Tekrardan merhaba, bir sorum daha var su kaplumbağası genel yaşam alanıyla ilgili olduğundan aynı başlıktan devam ediyorum. Dün kırmızı yanak kaplumbağamı hayvan hastanesine götürdüm. Genel durumu iyi ama kabuğunda çok hafif yumuşama başladığını söylediler. Vitamin takviyesi ve usb kullanabileceğimi söylediler. Uvb olarak UVB 100 veya UVB 5.0 mı kullanıyoruz? (exoterra marka var sanırım bu lambalarda). UVB 10.0 da olur mu farkı nedir? Başka UVB olduğu belli güvenilir lamba / marka var mı?Her ikisi de aynı birinde new yazıyor yani yeni modeli ama resimde gösterdiği gibi mi eskisini mi gönderirler bilemem. Sonuçta aynı ürün yenide ekstra ne olabilir bilmiyorum. Aynı açıklamaları var. Belki fiyat güncellemesi yapmamıştır belki de reklam amaçlı.
Öyle yapın o zaman karbonu alıp bunu iade edin.

Sürüngen Lambası Modelleri ve Fiyatları - n11.com
Lamba ürünleri binlerce marka ve uygun fiyatları ile n11.com'da! Kampanyalı Lamba modelleri için hemen tıklayın.
Aşağıda attıklarım da evimde olan yemler. Kare kutudaki kurutulmuş karides. Sanırım kabuk için biraz daha proteine ağırlık vermem gerekir (kaplumbağalarıma daha önce yem dışında yumurta marul vs gibi bizim yiyeceklerimizden vermedim hiç) protein için ne önerirsiniz? Yetişkin sayılırlar kabuk boyları 10-11 cm.
Bir de elimde bu sera reptilin vitamin var bir dönem yemlerine bir damla damlatıp veriyordum ama sonra annem biraz fazla damlatmış doz aşımından korktuğum için bir süredir kullanmıyoruz. Sizce kullanmalı mıyım yoksa devit damla vs gibi bir şey mi daha iyi olur?