Emin, metilen dış filtrede kullanılınca dış filtrenin yaptığı biyolojik döngüyü olumsuz etkiliyor. Metilen özelliği itibariyle tüm bakterileri yok eder. Bu sebeple dış filtrenin yaptığı faydalı bakteri kolonileride zarar görür. İç filtrede bu anlamda olumsuz etkisi yok. Ancak ilk kurulum haricinde kesinlikle kullanma derim. Hatta ben bu ilk kurulumdaki uygulamayı metilen yerine kaya tuzu ile yapıyorum. Metilen sonuçta kimyasal bir dezenfektan. Bir kere hastalık sonrası komple akvaryumu steril ederken içerisinde canlı olmadan kullandım.
Senin akvaryuma 4-5 damla yeterli olur sanırım.
Evet kum kalınlığından yetip yetmediğini anlarsın. Bormal olarak 5 cm kum kalınlığı iyi olur. Sen 4 cm yapsanda olur.
Bitkilerle hem görsellik, hem hayvanlara gizlenme yeri, hemde gece uyurken tutunacakları güvenli bir yer sağlayacaklar. Bu arada turtle topper altındaki su içi dinlenme yeride uyku için çok işlerine yarayacak.
kubilayece' Alıntı:
selam erkek arkadasımla bırı erkek bırı dısı mınık kaplumbagalar aldık erkek olan yemını yıyor fakat kız olan sureklı hareketlı kaptan cıkmaya calısıyor ve salıdan berı yem yemıyor ne yapmalıyım ?
Merhaba,
Öncelikle kaplumbağaların dişi ve erkek olduğunu nereden anladınız? Boyları kaç cm?
Ayrıca hayvanlara nerede bakıyorsunuz? Kap dediğiniz yerde filtre, ısıtıcı, kuru alan ve ısıtma lambası var mı? Bunlar hayati ekipmanlar. Hayvanların yaşadığı su hacmi kaç lt? Bu sorulara cevap verirseniz ilk olarak tahmin ettiğim sebeplerden mi yemediğini anlayabiliriz. Birde her hayvanın uyum süreci aynı değil. 15 gün yem yemeyen kapumbağalarda oluyor. Tabi kaptan çıkmak istemesi ayrı br konu.