaca hava yapıyor. Hatta bende de hava zerresi çok ama zararı yoktur sanırım. Gerçi hava taşlarının verdiği havayı daha büyük parçalar halinde atmasını sağlayabilirim. Eğeim taşında hava kabarşığı ayarı var. Suyu ne kadar çok buharlaştırırsan o kadar iyi.
2213 önermem Barış. EX700 alıp devam et derim. İleride imkanlar dahilinde bir geliştirme yaparsın. Sonuçta tetra kolay kolay arıza yapmaz ama debi düşüşü olur. Bunuda 3 sene sonra mekanik destek için iç filtre ile götürürsün.
AEK' Alıntı:Aslında ben onu bir an için unutmuştum bile Barış o kadarda yazdı. Zaten o filtrede varsa işin çok uzun süre kolay gider. İç filtreyi önce yüzeyde kullanırsın. Yüzey akıntısı yapar. Birkaç seneye konum değişikliği yapılır.
AEK' Alıntı:Tetra uzun süre mekanik temizliği iyi yapar. Biyolojik döngüde zaten sorun olmaz. Zamanla düşen debinin mekanik temizliğe etkisinide iç filtren çözer. Bu şekilde uzun süre rahat edersin.