Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Merhaba Arkadaşlar

Cvp: Merhaba Arkadaşlar

bende sol üstteki büyük yapraklıdan vardı japon akvaryumunda bayağı bir uzadı kapladılar akvaryumu. yumurtalarını üstüne bırakıyorlardı sonra bitkileri fanusa alıp yavruda almıştım. tam japonlara göre bir bitki. sonra japonlar ölünce o bitkileride attım gitti.
 
Bambu gibi bitkiler kullanılabilir mi acaba, herhalde onuda kemirmezler :)
Suda ki nitratı da emiyor bambular.

Bu gün bakmadığım yer kalmadı mandallı lamba bulamadım, 60w, 40 olsa da alıcaktım onu dahi bulamadım. İnternette az önce buldum, 2-3 tane sipariş vericem artık.

Bir de şöyle bir şey aklıma geldi, lambanın uzaklığını ayarlamaktansa veya ayarlaması sıkıntı olacaklar veya elinde o anlık uygun ampulu olmayanlar. Dimmerli masa lambası ile veya bir şekilde lambasına dimmer takarak bu sıkıntıyı çözebilir sanırım. Böylelikle kışın daha tam kapasite kullanırken, yazın daha kısık kullanılabilir. Pratikte uygulayan var mı acaba bunu?
 
Cvp: Merhaba Arkadaşlar

alacağın lamba bu:
http://www.horozelektrik.com/tr/masa-lambalari/hl-067
dimmer normal armut ampullerde kullanılır halogen ampullerde ve sarfiyatsız florasan ampullerde kullanılmaz. bu dediğim sarfiyatsızlar uv için söylediğim. normal tipleri ısı vermez zaten.

ısıtma ampulleri yaz kış standard ısıda olsun. bir iki derece için uğraştığına değmez. ayarlamada sıkıntı olmaz.

bambuya gelirsek evet bu özelliği var yalnız bunun dalını iki vantuz ile cama yapıştırıp aynı dik duran ısıtıcı gibi konumlandırma yapıcaksın, suya indiriyorlar. kökü kum içinde olursa iyi olur bazıları yiyebilir. ayrıca yaprakları su dışında olacak. yapraklarıda yerler.
 
Cvp: Merhaba Arkadaşlar

Sipariş vereceğim dediğim lambalar bunlar ;
http://www.firsatcaddesi.com/portatif-masa-lambasi-p265.html
muhtemelen kalitesizler ama 60w diyor ilanda.

uvb ampulların wattları düşük sanırım, ona şuan masamda ki lambayı bile kullansam sıkıntı olmaz büyük ihtimal.

Fazla ısı sıkıntı değilse haklısınız tabi, gerek yok dimmer veya yükselik ayarına.

Bambuları ben 2 sene önce bir betta akvaryumum da kullandım, fotoğrafı hala var;
[IMG]mailto:/2h2qxc2.jpg*

Yalnız çok kısa bir akvaryumdu, uzun akvaryumlarda ya dediğiniz gibi yada değişik metotlar bulmak gerekir.
 
UVb ampullerde bizi sikintiya sokan lambanin canak buyuklugu zaten emre abi bir konusunda tanitmisti uygun lambayi bakabilirsiniz konularindan
 
Cvp: Merhaba Arkadaşlar

sedat o lambalar max 40 W yanlış yazmışlar önerdiğim max 60 W kablosuda bundan uzun. almadıysan onu tercih et. bunu uv lambada kullanabilirsin yalnız ampul ağır olduğu için önerdiğime göre daha fazla eğilip büyülüyor.

şimdiye kadar gördüğüm en büyük bambu, böyle büyüdüğüne göre yerini iyi sevmiş.
 
Cvp: Merhaba Arkadaşlar

Bu dediğimden sipariş ettim ama olmazsa, diğerinde de alacağız artık. Girdik bir işe neyse gereken yapmak lazım. 200lt bir akvaryumum var 200 lt daha sokamam, o yüzden 1-2 ay içinde balıkları satıp, o parayla turtle bank gibi gereksinimleri almak. Balıkları insan gönül rahatlığı ile satıyor , sonuçta bu cinsleri alan adam işini bilen adamdır, benden belki iyi bakar. Ama 10 Marttan beri forumu okuyorum. Baya bir şey öğrendim. Kaplumbağa beni aşar diyip birine versem, büyük ihtimal plastik kaba gidecek. O yüzden. 2 tane küçük akvaryumumla balık hobime devam edip, büyük akvaryumumu bu eşeğe bırakıcam. Aşırı da sempatik bir şey.

Bu arada o bambular aslında orada büyümedi, normal bir vazoda bambu besini ile yakşalık 4-5 yılda öyle oldu. O akvaryumda 1 yıl kaldı ama yaprak vermeye devam etti. O bettam ölünce, akvaryumu dağıttım. Şuan bambular gene vazoda ama mevsimden sanırım baya yaprak döktü. Genede hala yaprak veriyor.
 
Bu arada yazında mesafeyi uzaklaştırmak gerekmiyor. Su ısısıda normal üzerine çıktığı için kuru alan ısısının da zaten artması gerekir. Yani su ısıtıcısız 30-31 derece olduğunda kuru alan 35 derece kadar olmalı. Sebebi kuru alan ısısının her daim sudan yüksek olması gerektiği. Su ısısına adapte olan bünyenin daha sıcak kuru alana ihtiyacıvarki vücut ısısını o esnada adapte olduğu ısıdan yukarı çekebilsin.
 
Cvp: Merhaba Arkadaşlar

Teşekkürler Emre Bey, şimdi çok iyi anladım.
 
