Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam düştü :(

mars

Yeni Üye
Katılım
15 Haz 2010
Mesajlar
2
Arkadaşlar ben yeni üyeyim ancak bir sorunum var. Kaplumbağam ona bakmaya başladığımdan beri çok büyüdü. Eski fanusuna sığmıyordu. Bir gün benim haberim olmadan fanustan çıkmış ve yaklaşık yarım metre yüksekten yere düşmüş :( :( Şimdi yem yemiyor ve karanlığa bıraktığımda uyumuyor yardım lütfen :( :(
 
RE: Çok korkuyorum lüften yardm

Öncelikle, lütfen sorununuza uygun başlık yazınız... Kap, fanus her neyse onda kaplumbağaya bakılmaz... Sağlıksız bir ortamdır ve büyüyünce zaten kaçması kaçınılmazdır. Umarım iç kanama geçirmemiştir. Yem yememesi sağlık sorunu da olabilir, o anlık korkunun sonucu da olabilir. Karanşıkta önce hareket eder ama bir süre sorna uyur merak etmeyin, uyumadan duramaz.. En azından gece siz uyurken o da uyuyordur.
 
RE: Çok korkuyorum lüften yardm

teşekkürler uyarıları dikkate alacağım...çok saolun
 
RE: Çok korkuyorum lüften yardm

ayrıca düşmenin etkisiyle korkmuştur büyük olasılıkla o yüzdende yem yemiyor olabilir. arkadaşımın dediği gibi fanusta bakılmaz !
 
RE: Çok korkuyorum lüften yardm

donanımlı bir akvaryum sahibi olursun inşallah ve fanustan vazgeçersin..
yarım metre yüksekten düşmesi okadar büyük bir olay değl diye düşünüyorum forumda kaplumbağasını 3.kattan düşüren bir arkadaş görmüştüm. ama kaplumbağanız ağırsa iç kanama şansıda artabilir tabi.onu çok ürkütmüş sanırım.durum geçicidir büyük ihtimal.dediğim gibi kaplumbağnıza güzel bir yer edinin ısıtıcı,filtre ve sağlıklı yemlerin olduğu camdan bir akvaryum ..
 
Cvp: Kaplumbağam düştü :(

Ben bugün üye oldum çünkü kaplumbağalar hakkında bilgi almak istiyorum.Kaplumbağamın gözleri hastaydı ve bugün birşey göremediği için 3. kattan aşağıya düştü.Hiç hareket etmiyor kormaya başladım.Lütfen yardım edinnnn!:59::'(
 
Cvp: Kaplumbağam düştü :(

Kara kaplumbağası mı besliyorsunuz? Kabuğunda çatlak var mı? Düştüğü zemin sert mi yumuşak mı? Ancak çok yüksekten düşmüş. Sarsıntı çok ağırdır.
 
Cvp: Kaplumbağam düştü :(

Su kaplumbağası ve kabuğunda çatlak yok.Nasıl olduysa akvaryumundan çıkmış.Şu anda hareket ediyor ama herşeyden çok korkuyor.
 
Cvp: Kaplumbağam düştü :(

İmkanınız varsa yarın mutlaka bir veterinere götürün. Dışarıdan belli olmasa da iç organlarında hasar olabilir :( Gözleri için ilaç kullanıyor musunuz? Yemek yedi mi düştükten sonra?
 
Cvp: Kaplumbağam düştü :(

Veteriner gözler için ilaca gerek olmadığını söyledi .Gözleri kendiliğinden düzelirmiş daha önce gitmiştik.Ve ayrıca yemek yiyor.
 
Cvp: Kaplumbağam düştü :(

Yemek yemesi çok iyi. İnşallah kakasını da sorunsuz yapar kanlı vs. olmaz. Çok geçmiş olsun.
 
Cvp: Kaplumbağam düştü :(

veteriner gözleri için nasıl ilaca gerek yok dedi ya benim kaplumbağamında gözleri kapanmıştı gentanet-g diye bir damla verdi antibiotik içeriyor gözlerine günde 2 kere her bir göze 2 defa damlatıyorsunuz.ertesi gün açılıyor.Bence siz o veterinere kulak asmayın Gentanet-g alın gerçekten cok faydalı bir ilaç.hem elinizdede bulunmuş olur size 3 4 gün kadar bir süre veriyor şu kadar gün kullanın die sonra tekrar kontrole götürüyorsunuz.Hem elinizdede bulunmuş olur.hatta başka bir veterinere götürün yarın allah korusun bir şey olmasındansa emin olmak daha iyi.Çok geçmiş olsun inşallah birşeyi yoktur :((
 
Cvp: Kaplumbağam düştü :(

Kaplumbagam elimi ısırdı.Korktum ve elimi salladim bu siraa yarim metre asağı dustu sonra yem felan verdim yedi.Ic kanama gecirirmi?yaklasik 250 gr vardir.ic kanama gecirirse ne olur ? Lutfen cevaplar misiniz ? Cok korkuyorum.
 
Cvp: Kaplumbağam düştü :(

kafasını ve ayaklarını rahatça hareket ettiriyorsa ve durgun hali yoksa sorun yoktur. eline alıp ezik, kızarıklık var mı diye kontrol edebilirsin. ilk gün 24 saat boyunca bir sıkıntı yoksa iyidir.
 
Cvp: Kaplumbağam düştü :(

Geçmiş olsun. Yavru olmayınca bu tip durumlar daha tehlikeli oluyor. Genede mesafe kabuk için çok değil.
 
Kaplumbagamin karidesi bitti ve alamiyorum.Bir bucuk ay boyunca tetra verirsem bisey olur mu yardim edin :(
 
Cvp: Kaplumbağam düştü :(

berfin "sadece tetra versem olur mu ?" başlığına alıp konuyu açtım. arkadaşlar ve sen oraya yazabilirsin.
 
Geri
Üst