Merhaba kaplumbağalarımın yaşam şartlarını iyileştirmek istiyorum (zamanında aldığımız kişi fazla su koymayın yorulurlar dediği için yıllarca başlarını geçmeyecek şekilde sulu alanda yaşadılar kuru alanları da olmadı maalesef) Şimdi araştırdıkça hata yaptığımı görüyorum ama kafam iyice karıştığı için de yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum. Şuanda 50x50 yada 60x60 bir cam kapta başlarını geçmeyecek şekilde yaşıyorlar. (2 kaplumbağam var ama yaş ve cins farkı olduğu için ayrı yaşıyorlar.) Şimdi onlara yeni bir alan oluşturacağım yine ayrı ayrı şekilde. Camcıdan daha büyük bir kap yada akvaryum yaptıracağım ama 2 tane olacağı için biraz yer sıkıntım var şu aşamada çok da büyük yaptıramayabilirim. Kuru alan, ısıtıcı, ısıtıcı lamba, uvb lamba, filtre (sanırım 100 lt altında olursa sadece iç filtre yeterliymiş diye okudum), dip çekim sifonu. Birçok başlığı okuyup notlar aldım ama hepsini bir arada toplamak gerekirse bu yeni alan için gerekli en temel ihtiyaçları ve marka, model, site olarak öneri şeklinde verebilirseniz çok sevinirim. İnternette çok bilgi kirliliği var, her gördüğüm şeye güvenemiyorum bu konuda gerçekten ilgilenenlerden fikir almak isterim. Her şeyden iki tane alacağım için ekonomik ama mutlaka güvenli olmasını istiyorum. Bir de onun dışında bazı teknik sorularım var:
1. Akvaryuma yada büyük cam kabın altına silis kum koymak zorunlu mu? Bunların sindirime iyi geldiğini okudum ama daha önce hiç benzeri bir şey kullanmadığım için açıkçası biraz endişeliyim boğazlarına kaçması zarar vermesi vs.
2. Akvaryumun üstü mutlaka kapalı olması gerekli mi yani kapağı olması gerekiyor mu?
3. Uvb ve ısıtıcı lamba için ayaklı lambalar aradım ama bulamadım ampül şeklinde var ama henüz bunu monte edecek birini bulamadım. Ne önerirsiniz?
4. Kuru alan için videoları izliyorum henüz nasıl bir şey yapacağımı bilmiyorum. Camcı ile görüştüm karartma ile akvaryumun içine kenarları keskin olmayacak şekilde yapabiliriz dediler. Böyle bir şey önerir misiniz?
Biliyorum çok soru sordum ama çevremde bana bilgi verecek kimse yok internette de her gördüğüme güvenemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler
1. Akvaryuma yada büyük cam kabın altına silis kum koymak zorunlu mu? Bunların sindirime iyi geldiğini okudum ama daha önce hiç benzeri bir şey kullanmadığım için açıkçası biraz endişeliyim boğazlarına kaçması zarar vermesi vs.
2. Akvaryumun üstü mutlaka kapalı olması gerekli mi yani kapağı olması gerekiyor mu?
3. Uvb ve ısıtıcı lamba için ayaklı lambalar aradım ama bulamadım ampül şeklinde var ama henüz bunu monte edecek birini bulamadım. Ne önerirsiniz?
4. Kuru alan için videoları izliyorum henüz nasıl bir şey yapacağımı bilmiyorum. Camcı ile görüştüm karartma ile akvaryumun içine kenarları keskin olmayacak şekilde yapabiliriz dediler. Böyle bir şey önerir misiniz?
Biliyorum çok soru sordum ama çevremde bana bilgi verecek kimse yok internette de her gördüğüme güvenemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler