Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuk sorunu

Cvp: Kaplumbağamın kabuk sorunu

Şimdilik bir tane sipariş ettim emre abi. Bugün iş çıkışı bauhaus da aldım nefesi ve bahsettiğiniz ecolite 52 w lambayı aldım, gitmişken birde max 60w kaldıracak masa lambası da aldım kuru alana yansıttım ama çıkmıyorlar hala ? yemleri orada vermeye başladım belki cazip gelir diye bakalım belki belli bir alışma süreleride vardır ? yarınada uvb lamba ile ay ışığı lambası geliyor. kadro tamamlanıyor :D birazdan fotosunu atacam emre abi, bu ecolitenin kaç cm den kurmm gerekyorddu kuru alana

15 cm civarı uygun. net ölçü için hayvanların bulunacağı yere bir derece koyup ışığı üstüne ver. 31-33 aralığına gelecek şekilde net ısıyı bulduğun mesafe uygun açıdır. ampulün buzlu olanını aldın değil mi ? şeffaf olanı da var çünkü. resim göndermen iyi olur çıkmalarını engelleyen bir şey var mı anlarız.

yok yok buzlu cem abi. Eve gideyim yie foto çekerim

gerek yok. bende sürüyle var. bir iki tane de yedek alsaydın. durur durur olmadık zamanda patlarlar.

Cem abi,

Ampulu yerleştirme şekli aşağıda 17 cm yüksekliğinde, yalnız sanki çok iyi ısıtmıyor gibi geldi.

1) ampul yuvası max 60 w yazıyor. Ben ne olur ne olmaz diye 1 tanede aynı ampulün 70 w sini aldım onu taksam patlar veya zarar verir mi ?
2) Yarında uvb geliyor. Onu da kuru alanamı yoksa akvaryumun içine mi yansıtayım ?
3)normal ışık veren üst kapaktaki florasanı kullanayım mı?

Isıtıcı ampul 1 mailto:/7082inciv8168023.jpg
ısıtıcı ampul 2 mailto:/6959incis5862450.jpg
ısıtıcı ampul 3 mailto:/1189inciz9264853.jpg
lefter mailto:/688incir4682583.jpg
lefter ve alex mailto:/494incij571534.jpg

70 w olandan ben de aldım. benim eski kıskaçlı lambam var. onun kablosu kalın, duy seramik. ankaraya döndüğümde deneyeceğim. cam patlarsa sıkıntı yaratabilir. tel kopsa iyi de. ben onu ayrı bir yerde takıp deneyeceğim akvaryumda değil. sen şimdilik kullanma.

lambanın mesafesini biraz indir. 15 cm gibi. uzun vadeli yanacağı için ilk başta net ısıyı anlayamazsın. hayvan durdukça ısıyı hissedecek. ben yandan gelecek şekilde taktım. 11 cm mesafede kullanıyorum ama benimkiler büyük yeterince ısınınca ya öbür taraflarını dönüyorlar ya da suya giriyorlar. seninkiler küçük olduğu için işi kavrayamazlar bir anda kızarabilirler. daha kısa koyup riske girme.

uv ampul mü çubuk florasan mı. ampul ise kuru alana çevireceksin. bir de kaç watt onu belirt ki net mesafeyi söyleyelim. genelde 30 cm üstü mesafede olur. 4 saat kadar yanması yeter. bunun için zamanlayıcı alırsan senin içinde büyük kolaylık olur. daha doğrusu her iki lamba için.

normal florasanı akşam üstü bu lambalar sönüp karanlık olduğunda yattığın zamana kadar yakabilirsin. maksat o süre zarfında aydınlık olsun.

maşallah hayvanlarda güzel onu da unutmadan yazayım.

Saolasın Cem abi keratalar güzel ve sevimlik gerçekten.

Ambul 40 w nebima markalı uvb. Ecolite 52w halojen ampul ve uvb nin kurulumunu şöyle yaptım sorun olur mu? Mavi lambalı uvb beyaz ısıtıcı

mailto:/521864_101518723321uvbbb28777_380579951_n.jpg
mailto:/uvbb222.jpg

Zamanlayıcıyı nerden alacağım ? Emre abi juenpet in net satışı değilde direk elden aldığı bir mağazası olduğunu yazmıştı bir konuda yeri nerde acaba ?