Bambuların yaprakları su seviyesinden yukarıda yani dışarıda kalırsa yiyemezler ama suya düşerse yapraklar gider. İlk baştada belki köklere biraz dadanırlar ama bir süre sonra uğraşmayı kesebilirler. Bu birazda hayvanların karakterine bağlı.


anomali' Alıntı:
Teşekkürler Emre Bey, şimdi çok iyi anladım.

Arkadaşlar sağ olsun hızlıca ve detaylıca ilgilenmişler. Bende ufak bir detayı ilave ettim sadece.
Bu konuda son noktaya gitmek için belki şu yapılabilir. Ben büyük akvaryumda iki ısıtma lambası tutuyorum. Sabahtan akşama sabit yanıyor. Isı yaklaşık bu ikisi ile mesafeye de bağlı 30 derece oluyor. Su 26-27 derece olduğu için iyi. Ama ilave bir seramik ısıtıcıyıda saat 10:00-17:00 arası devreye sokuyorum. Lambalar gene yanıyor. Bu saatte ısıyı 32 derece yapıyorum. Bu doğadaki sabah ve akşam ile öğle saatinin ısı farkını oluşturuyor. Ama bu detayı her akvaryumda yapamazsınız. Yeterli alan olmalı.
 
Suan benim lambalarda o sekilde
Tabi cok gerekli degil fakat dogaya nekadar yaklassak okadar iyi
 
Cvp: Merhaba Arkadaşlar

Sedat, şimdi resme daha iyi dikkat ettim. Şu dipteki kırmızı ufak taşlar varya, onlar uygun değil. Boyalı iseler salınım durumu zaten doğrudan zararlı. Doğal iselerde yutma durumunda boğazda kalma yada sindirim sisteminde kalma durumu doğurabilir. Bu hayvanlar sindirime yardımcı olması için kum ve taş yutar. Aslında beyaz kumuda tercih etmeyebilirler. Genelde sarı doğal ince silis kum kullanıyoruz. İmkan olduğunda bu değişiklik iyi olacaktır. Ama küçük taşlar acil.
 
Kaplumbağa akvaryumumda yok hocam onlar, ilk mesajda ki akvaryum da hala. Yani dizayn etmedim daha.

Diğer fotoğraflar bettalarımın, kırmızı gibi görünenler lav taşı diye geçiyor doğal ürün ama tırtıklı bir yapısı var, dip balıkları için de uygunsuz, kaplumbağa dipte yürürken yutmasa bile hoşlanmaz. Kaplumbağa için onu kesinlikle düşünmüyorum. Beyaz olan kuartzlar da dediğiniz gibi yutabilir.
 
Tamam o zaman. Bende onu görünce hemen yazmışım :)
İnce sarı renk silis kumu benimkiler özellikle kurutulmuş (balık, karides, gammarus) yemlerden sonra bolca yiyorlar.
 
Bir hafta oldu geleli baya alıştı artık bana da, kuru alanda ısınırken yanına gelip izlememe izin veriyor, ani hareket yapmadıkça kaşmıyor. Bacaklarını boynunu geriyor hatta arka bacaklarını kaldırıyor bazen :)

Yalnız bugün dikkatimi çekti, bazen ayaklarını kabuğuna çekip, sadece kafası dışarda o faziyet 5dk kadar duruyor.

Bu normal bir davranış mı yoksa kuru alan çok mu sıcak geliyor acaba?
 
Cvp: Merhaba Arkadaşlar

ayaklarını gererek durmasına balerin duruşu diyoruz bu hayvanın en keyifli olduğu andır. hayvan ayaklarını gererek ısıyı damarları yani kan dolaşımıyla vücuduna yayar. ayakları çekmesi sıcaktan bunaldığında yaptıkları harekettir. kabuk içi çukura alarak kendini serin tutmaya çalışır.
 
Cvp: Merhaba Arkadaşlar

Kayasını koydum bugün baya sevdi sanırım şuan üstünden inmiyor bende zaten odadayım diye söndürmedin.

mailto:/152jgqx.jpg

Şuan ki vaziyeti bu, gözünü bile kırpmadan bana bakıyor :) ama kaçmıyor.

Kabuğunda bir sıkıntı vs var mı acaba?
 
Cvp: Merhaba Arkadaşlar

hayvan kaçmıyor ama tetikte senden bir hareket görse hemen suya atlar. durması da hemen su önünde olması. yalnız bu saatte uyuması gerek 22:00 gibi uyuması iyi olur. kabuğun bu kısmında sorun gözükmüyor.


üstten üçüncü plakada çukurluk mu var. darbe almış gibi. pek derin bir şey değil. büyüdükçe düzelir.
 
Aynen öyle odaya başka biri girer girmez atlıyor, kayanın arkadından kafayı uzatıp sağa sola bakıyor tek ben varsam yeniden çıkıyor :)

O çukurluk gibi iz benimde dikkatimi çekti ama fotoğrafta daha belli olmuş, normalde çok anlaşılmıyor. Eğer arkasına geçersem suya atlıyor. İlla göz teması kuracak o yüzden tam çekemedim. Bir gün yakalarsam komple kapuğu çekicem


Işığını kapattım hala gözler bende :)

mailto:/2v1qjpd.jpg
 
Cvp: Merhaba Arkadaşlar

kaçmadığına göre seninle bağ kurmuş. yalnız bu bağ ince yapıdadır. eline aldığın an kopar ve bir süre tekrar eline alacağın düşüncesiyle kaçmak ister. yem vermediğin sürece uzak dur başka bir şey istemezler.
 
Geri
Üst