Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağamız suya kendini birakiyor

Shellyyy

Bronz 4 Üye
Bebek kaplumbağamız 1 aydır bizimle, hareketleri, beslenmesi, sindirimi çok iyiyken 1 gündür suda çok az hareketle duruyor. Hatta kabuğundan tutup kontrol etmek istediğimde bile refleksleri zayıf geldi bana. Suya bıraktığımda ise ani hareketle biraz yüzüp sonra tekrar kendini su üstünde tutuyor. Boynunu su uzerinde saga doğru yönlendiriyor, endişeleniyoruz. Lütfen yardım edin.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 24
Kaplumbağamız sanki can cekisircesine arada nefes aliyor yok denecek kadar hareket refleksi var. Forumu taradık resmen yazılanlara göre kötü bir durum olup olmadigini anlamak için kuru yüzeyine koyup gözlemleyeceğiz. İlk koydugumuzda yine gazını açıp bi nefes alıp iki adım geri gitti ama sonra oldugu yere bıraktı kendini az önce baktığımda hareket etmiş kendini suya atmış ama ters donmus (fotografi cekip düzelttim )
sanırım olecek cok üzülüyoruz şu an lütfen bizi bilgilendirin

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 14
Sanırım Öluyor, luften 1 gece de nasıl böyle olabilir aklimiz almıyor, ısıtıcısı filitresi akvaryumu, vitamini damlaları her şeyini ona göre almıştık çok mutluydu sağlıklıydı 1 gece de ne olmuş olabilir gerçekten çok uzgunum

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 18
Uzunlarına dokununca hala ufak da olsa bir refleks var, uzunlarına dokunduktan sonra agzini açıp hafif kafayı kaldırdı ama tekrar kendisini tasa bıraktı. Yapabilecegim bisey varsa çok geç olmadan yapalım, yardımcı olun lütfen

Foruma hoşgeldiniz.

Muhtemelen hayvan taş altına sıkışıp durduğu sürede su yutmuş.

Akvaryumdaki taş kaya bitki kum ne varsa çıkarın bunlar kaplumbağa için uygun değil.

Isıtma lambası ve su ısıtıcı var mı?

Hayvan cereyanda kaldı mı?

Klima varsa ona maruz kaldı mı?

Nefes alırken başını ileri atıp esner gibi ağzını açıyor mu?

Hırıltılı nefes alıp verme var mı?

Hayvanı taş yerine soğuk almayacağı bir kaba alın. Alan niyetine plastik bir kap vs. koyun. İçine sırtını geçmeyecwk kadar su koyun.

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün birkaç dakika o şekilde tutun ağız aralığından girsin.

@cem @Manas merhabalar teşekkür ederiz çok üzgünüz kaplumbağamız öldü sanırım :( en son ağzından biraz da kan geldi ve size yazdığımdan sonra hiç hareket alamadık, 6 saattir bekliyoruz. Nedeni ne olabilir acaba, ufak taslar vardı zeminde ama yiyeceği kadar da küçük değildi hiç de derine dalıp taşla oynadigini görmedim. Su ısıtıcısı, filitresi, uv isigi var vitaminini kabuk sertlestirisini düzenli kullandık, kabuğu tertemizdi hiçbir hastalık belirtisi yoktu şok içindeyiz hala

@Manas @cem cereyanda kalmadı, suyu berraktı, hiriltisi,renk kaybı, doku ezilmesi yoktu kontrol ettim, ufak bir kaya var onu da rampa için kullanmıştık akvaryumun size görselini atiyorum

Ekli dosyalar

• B97AF3D8-16D1-4DC9-9EA0-32919C7B7A63.jpeg
    B97AF3D8-16D1-4DC9-9EA0-32919C7B7A63.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 24
  • 6D629044-2070-44FE-8EF1-03278F13E25F.jpeg
    6D629044-2070-44FE-8EF1-03278F13E25F.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 23
Güzel görünsün diye biz ekletmedik bu malzemeleri, aldığımız akvaryumda yetkili kişi bize bu şekilde bir akvaryum hazırladı, biz uzun ömürlü sağlıklı olsun diye ne gerekiyorsa yapın, tecrübesiziz siz doğru yönlendirin bizi dedik.
Lutfen bilmeden suçlayıcı yorum yapmayın, sabahtan beri çok üzüntülüyüz zaten.
Ne yapmamız gerekiyorsa onu söyleyin lutfen. Sizden destek bekliyoruz, ilgisiz insanlar olsak bu forumu bulup sizlere ulaşmak için ugrasmazdik. Dogrusu ne ise söyleyin onu yapalım akvaryumu ona göre düzenleyelim

Güzel görünsün diye biz ekletmedik bu malzemeleri, aldığımız akvaryumda yetkili kişi bize bu şekilde bir akvaryum hazırladı, biz uzun ömürlü sağlıklı olsun diye ne gerekiyorsa yapın, tecrübesiziz siz doğru yönlendirin bizi dedik.
Ne yapmamız gerekiyorsa onu söyleyin lutfen. Sizden destek bekliyoruz, ilgisiz insanlar olsak bu forumu bulup sizlere ulaşmak için ugrasmazdik. Dogrusu ne ise söyleyin onu yapalım akvaryumu ona göre düzenleyelim

Petshopun amacı hayvan ölsün tekrar satın al.