70 w ecolite içinde senden haber bekiyorum

Emin,
Lamba olayını iyi çözmüşün. Suyu biraz daha yükseltmeye bak. Lambalar yen çevrilip takılır.

70 w olan lambayı takma, uygun değil. Şu taşın üzerine akvaryumun içerisindeki sarı dereceyi kurulayıp koyduktan sonra 10 dk beklesene, bakalım kaç derece gösterecek. 31-33 derece ise mesafe uygundur.

Çok karışmış konu, uvb en uzak 30 cm mesafeye konulur. Senin uvb namiba terra değil mi? O ampul 23 w 6.0 olan. Bunu 27-28 cm mesafeden ve gündüz 4-5 saatten fazla yakma. 4 saat uygundur. Ben olsam yaz sezonunda 5 saat yakarım.

Zamanlayıcıyı bir çok elektrikçide bulabileceğin gibi bauhausta gene çok kolay bulursun. Aman dijitale yönelme. Hem pahalıdır hemde komplike ürün daha çabuk arıza yapar. Bildiğimiz mekaniklerden al. Elektrik gidince biraz geri kalır ama elle ilerletirsin.

Juen petin mağazasından alışveriş yapıyorum. Yeri Levent' te. Kanyona yüzünü döndüğünde sol tarafta Zincirlikuyu tarafında aşağı inen sokak var. Oradan aşağı inip sor. İkinci sağ sokak olması gerek. Kanyonun diğer sağ tarafından da inersen ikinci sola döneceksin. Ama mağaza soldaki iniş sokağğına yakın.

Uvb nebima emre abi.

Şu an 20 ila 22 cm arasında olması lazım uvb. Eve geçince dediğin mesafeye ayarlıcam ve ısıtma olayını denicem

Zamanlayıcı harikaymış yaw, annemi gün içerisinde arayıp şu fişi tak çıkar vs. olaylarından kurtulacağız o zaman.

Su yüksekliğine gelincede hafta sonu juen pet e gidip hem silis kum hem filtre hemde turtle topper alacağım ve suyu o zaman yükselteceğim. Şu an el mahkum taş dan başka bir kuru alan seçeneğim yok ve onun yüksekliğinide zaten altına bir taş koyaraktanda maximum seviyeye çekmeye çalıştım.

Birde bu dış filtre benim akvaryum için tetre tex 700 uygun mudur ?

Bak sen yazınca aklımdaki iki konuyu yazmak aklıma geldi. Şu renkli taşlardan kurtulman iyi olacak. Silis kum gerçekten çok farklı ve faydalı. Kuru alanda çok iyi olacak. Bir diğer konuda son resim çok güzel :) sağlıklı büyüsünler inşallah.

akvaryum ölçülerini verirsen sana gerekecek filtreyi yazayım Emin.

Benim bırak lambaları hava motorları dahi zamanlayıcılarda. Yem vermek dışında hergün ilgilendiğim başka konu yok.

Emre abi,

Forum bana 1 haftada bile çok şey kattı katmayada devam edecektir. Bunlardan biriside silis kum oldu. En yakın zamanda rahatlarına kavuşturacam inşallah :)

İnan akvaryumun boyutunu bilmiyorum eve gidince yazarım yine.

Boyutu yazdığında sana uygun filtreyi söylerim. Ön bilgi olarak Eheim gerçekten mükemmeldir. Ama Tetra da yabana atılmaz. Ama denk gelemezsek tetra için hacim 100 lt civarında ise ex 700 öneririm, 80 lt ve altında ise ex 600 öneririm.

Hepimiz sürekli öğreniyoruz. Bende geçen gün ihtiyaç duyarsam ecolite ampulü boyamayı fikir edindim. Hatta fikri yazan sendin sanırım Emin. Çizgili kaplumbağam geceyi kuru alanda geçiriyor. Exo terra 2 night glo ampulüm var. Patlarsa ecolite ampulü boyama yapacağım. Ecolite boyanınca sorun olsada önemli değil.

