Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarda Mantar Hastalığı

Kucuk hatirlatma olarak bakteri tutucu seyleri cikartinca yine akvaryum suyunda bekletmeniz gerekli
 
Cvp: Kaplumbağalarda Mantar Hastalığı

Ben akvaryum dışında bekletmelerde komple yıkanması taraftarıyım. Süre kısa olsa sorun olmaz ama birkaç gün sonra sudaki oksijen bitince bakteri kültüründe olumsuz değişimler olur.
 
Cvp: Kaplumbağalarda Mantar Hastalığı

Cevaplarınız için herkese çok teşekkür ederim. Resimler:
mailto:/a/img836/9885/fgsj8.jpg
mailto:/a/img834/3749/pu8y.jpg
mailto:/a/img836/9428/e3pb.jpg


4. kaplumbağamın kafasının üzerinde tam ortada küçük, beyaz bir nokta var. Resmini çektiğimde belli olmayınca siteye koymadım. Diğerlerinde dün gördüğüm beyazlıklar kaybolmuş.
 
Acilen veterinere gidilmeli klasik kulak iltihabi gibi birsey olmadigi kesin, gec kalmadan mumkunse yarin vildan hanima gidin petosphere.com
 
Üçü ayrı hayvanlar sanırım. Hepsinde aynı noktada olduğuna göre ısıtma lambası kuru alana yakın mı ? Biri diğerinin üstüne çıktığında çanağa veya ampule değiyorsa sıcak çanak veya ampul yakmış olabilir.

Sonuncunun durumunu pek beğenmedim. Deri ülseri veya tümörede benziyor. Bir an önce hekime göstermekte fayda var. Özellikle 3. Hayvanı.
 
Cvp: Kaplumbağalarda Mantar Hastalığı

Simdi bilgisayardan anladim bende 3 farkli hayvan oldugunu buyuk bir sorun oldugu bence kesin ama lambayla mi alakali bilemiyorum
 
Lamba yanığıda olsa tam aynı yere gelmesi çok enteresan. Bu vaka gerçekten ilginç. Ama üçüncünün durumu bencede kötü. Her ihtimalde tümü içinde veteriner hekim kontrolü şart.
 
Cvp: Kaplumbağalarda Mantar Hastalığı

Lamba yanığı değil. Çünkü lambaları yok. 3 gündür yazı yazmadığım veteriner hekim kalmadı. Resimlerini de gönderdim. Ama bir hekimden cevap alamadım. Sizlere ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.
 
Cvp: Kaplumbağalarda Mantar Hastalığı

her veteriner hekim kaplumbağalar konusunda bilgili değiller açıkçası getirisinden dolayıda çok fazla umursamıyorlar galiba çünkü mantar enfeksiyonundada en azından ilerlemesini etkileyecek yorumda bulunabilirlerdi resimlerden sonra diye düşünüyorum bu yüzden arkadaşların önerdiği hekimlere götürmen yararına olacaktır geçmiş olsun 3 kaplumbağa sıkıntılı bir durum
 
Soyledigim veterinere goturebilirsiniz
www.petospher.com
Bunun yaninda lamba en onemli ihtiyaclardan biridir lutfen bunu saglayin
 
Cvp: Kaplumbağalarda Mantar Hastalığı

Alper İstanbul daysan sana rahatlıkla veteriner hekim önerebiliriz. Özellikle Ali Sarp ın önerdiği bu hayvanlar konusunda bilgilidir. Zaten birebir muayene isteyecektir. Ben özellikle sonuncuya bakarak vakit kaybetme derim.
 
Cvp: Kaplumbağalarda Mantar Hastalığı

Geçen hafta salı günü hepsini veteriner hekime götürdüm. Teşhis, mantar enfeksiyonu.
Herhangi bir beşeri mantar ilâcı alıp sürmemi ve sürdükten sonra biraz suya koymamamı söyledi.
Ben de evdeki ilâcı alıp aile hekimime gösterdim. Kullanılabilir dedi.
Ancak tedavide bir gelişme yok. Dahası birinde tırnağın deriyle birleştiği yerde kahverengi çıkıntı oluştu.
Diğerlerinde ise çenelerinde kahverengi lekeler var.
Forumda yazılan gibi, kuruyunca çok kötü kokuyorlar.
Hareketliler, yem yiyorlar, haftada bir kez yumurta veriyorum, günde 1 saat 45 dakika güneşleniyorlar.
Veteriner hekime gitmeden evvel internetten okuduklarıma dayanarak kaya tuzu kullanarak akvaryum, dış filtre temizliği yaptım.
Bu hastalığın kesin çözümü için şimdi ne yapmalıyım?


