Merhaba arkadaslar.Simdi geliyorum arkadasimdan.Kaplusu takip ettim hep.Masallah iyi gorunuyor.Boynunu uzatti,baktim. O cikinti yokolmustu.Agzini bir iki araladi ama cani yanar sekilde degil. Yemek attim 2 kez isirdi ama ugrasmadi.Suya girmeye basladi.Gezinmeye basladi ve dengesi coksukur tamamen normele dondu. Ve evet bunlar vitaminden once duzelen seyler oldu.
Birden ortaya cikan canyanmasi,ciglik atar gibi ordan oraya carpma,yamuk yurume,nefes alamama,olu gibi bitkin uyuma ve nerdeyse 24 saatten fazla suren yogun halsizlik ,kafasini kaldiramama gozunu acamama durumu,bir anda sonlandi.Goturmeme dogru acildi biraz.Orda ise tamamen patilendi.
İnsallah gecici bir iyilik degildir ama dinlendikten sonra tamamen duzelmesi de bana tas yutma ihtimalinin kuvvetli oldugunu dusundurdu Muhtemelen onun yorgunlugu ve acisi ile yiprandi.Belki de bugun tasi diskisiyla cikarip rahatlamistir.Ben bir kanama vs goremedim arka tarafinda.Ama bogazindaki o kisim indigi icin,cikarmis olacagini dusundum.
Taslarin buyuk ve boyasiz olanlarini ve buyuk midyeleri koyduk sadece. En son ben evden cikarken tasina guneslendigindeki gibi tamamen cikti. Normalde gucsuzlukten tutunuyordu size attigim resimdeki gibi.Gercekten buyuk bir badire atlatti.
Yalniz ayni zamanda usutmus olabilecegini de dusunuyorum tabi ki.Ama en ilginci,hastalandigi gunden onceki gece,en sicak tuttugum gecesiydi
Bir de yem yerse tamamen rahatlayacagim.İsirdi aslinda ama agzinda yutar gibi yapip geri cikardi.Belki de tas yuttu ise tahris etmistir.
Soylediginiz gibi bence de veterinere goturmekte fayda var .Ve acilen akvaryum kurulmasina. Ufacik cunku cok dayaniksiz.
Hepinize cok tesekkur ederim ayri ayri.Gece gunduz hep yardimci olmaya calistiniz.Allah kimsenin kaplumbagasinin basina bir aci vermesin insallah.Gercekten cok zormus.Kucucuk can gozunuzun onunde ordan oraya carpiyor kendini agzini yirtilacak kadar acarak.O sahneyi uzun sure gozumun onunden atamayacagim sanirim.
Arkadasimin basinin etini yemege devam edecegim.O simdi iyi halini gordu,ne kadar anlatsam da hayal edemez.
Soylediginiz gibi lamba ve isida uyumasinin(altindaki havlu da iyi oldu)kesinlikle iyi etkisi olduguna inaniyorum.
Son durum bu sekilde.