Fikir verebildiysek ne mutlu bize.

Abi boyu 60 yükseklil 35 eni 25.. 60*35*25 diyemi yazılıyor bu ?

Birde bu turtle topper 35 cm eni varmış, küçük olanlardan idare edilebilecek bir pay bırakıyorlarmış ama e-benimkini de idare edebilir mi?

Boy*en*yükseklik diye yazıyoruz. Belli olsun diye sonuna h koyanlarda var. Yani 60*25*35h gibi.
Rampa enini kontrol etmek gerekir. Akvaryuma sığar ama hayvanlar rahat atlarmı acaba.
Bence sen akvaryuma bir iç filtre al. Boşa masrafa girme. Zaten yetmeyecek o. Tekrar filtre alma. Ama ille alacağım dersen tetra ex600 işini görür.
Hayvan sayın tekmiydi Emin. Eğer birden fazla ise hiç uğraşma akvaryum değişikliği yap diyeceğim. Çok arada bir durum.

Bilgiler için sağol öncelikle.

İki taneler abi ve akvaryumu da yeni aldım ve hatta kendi kendime ne kadar büyük almışım demiştim:/ bundan 3 sene önce daha küçük akvaryumda başka kaplumbağalar beslemiştim keşke almadan tanışsaydım bu siteyle ama maalesef. Benim taşları biliyorsun abi sırf onların yüzünden suyu yükseltemiyorum. Suyu yükseltebileceğim başka bir kuru alan alternatifim varmı ki? 1 sene daha idare edeyim şu akvaryumla sonrası Allah kerim.

İç filtre var ama çok küçük işlevini göremiyor yani. İlerde 100 Litrelik bi akvaryum almayı düşünüyorum o zamanda bu tetra tex 600 yetermi ki ?

biraz zorlar emin bunu iç filtre ile takviye etmen lazım gelir. 700 alsan oda fazla sirkülasyona sebep olacak emreye bu bağlamda katılıyorum iç filtre daha uygun olur. yalnız 100 değilde 200 lt su alacak veya yakın oranda su alacak bir akvaryumu düşün sonradan bir daha yenileme derdin olmaz. çünkü geçiş akvaryumu için alınacak dış filtre gereksiz bir masraf olacak. alacağın filtre malzemeleri de ayrı bir masraf. bu aşama için o kadar parayı vermek yerine güzel bir akvaryuma yönelip ona göre dış filtre ve malzemeyi almak daha iyi olur. ayrıca ısıtıcı masrafında olacak. diğer ürünler de değişme yok onlar her akvaryumda kullanılabilir.

Anladım cem abi. Napalım yeni akvaryum alana kadar fazla masraftan kaçınacağız artık.

Ve iyi bir iç filtre alacağım.

Soracağım bir kaç konu daha var aslında.

-Silis kum alacağım tabana ama, burada okuduğum kadarı ile temizlenip yıkandıktan sonra akvaryum içinde sadece dış filtre çalışır durumda 1 gün daha bekletilmesi gerektiğini okumuştum. Bunu iç filtre ile yapabilir miyiz?

-3 çeşit yem kullanıyorum (marul yumurta akı domattes vs dışında) sera rafi ı, sera rafi p ve bir tanede son olarak aldığım Sera reptil professionel carnivor. bunun dışında mavi mürekkep, devit3 ilacı, ve deep markalı bir vitamin mevcut. kaplumbağalarımı hatırlarsanız ufaklardı zaten. Bunların dışında gerekli malzemeler ve çeşitlilik bakımından önerdiğiniz yemler nelerdir ? Bir gidişte bütün eks,iklikleri alıp kafamı rahat ettirmeyi planlıyorum artık.

-eksiklikleride çıkarttıktan sonra ister bu aşlıkta ister yeni başlık açarım bir beslenme programı yapabilir miyiz bana ? yoksa o okuduğum beslenme programlarınımı taklit etmeye çalışayım ?