Kullandığım ilâcı yazmayı unuttum.
EXODERIL Krem Lokal Etkili Antimikotik Naftifin Hidroklorür
 
Cvp: Kaplumbağalarda Mantar Hastalığı

Il nedir soylerseniz veteriner onermek en dogrusu olacak
Kaya tuzu bobrekleri iflasa goturur asla hayvan akvaryumdayken kullanilmaz
 
Cvp: Kaplumbağalarda Mantar Hastalığı

dış filtre kullanmıyorsan metilen mavisi alıp sularına damlatman iyi olur. sudaki bakterileri öldürür. dolayısıyla mantara karşıda etkisi olur. mantar ilacı kesinlikle yutulmamalı. ağız çevresinde olanlara sürmemelisin. kuru alan ve ısıtıcı lamba olmalı günde 12 saat yansın. mantar nemli ortamda ürer lambanın vereceği ısı ile o bölgeler kurursa bu da fayda sağlar. bunun yanında kuru bir yerde ve lamba altında uygun ısıda olması kaydıyla o bölgelere baticon sürüp kurumalarını bekle tahminen 10-15 dakika. baticonu da yutmasınlar. kendi kuru alanlarında lamba ısısı 31-32 derece bekleteceğin kapta 30 derece ısıda olmalı. metileni her gün 100 lt su varsa iki damla damlat. 200 lt'ye kadar 3, daha üstü için 4 damla.
 
Cvp: Kaplumbağalarda Mantar Hastalığı

Exoderil yazdığım krem.
Dış filtre kullanıyorum. Akvaryumu ve dış filtreyi kaya tuzu ile yıkadım, duruladım. Kaplumbağalarımı 3 gün sonra akvaryuma koydum. Dış filtre de boş akvaryumda 3 gün boyunca çalıştı.
Ben şimdi krem tedavisini kesip sizin önerdiğiniz tedaviye başlayayım.
Metilen mavisini dökünce dış filtreyi çalıştırmayayım mı?
 
Cvp: Kaplumbağalarda Mantar Hastalığı

Metilen dis filtre varsa kullanilmaz icinde zeolit ve substrat varsa tabi kullanmak icin bunlari cikarmalisiniz
 
Cvp: Kaplumbağalarda Mantar Hastalığı

zeolit ve substrat veya lav taşını çıkarıp musluk suyu ile yıka ve tuzlu suda bir gün bekletip tekrar yıka kurutup bir kenara koy. yerlerine en üste karbon olmak üzere diğer boşlukları elyaf ile doldur. karbon kireç ve ağır metallerle birlikte bakterileri de elimine eder. hayvanlar düzelene kadar böyle devam et. bu şekilde metileni kullanırsın. pomadın dediğim gibi yemesi ve gözüne gelmesi tehlikeli bir de her pomad farklı mantara göre endikedir. birini tedavi eden diğerini tedavi etmeyebilir. bir de o ayak ön ayaksa gözüne veya ağzına bulaştırabilir. riske girme bence.
 
Cvp: Kaplumbağalarda Mantar Hastalığı

Bugün metilen mavisi aldım. Üzerinde Contra - Ichtyo yazıyor. Son kullanma tarihi yok. Pet shop yemler hariç diğer ürünlerde son kullanma tarihi olmuyor dedi.
Dış filtrede zeolit var. Onu çıkarıp yerine aktif karbon koyacağım. Peki diğer malzemeler kalsın mı?
Öğlen güneşine çıkarmadan önce hepsine baticon sürdüm.
UV lamba bulamadım. Dükkanlardan biri siparişle getirtebileceğini, bu sebeple de ne tür özellikleri olmasını istediğimi sordu. Bana lambanın özelliklerini yazabilir misiniz?
Elindeki tek lamba 300 watt. Hem çok elektrik yakacağından, hem de pahalı olduğundan almadım.
 
Cvp: Kaplumbağalarda Mantar Hastalığı

o ampul olmaz zaten çok güçlü substrat veya lav taşı varsa onu da çıkar. contra-ichthyo normal metilenden biraz daha düşük dozludur ama farketmez. o da iş görür.

uv olarak alacağın bu ampul ve bulabileceğin en ucuz ampul. bunu aldığında kuru alandan 28 cm uzaklıkta olmalı. çanaktan ucu dışarı çıkacaktır. o kısmı alüminyum folyo ile kapla ama çanağın arkasındaki hava delikleri açıkta kalsın. direk göz temasın olmasın ampul ile.
mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-kompact-florasan-26w-5-0-uvb-100796464

bir tanede ısıtma lambası kullan. güneşin fazla faydası olmaz. hayvanların hangi saatte ne kadar çıkacağı da.
 
Cvp: Kaplumbağalarda Mantar Hastalığı

Cevabınız için çok teşekkür ederim.
 
Geri
Üst