Tamamdır ufaltıp deneyeyimOmega yemi biraz sert hatta en sert yem olabilir ama bıçakla ufak parçalara kesin. Daha rahat yerler.
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Tamamdır ufaltıp deneyeyimOmega yemi biraz sert hatta en sert yem olabilir ama bıçakla ufak parçalara kesin. Daha rahat yerler.
Cem bey merhaba gene ben sibel ve codiForuma hoşgeldiniz.
Önce petshopçu arkadaşın önerilerini bırakın, birşeyden anladığı yok.
1. Çim paspas sağlıklı değil. Suya temas eden kısımları pislik tutar ve alg oluşur. Şu aşamada değil ama 7 cm kabuk boyuna doğru yemeye başlıyorlar bu açıdan tehlike arz ediyor. Bunun yerine üçgen yada altıgen şekilli pvc paspas alın. Temizlenmesi kolaydır, hayvanlar rahat çıkar iner. Ölçü oranında tek parça olacak şekilde alın. Fazla alıp fazla para vermeyin.
2. Deep fix reptiviti haftada bir, öğünün ilk stick yemine 1 damla damlatıp suda hemen önüne atın yesin. Sakın suya damlatmayın bu yosun ve algi coşturmaktan başka işe yaramıyor ve ziyan oluyor.
3. Kabuk jelini direk çöpe atın. Zararı var yararı yok. Görsel vernik gibi birşey. Kabuğun hava almasını önleyip deforme ediyor. Kabuklarına birşey uygulamanıza gerek yok.
4. Yemi netten alacaksınız. Daha taze ve ucuz olur. Alacağınız yemler stick yemde tropical axolotl yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden biri.
Gammarusu açık aldıysanız olmaz bunlar bayat ve parazit yumurtası taşıyabilir. Sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Jelatini açılmamış kutuda alın. Buna alternatif olarak tropical blood worms da alabilirsiniz.
Sabah stick yemi akşam gammarusu yada blood worms verin. Hangisini alırsanız.
6 cm kabuk boyu sonrası yem çeşidi artar. 8 cm kabuk boyu sonrası günde tek öğüne düşüyoruz. Günlük kafa hacmi oranında yemleyeceksiniz öğünbaşı yarısı kadar.
Genelde atakanpetshop.com sitesinden alıyoruz. Ama daha uygun bulursanız alışveriş siteleri üzerinden de alabilirsiniz.
5. Arıtma su şu an kullanılabilecek en uygun su. Özellikle ters osmosis cihaz suları öncelikli. Suları birkaç petşişeye yedekleyin. Işık almayan bir yerde gerekirse üstüne bez örterek tutabilirsiniz. Su hem dinlenir hemde lazım olduğunda hemen kullanırsınız.
Su değişimleri akvaryuma emsal sıcaklıkta su ile olacak. Soğuk yada sıcak su eklemeyin.
Akvaryum temizliğinde hayvanları akvaryum suyu ile bir kaba alıp akvaryumu temizleyin. Su uygun ısıya geldiğinde hayvanları koyun.
Isıtıcıda fiyat kalite oranında tetra ht uygun. Ömürlük akvaryumda eheim thermocontrol ve jbl protemp uygun olur.
Uvb ampule şu aşamada gerek yok. 7-8 cm kabuk boyu sonrası kullanırsınız. Şu aşamada kabuk esnek yapıda olmalı. Bu hem darbeleri absorbe etmesini hemde büyürken organların baskı altında kalmasını önler. Kabuğun ön kısmı arka kısmı kadar yumuşak değilse hayvanda kemik erimesi yoktur.
Uvb ampulü aldığınızda kuru alana çok çıktıkları saatlerde 2-3 saat kadar yakacaksınız. Yalnız çocuklar ampul yanarken odaya girmesin. Bu radyasyon yayıyor. Göz ve deri ile temasta zararlıdır.