-Taklit etmeye kalkarsam herkesin ayrı bir yem çeşitliliği var ? :S

Kuru alan turtle tooper olur ama bence bu akvaryuma masraf fazla yapma. Dış filtre bu akvaryuma aldığında ileride yeni akvaryuma yetmeyecek. Ayrıca hayvan başına 100 lt su gerektiği için sana 200 lt su olan yani kaçış boşlukları ile 250 lt hacimde akvaryum gerekir. Seneye alacaksan bu tarz bir akvaryum almalısın. Cem in dediği gibi sürekli masraf ve atılacak malzeme seni yorar. Bana sorarsan iç filtre ve 100 w ısıtıvı ile bir seneyi geçme. Bence o sürede uzun ama en fazla bir sene sonra sana dediğim akvaryum gerekecek.

emin esas bulanıklık geçirmede kullanım kolaylığı açısından iç filtre iyi olur. çünkü arada çıkarıp kumun pisliğini temizleyip tekrar çalıştırırsın. dış filtrede ise çekim ve temizleme kapasitesi iyidir. fakat aylık sürede temizlik yapacağın için içi kum artığı dolacaktır.belki filtrede bile sıkıntı yaratacaktır. benim şahsi görüşüm bu konuda iç filtre kullanman yönünde. ben bu şekilde yapıp dış filtreyi kullanmamıştım. sen kumu aldığında gerekli açıklamayı ayrıca yaparız.

mavi metileni kullanırken her su değişiminde iki damla yap. fazlaya kaçma. raffy p içindeki kırmızılar ve carnivorun göbeğindeki kırmızılar. sera mineral yemdir. hayvanlar sağlıklı ise bu ikisindeki mineral yeterlidir. ekstra vitamine gerek yok. hatta p'deki kırmızıları ayırıp pazar gününde mineral yem olarak verebilirsin. kırgınlık veya iştahsızlık görürsen vitamine başlarsın.

elindeki yemlere göre yapacağın program günde iki öğün olmak üzere her sabah raffy p ver. kırmızıları verme. krem ile sarımsı olanları sadece. akşamları bir gün carnivor bir gün raffy I ve pazar günü sadece raffy p'deki kırmızıları ver. öğle aralarında orta körpe yerlerinden marul, kıvırcık veya salatalık ver. yeme durumuna göre her gün veya iki günde bir olsun. çünkü elindeki yemler protein açısından fazla olan yemler. domates verme böbrekte taş yapar. yumurtayı ayrı bir kapta biraz sarı, biraz beyaz haşlanmış olmak üzere beyaz kısmı bıçakla ağzı ölçüsünde kıyıp sarıyı elinle top şekline getirip verebilirsin. sarıyı kuru bir yere koy kendi gelip alsın suya değerse dağılır. unutma ayrı bir kapta vereceksin. bunu da pazar günü sabah öğününde mineralin yerine verebilirsin. iki haftada bir olsun. bir hafta sabah mineral bir hafta sabah yumurta.

Cem yem konusunu çok güzel anlatmış. Öğünler eldeki yemlerle tam oturuyor. Bana sorarsan yumurta işine hiç girme. Elinde güzel mineral yemlerden var. Bitince de sera mineral yemi alırsın. Hayvanları başka kaba al geri koy falan gerek yok bence. Çıkmasınlar evinden.

Kumun bulanıklık gidermesinde iç filtrede dış filtrede kullanılır. Cem in yaptığı iç filtre yöntemide uygulanabilir. Ben ve birçok kişinin yaptığı dış filtre yöntemide. Hatta burada ayrıldığım bir konu iç filtrenin süngerine göre dış filtrenin elyafı bulanıklığı daha çabuk giderir. Tıkanmada olmuyor. Biliyorsun Cem benim filtreden birinin çekiş ızgarası kısmen kuma gömülü durumda. Filtreye giden kum altı ayda ufak öay bardağı bile değildi.
Neticede iyi bir iç filtre şu anki akvaryumu idare ettirir. Ama 6 aymı olur 10 aymı bilemem. Hayvanların büyümesinede bağlı. Seneye yaz başlamadan yeni sistemi tamamlamak gerekir Emin.

Geri