Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamın kabuk sorunu

Cvp: Kaplumbağamın kabuk sorunu

o kabuk jelidir zararlı üründür sakın alma onun yerine kullanılacak olan eczaneden devit almak. uvb alana kadar deviti haftada bir damla bir yeme. ve plaka katmanlaşmasında atması zorlaşırsa kabuğu kurutup devitten damlatıp lamba altında 5 dakika kadar beklettikten sonra kalan silinip suya alınmalı. normal zamanda kabuğa sürmeye gerek yok. zaten öyle bir durum olursa sorarsın biz ne yapman gerektiğini söyleriz.

Tam olarak ne dediğini anlamadım ama suya kimyasal katmaya gerek yok. Kireç ancak lavabo filtresi yada hazır içme suyu ile önlenir.

tamam anladım cok sagol ya eve gıdınce bakıcam bakıyım nasıl oldu dıye

ya devitli yemi yemiyor ya kaplumbag baska napabılırım acaba ? vitamin damlası gibi agızın kenarlarına mı surıyıym sızce ?

UVB her zaman daha uygun.

Devitli yemi elden mi yemiyor? Bir yeme 1 saat önce devit damlatıp çekip kurumasını bekle. Sonra diğer yemlerle brlikte suya at. En azından daha az vitamin kaybı olur.

ek olarak önce bu yemi önüne at onu yedikten sonra diğer yemleri verirsin. diğerlerinin kokusunu alırsa devitliyi yemez. zaten yedikçe tek tek atacaksın.

ben ılk olarak devıtlıyı atıyorum ılk onu yesın sonra dıyer yemı verıyorum

nasıl bir sey yapmam lazım acaba cunku yemiyor devitli yemi normal yemi her turlu yiyor ama devitli olanın agzına alıyor azcık yıyor gerı kalanı atıyoru napcam sızce ?

Devitli yemi zaten elden yedirmeniz lazim birde elden yedirmeyi deneyin olmadi devit emen yemi gammarusa atarsiniz yani raffy i

1 saat bekletiyorum sonra ufak bır parca alıyorum elıme agızna verıyorum ama suyun ıcıne gırıyor o yemden ufak bır parca alıyor sonra cıkarıyor agzından hep boyle yapıyor vıtamın damlası gıbı agzını kenarlarına felan sursem olmaz mı devıttı ?

yiyene kadar başka yem atmazsın. veya alisarpın dediği de çözüm olur. kendi yemine atsan karışır en iyisi gammarusun içinde bekletmek. zaten haftada bir yiyecek.

Dedigim yontemi deneyin ozaman agzini actirip damla olarak uygulama da yapilabilir sanirim ama uzman gorusu icin modlari bekleyin

Bu vitamin yoğundur. Ağız kenarına sürünce içeri fazla giremez. Hemde deriye teması önermem.
Ali Sarp ve bizim dediklerimizi denemeye devam et bence. Olmadı uvb lamba şart.

tmm dediginiz yapcam i surcem bu seferde ve haftada 2 sefer yapıyorum ben sız oyle soylemıstınız ve uvb lambasın benım ıcın sıkıntı ya evdekılerden dolayı. . .

yan kabuklarda yumuşama var demiştin değil mi ? üst kabuklarda durum nasıl sert mi yumuşak mı ?

evet sadece yan kabuklarda yumusamalar var ve ust sert

Bu durum kucuk kaplumbagalarda rastlanan birsey ozellikle kuyrugun ust kisminda yogunlasiyor mu ?
Yanliz UVb almak kesin cozum olucak kaplumbagalara nasil yaradigini goreceksiniz

sertlik mı yumuşaklıktan mı bahsediyorsunuz hangısınden ?

erhan o yumuşaklıklar normal, devit haftada bir defa yeterli. haftada bir tam günde (iki öğün) mineral yem ver tamam. bu ikisi birbirinden uzak günlerde verilecek.

Geri