Sana uzun ömürlü olacağı yuva yapar mı?

İnşallah sağdır ama bilhassa tabandaki taşlar çok tehlikeli, onlardan birini yutmaya çalışmış olabilir. Sağ kalırsa akvaryumdaki tüm taş, dekor vb. şeyleri acilen çıkarın. Tabanda yalnızca 0.5-1mm çapında sarı silis kum olabilir. Kaplumbağalar gördükleri her şeyi yemeye çalıştıklarından hemen her şey risklidir. Akvaryum içinde olabildiğince az nesne olması gerekir.

Hayvan öldü mü yaşıyor mu
İki tane mevcuttu bir tanesi size bahsettigim şekilde ümidimizi kestik öldüğünü kabulleniyoruz yarına kadar bekleyeceğiz, diğerinde hiç bir sorun yok yasatmak için lutfen bizi aydinlatirmisiniz, biz hayvansever insanlarız ne gerekiyorsa yapalım yanlış akvaryum dizmişlerse bize ne yapmamız gerekiyorsa düzeltelim. İnanin sabahtan beri canimiz çok sıkkın lutfen bilginize güvenerek hareket etmek istiyoruz. Yukarıdaki kullanıcı üzüntümüze üzüntü kattı, biz ne yapilmasi gerekiyorsa yapacak insanlarız süste falan gözümüz yok inanin, lutfen bizi aydınlatın 🙏🏻

Petshopun amacı hayvan ölsün tekrar satın al.

Sana uzun ömürlü olacağı yuva yapar mı?
Luften çok üzüntülüyüz diğer kaplumbağamız için ne yapmamız gerekiyorsa yazın gerçekten sırf bu malzemeler için bile yüklü bir para ödedik sadece hayvana güzel bir yaşam alanı sağlamak istedik, internette çok karışık tavsiyeler var o yüzden satıcıya güvenmek zorunda kaldık internetten sipariş vermektense yerinden alalım dedik, kötü bir tecrübe oldu bizim için de inanin

İnşallah sağdır ama bilhassa tabandaki taşlar çok tehlikeli, onlardan birini yutmaya çalışmış olabilir. Sağ kalırsa akvaryumdaki tüm taş, dekor vb. şeyleri acilen çıkarın. Tabanda yalnızca 0.5-1mm çapında sarı silis kum olabilir. Kaplumbağalar gördükleri her şeyi yemeye çalıştıklarından hemen her şey risklidir. Akvaryum içinde olabildiğince az nesne olması gerekir.
Yarın akvaryumu temizleyeceğim herhangi bir hastalık ihtimaline karşı diğer kaplumbağamızın teklikeye girmesini istemiyoruz, onda belirli bir durum yok. Önerilerinizi dikkate alacagim, yapmam gereken tavsiyelerinizi bekliyorum

Yarın akvaryumu temizleyeceğim herhangi bir hastalık ihtimaline karşı diğer kaplumbağamızın teklikeye girmesini istemiyoruz, onda belirli bir durum yok. Önerilerinizi dikkate alacagim, yapmam gereken tavsiyelerinizi bekliyorum
Maalesef ben de uzman değilim ama hayvanın boynunda anormal bir şişlik var gibi görünüyor. O yüzden taş yutmuş olabileceği aklıma geldi. Boynunu yokladınız mı hiç? Bariz bir sertlik varsa taş olabilir.

Uzulerek öldugunu kabullendigimizi soyleyebilirim, digerine sağlıklı bir ortamı oluşturabilmemiz için ne yapabiliriz, sizin de desteğinizi bekliyoruz. Digerini böyle bir durumda @cem bey in önerdiği şekilde plastik kaba aldık aynı ortamda birakmadik
Maalesef ben de uzman değilim ama hayvanın boynunda anormal bir şişlik var gibi görünüyor. O yüzden taş yutmuş olabileceği aklıma geldi. Boynunu yokladınız mı hiç? Bariz bir sertlik varsa taş olabilir.
bende ilk o ihtimali düşündüm masaj yaptım boynuna, ama sonuç vermedi biraz hareket etti ama refleksleri zayıftı. Diger kaplumbağayı ayrı bir kaba aldık zaten hemen etkilenmemesi için. Yarın akvaryumu temizleyeceğim o taşları kaldiracagim

İki tane vardı diğerini hemen başka bir kaba aldık etkilenmemesi için, ilk gönderide bize tepki verdiniz ama inanın bize emanet olan canlıya güzel bakmak için bizi nasıl yönlendirdilerse oyle hareket ettik, bu konuda tecrübelerinizden faydalanmak isteriz, yardımcı olursanız sevinirim 🙏🏻

Geri