Cvp: Su Kablumbağım için Herşey Uygun mu ?
cem' Alıntı:
şu an elindeki yemler yeterli; hayvan 10 cm üstü olduğuna göre günlük kafa hacmi kadar yem vereceksin.doğada yaşadığı gibi beslemek gerekiyor. ve bir günün aç gün yapacaksın. bu günde kabuk boyu kadar marul veya kıvırcık göbeğindeki körpe yapraklardan verebilirsin. buna göre:
1. gün: raffy P
2. gün agil
3. gün mineral
4. gün aç gün yeşillik verilebilir öğlen saatleri olabilir.
5. gün raffy I
6. gün jbl
7.gün vital
veya yemleri harmanlayabilirsin. vitalle aç gün uzak günlerde olsun. raffy P'deki kırmızılarda mineral yemdir. onları ayırıp mineral kutusuna at. hayvan sağlıklı olduğu sürece mineral yem yeterlidir. hasta olması durumuna ve iştah kaybına karşı sera reptilin vitamin damla en kaliteli vitamindir.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491
mavi metileni dış filtren yoksa su değişimleri sonrası kullanabilirsin bu zararlı bakterileri öldüreceği için hayvanın göz ve kulak enfeksiyonlarına yakalanmasını engelleyici bir üründür. iki damla yeter.
Teşekkür ederim beslenme konusu tam olarak içime sindi ayarladım haftalık programı kafamda sera reptilin vitamin damlayı da en kısa zamanda alıcam yanımda bulunsun şimdilik önce kum , mango kökü ve bitkiyi halledicem haftaya eve gittiğimde onları alıp akvaryuma koyarım
Dış filtrem yok iç filtrede sanırım yetersiz kalıcak gibi görünüyor daha 2 gün olmasına rağmen su da kirlenme dikkatimi çekti haftada 2 kere su çekip yeni su ilave etmek her ayda komple temizlik yeterli gelir umarım her ayda mavi damladan damlatırsam sıkıntı oluşmaz herhalde
AEK' Alıntı:
Isıtma lambası önemli. Bunun için e27 duylu mandallı lamba gerekiyor. Buna da 40-60 w güçte eski tip soft ampul takılır. Bulunduğunuz şehirde bauhaus varsa massive mandallı lamba alabilirsiniz. Aynı yerden ecolite 52 w halısoft ampulde alındımı ısıtma konusu tamamtır. Yaklaşık 15-20 cm mesafeden kuru alanı 31-33 derece yapar. Tabi evin iç ısısı hepimizde farklı olduğu için derece ile kuru alan zemininin ısısı kontrol edilerek uygun mesafe ayarlanmalıdır. Bu konu bu şekilde hızlıca çözülür. İmkan varsa uvb ampul içinde ne yapacağınızı yazarım. 120 tl gibi bir ücreti olan uvb ampul, 15 tl gibi ücreti olan bunu takacağınız mandallı lamba linklerini verebilirim. Bauhaustaki bahsettiğim mandallı lambaya uvb ampul takılamıyor.
Akvaryumu büyütmek gerekiyor. Bu hayvanın minimum 100 lt su hacmine ihtiyacı var. Yani 80*40*50 gibi bir akvaryum yeterli olur. Bu akvaryum 160 lt kapasiteli ama kaçış boşluğu ile suyu tam dolduramayacağınız için siz en fazla 130-140 lt kullanabilirsiniz. Ölçülerinde daha küçüğü hayvanın erişkin zamanda yetersiz yerde olmasına sebep olacağı için bu ancak ömürlük olur. Yani hayvan başına hacim belirtsekte hayvan sayısı su hacminde doğru orantılı olmamızı engelliyor. Yani aynı ölçüler olmuyor. Örneğin sizde tek hayvan olunca su hacmi minimum ölçü gereksiniminden ötürü 130-140 lt olması gerekirken başka birinde üç hayvan olup su hacmi nasılsa ölçüler büyüyeceği için fam 300 lt olabilir.
Taş, kum ve bitki konusuna ilavem yok.
Yemler konusunda da çeşitlilik iyi. Vitamin mineral yem olduğu için lu an gerekmiyor ancak jbl karma yem bitince tekrar almaya gerek yok. Bu yemler bizim öğün düzenlemelerimize engel oluyor. O bitince onun yerine Cem in programına göre o gün yarı raffy p yarı vital vermek daha iyi. Hayvan bu yaştaysa bitkiseli yarım ölçü daha vermek iyi olur.
Bu güne kadar güzelce yaşamış maşallah. Daha sağlıklı nice seneler geçirsin ve ömrünü tamamlasın.
Teşekkür ederim kuru alanda ki ısıtıcı hakkında düzgün bir araştırma yapmayınca nasıl bir sistem oluşturcağımı bilememiştim önümüzde ki hafta bauhaustan dediklerinizi alıcam kuru alanda ki sıcaklığı nasıl ölçebiliriz birde su içinde derece alıcam ısıtıcı 27 dereceye ayarlı ama tam o sıcaklığı vermeyebiliyormuş araştırdığım kadarıyla. UVB lambada almak isterim her ne kadar sık sık güneşe çıkarsamda kış aylarında ister istemez güneşten maruz kalıyor öğle saatlerinde güneş alıyor direk bulunduğu yer ama camdan güneşi etkisi kesilebilir olmuşken tam olsun linkleri yollayabilirseniz seviniim en kısa zamanda eksikleri tamamlamam lazım
Bir çok yerde okumuştum tek kablumbağa için 100 litre suya ihtiyaç olduğunu şu anda bu akvaryum yeterli gibi gözüküyor kaç litre su alıyor bilmiyorum ama su değişimi sırasında bakarım
Bu arada hep denir kafa boyutu kadar yem verilmeli diye 1 sticks mi yoksa 2 sticks mi verirsek kafa boyutu kadar olur onu tam kestiremedim birde ben bazen 1 tane raffy p yanına da 1-2 tane gammarus karışımından veriyordum minerali ise aynı tavsiye ediliği gibi hafta da 2 kere tek sticks olucak şekilde veriyorum
Çok eksiğim var eksiklerimin listesini çıkardım
Mango Kökü
Silis Kum 0.5mm-1mm
İpek Yapraklı Bitki
E27 duylu Massive Mandallı Lamba
52W Halısoft Ampü
Isı Ölçer su ve kuru alan için
Sera Raffy P
Sera Raffy I
Sera Reptilin Vitamin
Şimdilik UVB lambayı ertlemem gerekiyor bütçeden dolayı :/