Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Göz damlası yerine teramisin kullanmıştım. Yine de göz damlası almam gerekli mi ? Bu arada 1 aydır yemek yemiyor ve uyuyor ben kış uykusuna yattığını zannetmiştim. Suyunu hep temizliyorum , kabuk boyu yaklaşık 6 cm. Kullandığım yemleri de görsele ekledim . Uvb ışık olmadığı için masa lambasının altına koymuştum ama ne yapmalıyım uvb ışık sipariş verdim 1 haftaya gelicekForuma hoşgeldiniz.
Kabuktaki plakanın açılmaya bağlı matlaşması. Az birazda kireç var.
Gözleri için eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın. Kuru yerde 25-30 dakika bekletin.
Ağzına da 1 damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla ikişer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün.
Suyunu temiz tutun. Pomadlar kullanışlı değildir. Sudaki kirleri üzerine yapıştırır. Damla göz içine işler. İlk damlatmada biraz yakabilir ayaklarını gözüne atabilir bu sıkıntı değil.
Dışarıda gezdirmeyin.
Akvaryumunda genel resmini atın, eksik fazla ne var, enfeksiyona ne sebep olmuş bakayım.
Kabuk boyu kaç cm? Baştan kuyruğa kabuk boyu.
Kullandığınız yemler ne marka?
Merhaba sıradan akkor lamba alın yandıkca ısınır, üzerine ışık gelmesi değil olay ısıgın onu ısıtması. Herhangi bir elektrkciye gidin bulursunuzŞimdilik böyle duruyor bulunduğum yerde dediğiniz gibi ısıtma lambası bulamadım internetten istedim 5 ocakta gelecek gözüküyor
Kaplumbagalar soguk kanlı oldugu için ortam ısısı düşünce onlar da sistemlerini yavaslatıyor. Nerede baktıgını tam anlamadım suyunda ısıtıcısı var mı?Isı lambası olarak ekte gönderdiğim fotodakini sipariş vermiştim cuma günü gelecek , daha önce veterine götürdüm antibiyotik iğne verdi tekrar götürmeli miyim sizce ?
Gentatutu göze damlatıyorum , ağızdan vitamin sürün ağız kenarlarına demiştiniz öyle yapıyorum gentatutu göze vitamini ağız kenarınaBu lamba uygun değil. Taş yerine alternatif bulun taş soğukluk verir.
Hayvan iğne için ufak. Ampul antibiyotiklerde doz yüksektir. İyi ayarlanamazsa öldürür. Hayvana ağızdan da sabah akşam ikişer damla gentagut verin.
Hekime götürmeyin. Dışarı çıkarmak dahi hayvanın hastalığını ilerletir.
Sipariş verdiğim lamba mı uygun değil şu an kullandığım lamba mı onu anlamadım, sipariş verdiğimde de ısıtma yazıyorBu lamba uygun değil. Taş yerine alternatif bulun taş soğukluk verir.
Hayvan iğne için ufak. Ampul antibiyotiklerde doz yüksektir. İyi ayarlanamazsa öldürür. Hayvana ağızdan da sabah akşam ikişer damla gentagut verin.
Hekime götürmeyin. Dışarı çıkarmak dahi hayvanın hastalığını ilerletir.
O zaman günde 1 damla vitamin , sabah akşam 2 damla gözlere ve ağza gentatut diyorsunuz . Doğru muAğzına 1 hafta boyunca vitamin gibi ama sabah akşam günde 2 damla uygulayın. Geniş spektrumlu antibiyotiktir ağızdan da uygulanır.
Yukarıda lamba ile ilgili bilgi vermiştim. Bu yeni aldığınız E14 duy tipi. Max kaldıracağı gücü bilmiyorum. Max 60 watt kaldırmalı.