Dış filtreyi ömürlük akvaryum öncesi önermiyorum çöp oluyor. Ama iç filtreyi ömürlük akvaryumda sudaki eski derileri toplamada kullanabiliyoruz.
İç filtrede o akvaryuma uygun olarak 500 lt/h debiyi aşmayan bir filtre alın hayvanları savurmasın.
Bu arada elinizdekine paludaryum diyoruz. Bu fazla gitmez. Kışa girmedenönce düz dikdörtgen bir akvaryum alın. Ne kadar büyük olursa o kadar uzun süre gider. Fazla ara geçişli akvaryum masrafı yapmazsınız. 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum olabilir. Sonrasında ömürlük akvaryuma geçersiniz.
4 kaplumbağa iyi olmamış her bir kaplumbağa maliyeti iki katına çıkarır.
Hayvanlar üşümemeli, pencere açma klima esintileri akciğer enfeksiyonuna neden olur. Oda havalandırılacaksa hayvanlar su içinde olmalı.
Isıtma lambası alacaksınız.
Kuru alandan o yemleri kaldırın.Codi büyüdü akvaryumu degiştirdim size atacagım adasını cimle kapladım ama suya denk gelmiyor şimdilik platform kestrdik camdan yaptık çok araştırarak bulduğumuz kaliteli kalın yuva yaptık dış filtreyi şipariş ettik ısıtıcı var eksik gördügünüz birşey varsa sevinirim söylersen codi 18xm oldusizin sayenizdeEkli dosyayı görüntüle 13030
Güzel olmuş.Ekli dosyayı görüntüle 13028Ekli dosyayı görüntüle 13029Fikirlerinize dayanarak şu şekilde bir akvaryum yaptırmayı düşünüyorum.
120x40x60 ebatında + kuru alanlı. Kuru alanın yükseliği 30 cm olacak.
Kuru alan rampasını arkaya sıfır mı yaptırayım yoksa ortadan mı olsun?
Ve kuru alanın üzerindeki cam olmayacak. Üzeri açık yaptırmayı düşünüyorum.
@cem @Manas @PhotonicInduction
Kuru alan 6mm olacak.Güzel olmuş.
Kuru alanın tepesindeki camı çıkartırsanız daha iyi olur.
Akvaryum cam kalınlığı 10mm çok guzel fakat kuru alan biraz daha ince olabilir Akvaryuma yük binmemesi için.
Bence kuru alanı gerektiğinde akvaryumdan ayrılabilecek şekilde yaptırın. Diğer türlü temizliği çok zor olur.Kuru alan 6mm olacak.
Tepedeki cam çıkacak.
Rampayı ortalı mı yapsam arkaya yapışık mı olsa
Bence bu şekilde iyi.Kuru alan 6mm olacak.
Tepedeki cam çıkacak.
Rampayı ortalı mı yapsam arkaya yapışık mı olsa
Tamamdır tşkler niyetim kalabalık etmek degil di yeni konu açayım dedim bu şekilde oldu okKuru alandan o yemleri kaldırın.
Dekoru çıkartın.
Çim olmaz bu pislik tutar çim yerine 6gen pvc paspas kullanın.
Suyu kuru alan rampası tamamen su içinde olacak şekilde yükseltin.
Kullandığınız ampul zararlı yazın 28 kışın 52Watt armut halojen ampul kullanın.
Ayrıca yeni konu açın başkasının konusuna yazıp kalabalık etmeyin.
Ekli dosyayı görüntüle 13028Ekli dosyayı görüntüle 13029Fikirlerinize dayanarak şu şekilde bir akvaryum yaptırmayı düşünüyorum.
120x40x60 ebatında + kuru alanlı. Kuru alanın yükseliği 30 cm olacak.
Kuru alan rampasını arkaya sıfır mı yaptırayım yoksa ortadan mı olsun?
Ve kuru alanın üzerindeki cam olmayacak. Üzeri açık yaptırmayı düşünüyorum.
@cem @Manas @PhotonicInduction